Компютър на старо, монитор на старо става. Но пералня на старо на мен не ми допада като идея.
Компютър на старо, монитор на старо става. Но пералня на старо на мен не ми допада като идея.
Здравейте,
Виждам, че отдавна не е писано в темата, но ми предстои избор на комбиниран уред пералня и сушилня. Нямам място за два уреда и не мога да си променя мнението в тази насока. За момента съм избрал AEG L7WBG68W, която е на цена от 1 250лв до 1 369лв в различни магазини. Капацитета на пране ме задоволява напълно, консумацията на ток и вода също.Сушилнята ще се използва предимно за чаршафи, затова нямам особени претенции относно нея и няма нужда да е с термопомпа. Интересува ме качеството на изработка за този клас дали е добро и трябва ли да ме притеснява това, че модела е от 2018-та година? Или по-скоро това е предимство щом се предлага толкова дълго не излиза ли, че е доказан модел? Някой, който е по-наясно с тези уреди би ли споделил своето мнение дали има по-удачен избор в този ценови диапазон?
П.С. Другия мой избор е AEG L7WBG47W, която е със 100-тина лева по-евтина и на пръв поглед освен капацитета на пране и оборотите не намирам друга разлика. Струва ли си да купувам по-скъпия модел или и тази има същата здравина например?
А дали Samsung WD80M4A43JWLE например, която е още по-евтина, но задоволява основните ми изисквания е също толкова добър избор?
Този пост е редактиран от Zars; 14-09-21 в 17:50.
Хубавите комбинирани са към 2000лв. Не знам защо правиш компромис да няма термопомпа? Сушилня само за чаршафи... голяма тераса ли имате или искаш да пестиш ток? Сушиш всичко наред, стига да не е лято и да няма климатик около сушилнята.
Малко информация. Освен че капацита на сушене е ограничен, този тип уреди се развалят много по-често. Просто нямаме достатъчно добра технология за филтрация на власинките при сушене и те полепват по кондензатора и мотора и ги скапват. Почти винаги комбинираните уреди се скапват по-бързо (след няколко години, зависи как и колко се използват).
Според мен си вземи само пералня и още един чифт чаршафи.
Около минута 3:40 е обяснено накратко защо не ги препоръчват
https://youtu.be/K0cAfftZqPo
За мен най-добро съотношение на цена/качествво е на уредите на ВЕКО.Нямаме забележки към комбинирната пералня/сушилня.
На колко години е?
Пералнята /сушилнята е от февруари тази година.Отделно имам съдомиялн и ширм от същата марка на три години..Всичките си работят перфектно.
Приятел,ама ти сериозно ли?......
За 7 месеца е твърде рано да правиш изводи колко зле е сушилнята. Като изкара 7-8г без грижи, тогава може да ги похвалиш.
Хайде да не те обиждам, че ме предизвикваш точно за това. Ти на 20 години ли си, че си толкова наивен? От приятелите си-ученици ли черпиш такива умни мисли. Повече от нормално е пералня купена 2005-2015 да изкара 10г без дефект. Не че всички се справят, но да кажем 60% имат късмет. Естествено не говорим за такива от 400-500лв, а за 1000-1200-1500лв. Макар че и при тия от 500лв има не една, която може да се задържи и по-дълго. Ако държиш да си купуваш най-евтиното и като се развали на третата година си щастлив, че е изкарала гаранцията и отгоре - просто не схващаш, че си хвърляш парите гонейки ниски цени.
темата се оака, но да дам и аз мнение от първо лице: комбинирана пералня и сушилня без термопомпа Електролукс, купена през 2014 г. с капацитет 9/7 кг. пране/сушене. ползва се като пералня поне 3 пъти в седмицата и като сушилня след всяко пране през зимния сезон. единствен проблем досега - датчик за ниво на водата в казана. след напръскване на клемите с контактен спрей, проблемът се реши.
към колегата Zars - твърдо AEG пред Samsung и изобщо да не те плаши това, че модела е от 2018
Благодаря, надъха ме
kokovoxблагодаря и на теб за изчерпателния отговор! Знам за филтрацията и за начина на сушене на кондензаторните сушилни, но от 15 години сме с едно gorenje, което си изчерпа ресурса и сме решили да пробваме нещо комбинирано. Споменавайки за gorenje-то не искам да разпалвам пак дискусията кой уред колко дълго изкарва, всичко е индивидуално. Тази пералня 6 години переше по 2 пъти в седмицата грубо, последните 9 години по 3 пъти. Знам, че с нея съм извадил огромен късмет. Колкото да е шега, някой пита и за голяма тераса - имам такава, закрита за зимата и открита за лятото. Та тя влияе на решението ми също.
В крайна сметка ще пробвам с някой от моделите на AEG и каквото стане. Благодаря на всички писали и се радвам, че раздвижих темата с нищо и никакво питане