На тази тераса нямали място за една сушилня?
Ако зимата темп. не пада под 5гр. няма да има проблеми.
На тази тераса нямали място за една сушилня?
Ако зимата темп. не пада под 5гр. няма да има проблеми.
Място има, но температурата е проблем. Не мога да сложа там ел. уред от такъв тип....
Сушилня може да сложиш във всяка стая. Няма нужда от канал или вода - само контакт.
Здравейте. Предстои ми покупка на комбиниран уред пералня със сушилня.Бюджета ми е до 1000 лева. Уредът ще бъде разположен в банята ми, като ще седи точно до душкабината, като мястото до стената по дължина е около 80 см. Над това място има и прозорец. Много хора ми казаха, че може да имам проблем с електрониката на пералнята със Сушилня от влагата, но аз няма къде другаде да я монтирам.Дали това ще се окаже проблем наистина, все пак съм с душ кабина. Също така ме посъветваха да си взема нещо подобно на шкаф (по-скоро калъп), в който да вградя уреда и че уж така ще се предпазва повече от влагата, а и за по-добра естетика.
Засега съм се спрял на този модел https://www.technomarket.bg/sushilnq...54873_61311724
Добра цена ми се струва. 1600 оборота. 9 кг пране, 7 сушене. Единствено ме притеснява, че класа на енергийна ефективност е Е.Вие какво мислете за този уред, дали си заслужава и добра ли е тази марка Whirpool при този вид уреди? Бихте ли ми препоръчали други уреди или този, на който съм се спрял е добър? Благодаря Ви предварително!
Здравей! Имам го това чудо на Whirlpool (добре, де - подобен е моделът). Да го кажем така - купи си нещо друго. Ако ти се занимава, погледни от тук надолу по мненията ми, за да разбереш защо. Инак... пере. Тихо пере. Дори суши, но мирише на прегоряла гума. Друг евтин вариант е БЕКО (HTV 8736 XC0M) - не мирише при сушене, но шуми значително повече от Whirlpool-а при пране.
Този пост е редактиран от Karata; 18-09-21 в 19:11.
Здравей. Дрехите ли миришат или самата пералня? А и може само при твоя модел да е тази миризма. Важното е да пере и да суши без да мачка много дрехите. Сега обиколих технополис, зора, техмарт и техномаркет, но само ми се затвърди мнението, че за тези пари това е най-читав на пазара в момента. AEG почва от 1200.преложиха ми също така един модел на LG за около 1100 лв, както и на Самсунг две по евтини за около 850 лв. Също и един модел на Gorenie пак за тези пари. Според единия продавач самсунг и особено lg-то били по качествени от whirpool. Предложиха ми и един hotpoint ariston, но и той беше по-скъпичък. Повечето модели ги снимах на телефона и мога да ги цитирам тук. Проблемът е че никой от продавачите не ме убеди да взема предлагания от него продукт и аз пак клоня към този whirpool
. Лошото е че нямам много време да мисля. Чудя се какво да правя. Пак казвам бюджетът е до 1000 лева, но хубавите като че ли са по-скъпи, а ми се вижда тъпо да взема някво lg за 1100 лв.,че аз Тогав по хубаво да в
Дам още 100 лв и да взема AEG за 1200,което ми предложиха
Първо - не си ли разбрал, че тия продавачи в ТМ/ТП стават само да ти докарат стоката и да бият печата. Какво говорят няма много смисъл. Вземай AEG от тия варианти.
Пералнята, от уплътнението. Дрехите със сигурност НЕ миришат на перилния препарат или на омекотител, независимо какво количество си изсипал. Дали миришат на гума... като че ли да, леко. Мачкането го има, особено ако прекалиш с количеството дрехи. Whirlpool-ът вкъщи почти не се ползва за сушене, но аз разсъждавах, че не ми е проблем да добавя към пералнята 100 лева за потенциалната възможност и да суши чат-пат.
Добре, не съм някакъв богаташ, но да предположим, че Хипотетично мога да дам и 1200 лв за пералня и сушилня. Но това са около 400 лв повече отколкото ако взема whirpool. А имам да купувам още уреди, спалня, гардероби, щори, лампи и т. н. Вие как ще ме убедите аргументирано, че това AEG и тези 400 лв отгоре си струва да ги дам вместо whirpoola? Трябва наистина да си струва, за да ги дам, ама наистина.....
Има ароматизирани кърпички за сушилня на Ленор, напиши в гугъл и ще ти излязат.
При комбинираните ще трябва да ги сложиш след приключване на прането, няма как да ги сложиш в началото.
ПС: Дори мисля, че е най-добре да се сложат към края на сушенето.
Аз кърпички не съм ползвал, но като суша ризи, съм слагал памучен тампон напоен с парфюм, пробвал съм в началото и в края, и като го сложа в края на програмата ароматът е по-осезаем.
Този пост е редактиран от Rakeem; 18-09-21 в 22:17.
Ще те убедя. Пералня се купува веднъж на 10-15г. ВСЕКИ един лев, вложен в това да е малко по-добра си струва. Ако ти казват, че Whirlpool имат съществен недостатък - веднага ги изключваш от сметките. Няма нужда да се убеждаваш лично, че хората не са лъгали. PS: 1200лв не са кой знае колко за пералня, а това да е комбинирана със сушилня изобщо не трябва да го броиш за скъп модел. По-скоро е от евтините.
АЕГ ако е с 5г. гаранция си струва да се вземе. Тези комбинираните не се славят с особена надеждност, така че е хубаво каквото и да се вземе да е с 5г. гаранция, поне да си спокоен, че няма да се наложи след 2г. да купуваш нова.
10-15 години експлоатация вече са само в приказките от 1001 нощ!
Смятай експлоатационен срок 5 години, макс 7 и около 2000 цикъла на пране.
За мен вече марки не съществуват.
Взимай което ти е по джоба и с най-дълга реална пълна гаранция.
Лакърдиите от сорта на 10 години гаранция на мотора или на светодиодчетата на панел са за шараните. Преди това ще се скапят лагерите, амортисьорите, ако си карък - контролера.
Успех!