то никой чисто нов бойлер не шуми при нагряване .. шума се появява после като понатрупа варовик ..
то никой чисто нов бойлер не шуми при нагряване .. шума се появява после като понатрупа варовик ..
Не съм съгласен,дадох пример с ТЕСИ,бойлер на 2 месеца...Шуми като чайник кога започне да "завира"водата!Колко варовик да е натрупал за тия 2 месеца плюс факта ,че в Казанлък водата е добра и много варовик по уреди не се отлага!Аз това повече го отдавам на "скритите"нагреватели,мисля,че влияе факта,че нямат пряк допир с водата...Но,пак казвам,да мине време,да го видим това що за чудо ще излезе!Още е много рано и изводи няма да са реални и коректни!
И аз мога да ти дам пример с Теси. Моят е с "мокър" нагревател. На около 2,5 години е и го отварям за почистване 4 пъти годишно. Водата при нас е твърда, но без шум изкарва около месец след почистването. Ако го оставя повече от 3-4 месеца се натрупва доста котлен камък и започва да включва и изключва често терморегулатора и след това и терм. защита.
За сравнение предишният ми бойлер беше на Елпром Варна и изкара 19 години с по едно почистване годишно.
като тия старите недей да търсиш ,няма да намериш .. сега се правят от ламарина за капачки на буркани
Това е едно на ръка. Разликата в теглото е 17 кг. /при еднаква изолация/. Лошото е, че фланецът е много по-малък, нагревателят и тръбичката за регулатора и защитата са много близо и котленият камък трябва да се чисти най-много през 3 месеца. Направо ми е омръзнал вече. Започнаха и да се чупят разни пластмасови уши от толкова отваряне. Лошото е, че на пазара вече излизат само боклуци /по-скъпи или по-евтини/.
Аз съм с неръждаем/правен/ ,вярно е че струва два пъти повече от обикновенните но разправията по подмяната или че протича точно когато не требе и жена ти седи отзад на буквата Ф,не мерси.Теси имат нова поточна линия и не са китайски.Гледам че имат някакви антиваровикови модели ТЕСИ ООД / Продукти / Електрически бойлери / Бойлери Base Line / ANTICALC вертикални модели но тъй като нямам проблем с варовика не знам дали са читави.По въпроса за чуждите нямам мнение освен това че комшията изхвърли двугодишен протекъл Стибел.
Това Теси като го гледам е 1:1 с моя, само дето няма аноден тестер, а моя има. Интересно каква ли му е антикалк защитата. Терморегулаторите им са боклук. Завъртян е до края и повече от 50 гр. водата не става /не съм я мерил-може да няма и толкова, защото на горният термометър стои м/у 30 и 60 гр./. Моят го сменях със същият такъв и резултат няма.
"Светлю Шишков" на тези прегледал ли си ги? Аз съм с такъв вече почти 10 години. Сменя ни са някои неща по електрониката, какво и нагревателя преди 3-4 месеца. Като цяло съм доволен.
тоя шишков някаква манифактура развива много е далече от останалите производители като качество .. относно терморегулатора на Теси - и моя имаше подобен проблем водата вдигаше само 55° но той се регулира смъкваш капака и врътваш малко въртока на термостата лесно става
Май не говорим за един и същ тип терморегулатор. Този не знам да е с шлици.
явно не си го разглобявал ама се отплеснахме от темата
Прав си-отплеснахме се. Самият регулатор не съм разглобявал, но тези дни ще го пробвам. Лека вечер!