За Едеса има ли проблем с резервни части евентуално?
За Едеса има ли проблем с резервни части евентуално?
Ами вносителя за България е ИнтерсервизУзунов от Варна,а сервизната база за южна Бг. е в Стара Загора.Относно сервиза не може много да се разчита,но бойлерите им са много добри...така че.
За сервиз..дано не ми се налага...,но самата доставка,направена чрез сайта на Интерсервиз Узунов Варна,беше без забележка-точни,коректни,че чак се и обаждаха да питат имал ли съм проблеми и монтажа наред ли е!?...А то още не го бях сложил!.. Гледам , в доста от големите градове са дали сервиз,но реалността каква е...нямам идея!
Искам да ви попитам има ли модел на бойлер, който да е със сух нагревател и серпентина за парно?
Разгледай сайта на Интерсервиз Узунов,вносителите на Фагор и Едеса.Отиваш на "бойлери" и там търсиш!Така на "прима виста"трудно някой колега ще ти даде реална информация!Това за тези марки,ако е за други....рови из сайтовете ,информацията е там!
При родителите ми бойлерът е на Елдом. 80 литра, вертикален, 3kW, с неръждаем водосъдържател. Не мога да кажа точно на колко години е, но са поне 6 или 7. Досега не е чистен нито веднъж варовик, не се чува никакво шумене от нагревателя. Монтирал съм този дозатор/омекотител на водата, защото при нас във Варна тя е доста варовита. Веднъж съм имал проблем с бойлера. Миналата година му сменях една тръба, която е за топлата вода.. не мога да си обясня защо на неръждаем бойлер ще сложат пластмасова тръба вътре. Беше се стопила почти цялата. И бойлера стои пълен с гореща вода, а от чешмата тече хладка Както и да е . Тръбата се оказа, че се продава като резервна част. Струваше около 4-5 лв. Смених я отвън, без да разглобявам бойлера.
В къщи пак си взех бойлер на Елдом, неръждаем. И на него сложих омекотител за водата. Вече трета година го ползвам. Нямам проблеми. Някой по-напред в мненията беше споменал за пукане от водосъдържателите... явно съм късметлия, защото и при двата бойлера не е имало пукане.
Колега, сподели как се монтира този омекотител за вода и наистина ли е толкова ефективен ?
Здравейте, скоро ще обзавеждам нова баня и в момента си търся бойлер, Спрял съм се на Елдом, но не мога да си избера модел 4 членно семейство :аз, съпругата ми, дъщеря на 2г и новородено бебенце 80литров ще ми стигне ли или трябва да търся по-голям... Тъй като банята ми е малка търся и с малък диаметър вертикален. За сега съм харесал този : Бойлер 80 л, 3 kW, електронно управление, емайлиран, малък диаметър | Eldom Extra Life
Ако може да ми дадете предложения и за друга марка, но по добър избор до 300лв.
Екстра лайф е продължението на старата серия Океан и използва 1 идея по-качествени части отколкото останалите Елдомски.Моят е от Океанската и вече 8 г не е мръднал.Обаче за 4 човека 80 л ми се струват малко,ако е възможно да вземеш с голям диаметър - 120 л пак на Елдом е 279 лв /взето от сайта им/.
Здравейте. Предстои ми основен ремонт на баня и съответно смяна на бойлер. В момента сме с Елдом вертикален - 80 л., но на негово място сме предвидели сушилня и за това търся хоризонтален бойлер.
Четох доста теми във форума, но искам да конкретизираме тези, които пряко ме интерисуват. Преди 7-8 год. като купувах телевизор пак се доверих на сетком - много съм доволен от съветите тогава. Забелязвам и за бойлерите е така, доста мнения, а и карта за водата в България намерих.
Да това явно е определящо каква е водата. Става въпрос за баня в град Пещера - водата е много варовита. Какъв бойлер да избера - неръждавайките какви профилактики се правят и препоръчват ли се в моят случай? Със сух нагревател как стоят нещата за варовита вода?
Има ли някакви препоръчителни характеристики, които трябва да се спазят при монтажа? За сега сме 3 ма (с малко дете сме), но апартамента е голям и предпочитам да е голям бойлера - да има като идват роднини и гости. В кухнята сме с Делимано, но след време ще сложа и 5 литров над мивката.
Също препоръчайте магазини - VIMAX ок ли е? не съм много за Tesy заради многото негативи, които прочетох за тях + лош сервиз, Елдом също заради тънката ламарина. По принцип зависи и модела, не зачерквам напълно двете марки напълно - има марки, които имат добри и сполучливи модели.
Бойлерите Tedan имат огромна гаранция 12 години - мнения? Примерно този модел:
Хоризонтален бойлер Tedan Standart BT Инокс ХД неръждаем
този е с 6 години гаранция:
Бойлер TEDAN Classic 80л, 2kW, хоризонтален, ток отдясно, но е с меден нагривател ? - не е окей за варовита вода?
Какво мислите за - Магнитен омекотител за вода TITAN 1/2" ? Изобщо за тези омекотители как работят и изисква ли се поддръжка или трябва да се сменят периодочно?
Мнения за Ariston и Atlantic ? Има модели, които работят с два нагревателя, но с малък обем вода. Както четох в едно от темите, че реално енергията отива повече, в това че се поддържат тези 80 литра вода.
ВиК изводите ако са отдясно ще е супер, но ако са отдолу пак е окей. Такива с дясно са малко като брой.
Поздрави,
Димитър
Този пост е редактиран от Geronimo1982; 23-01-24 в 12:35.