Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 42 от общо 42
Like Tree6Одобрявам

Избор на нов бойлер?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на shanto
    Тук е от
    Feb 2008

Отговор: Избор на нов бойлер?

За Едеса има ли проблем с резервни части евентуално?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Пловдив

Ами вносителя за България е ИнтерсервизУзунов от Варна,а сервизната база за южна Бг. е в Стара Загора.Относно сервиза не може много да се разчита,но бойлерите им са много добри...така че.

4. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

За сервиз..дано не ми се налага...,но самата доставка,направена чрез сайта на Интерсервиз Узунов Варна,беше без забележка-точни,коректни,че чак се и обаждаха да питат имал ли съм проблеми и монтажа наред ли е!?...А то още не го бях сложил!.. Гледам , в доста от големите градове са дали сервиз,но реалността каква е...нямам идея!

5. Member Аватара на shanto
    Тук е от
    Feb 2008

Искам да ви попитам има ли модел на бойлер, който да е със сух нагревател и серпентина за парно?

6. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

Разгледай сайта на Интерсервиз Узунов,вносителите на Фагор и Едеса.Отиваш на "бойлери" и там търсиш!Така на "прима виста"трудно някой колега ще ти даде реална информация!Това за тези марки,ако е за други....рови из сайтовете ,информацията е там!

7. Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    България

Цитат Първоначално публикувано от albert_21bg Виж публикацията
    Аз ползвам този Бойлер Ariston SHAPE ECO 80 V - Търговска верига "Зора" , има опция еко тя запаметява, кога горе долу ползваш топла вода и тогава затопля повечко. Например при нас вечер когато се къпем е затоплил на 60,70C през другото време я поддържа на 50C. Титановия съдържател не позволява натрупването на варовик.
    Аз ползвам същия бойлер и съм много доволна. Гаранция: 84 м. Мощност, kW: 1.8 kW. Доста по-пестелив е от другите бойлери. Не му ползвам Еко функцията и пак плащам доста малко ток, а водата не я пестим.

8.  

9. Тук е от
    Apr 2014

При родителите ми бойлерът е на Елдом. 80 литра, вертикален, 3kW, с неръждаем водосъдържател. Не мога да кажа точно на колко години е, но са поне 6 или 7. Досега не е чистен нито веднъж варовик, не се чува никакво шумене от нагревателя. Монтирал съм този дозатор/омекотител на водата, защото при нас във Варна тя е доста варовита. Веднъж съм имал проблем с бойлера. Миналата година му сменях една тръба, която е за топлата вода.. не мога да си обясня защо на неръждаем бойлер ще сложат пластмасова тръба вътре. Беше се стопила почти цялата. И бойлера стои пълен с гореща вода, а от чешмата тече хладка Както и да е . Тръбата се оказа, че се продава като резервна част. Струваше около 4-5 лв. Смених я отвън, без да разглобявам бойлера.
    В къщи пак си взех бойлер на Елдом, неръждаем. И на него сложих омекотител за водата. Вече трета година го ползвам. Нямам проблеми. Някой по-напред в мненията беше споменал за пукане от водосъдържателите... явно съм късметлия, защото и при двата бойлера не е имало пукане.

10. Тук е от
    Nov 2014

Колега, сподели как се монтира този омекотител за вода и наистина ли е толкова ефективен ?

11. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2013

Здравейте, скоро ще обзавеждам нова баня и в момента си търся бойлер, Спрял съм се на Елдом, но не мога да си избера модел 4 членно семейство :аз, съпругата ми, дъщеря на 2г и новородено бебенце 80литров ще ми стигне ли или трябва да търся по-голям... Тъй като банята ми е малка търся и с малък диаметър вертикален. За сега съм харесал този : Бойлер 80 л, 3 kW, електронно управление, емайлиран, малък диаметър | Eldom Extra Life
    Ако може да ми дадете предложения и за друга марка, но по добър избор до 300лв.

12. Moderator Аватара на avenger
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Ickata Mekerov Виж публикацията
    Здравейте, скоро ще обзавеждам нова баня и в момента си търся бойлер, Спрял съм се на Елдом, но не мога да си избера модел 4 членно семейство :аз, съпругата ми, дъщеря на 2г и новородено бебенце 80литров ще ми стигне ли или трябва да търся по-голям... Тъй като банята ми е малка търся и с малък диаметър вертикален. За сега съм харесал този : Бойлер 80 л, 3 kW, електронно управление, емайлиран, малък диаметър | Eldom Extra Life
    Ако може да ми дадете предложения и за друга марка, но по добър избор до 300лв.
    Екстра лайф е продължението на старата серия Океан и използва 1 идея по-качествени части отколкото останалите Елдомски.Моят е от Океанската и вече 8 г не е мръднал.Обаче за 4 човека 80 л ми се струват малко,ако е възможно да вземеш с голям диаметър - 120 л пак на Елдом е 279 лв /взето от сайта им/.

13. Member
    Тук е от
    Mar 2011

............................

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013

Здравейте. Предстои ми основен ремонт на баня и съответно смяна на бойлер. В момента сме с Елдом вертикален - 80 л., но на негово място сме предвидели сушилня и за това търся хоризонтален бойлер.
    Четох доста теми във форума, но искам да конкретизираме тези, които пряко ме интерисуват. Преди 7-8 год. като купувах телевизор пак се доверих на сетком - много съм доволен от съветите тогава. Забелязвам и за бойлерите е така, доста мнения, а и карта за водата в България намерих.
    Да това явно е определящо каква е водата. Става въпрос за баня в град Пещера - водата е много варовита. Какъв бойлер да избера - неръждавайките какви профилактики се правят и препоръчват ли се в моят случай? Със сух нагревател как стоят нещата за варовита вода?
    Има ли някакви препоръчителни характеристики, които трябва да се спазят при монтажа? За сега сме 3 ма (с малко дете сме), но апартамента е голям и предпочитам да е голям бойлера - да има като идват роднини и гости. В кухнята сме с Делимано, но след време ще сложа и 5 литров над мивката.
    Също препоръчайте магазини - VIMAX ок ли е? не съм много за Tesy заради многото негативи, които прочетох за тях + лош сервиз, Елдом също заради тънката ламарина. По принцип зависи и модела, не зачерквам напълно двете марки напълно - има марки, които имат добри и сполучливи модели.
    Бойлерите Tedan имат огромна гаранция 12 години - мнения? Примерно този модел:
    Хоризонтален бойлер Tedan Standart BT Инокс ХД неръждаем
    този е с 6 години гаранция:
    Бойлер TEDAN Classic 80л, 2kW, хоризонтален, ток отдясно, но е с меден нагривател ? - не е окей за варовита вода?
    Какво мислите за - Магнитен омекотител за вода TITAN 1/2" ? Изобщо за тези омекотители как работят и изисква ли се поддръжка или трябва да се сменят периодочно?

Мнения за Ariston и Atlantic ? Има модели, които работят с два нагревателя, но с малък обем вода. Както четох в едно от темите, че реално енергията отива повече, в това че се поддържат тези 80 литра вода.
    ВиК изводите ако са отдясно ще е супер, но ако са отдолу пак е окей. Такива с дясно са малко като брой.

Поздрави,
    Димитър
    Този пост е редактиран от Geronimo1982; 23-01-24 в 12:35.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

1. Избор на бойлер хоризонтален
    От ilia1984 във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 14
    Последно: 14-04-11, 18:32
  2. Избор на бойлер за около 200лв
    От stn във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 21
    Последно: 04-04-11, 18:25
  3. Избор на бойлер?
    От saint056a във форум Бяла техника
    Отговори: 25
    Последно: 05-08-08, 18:14
  4. Какъв избор на бойлер да направя?
    От stennnly във форум Бяла техника
    Отговори: 16
    Последно: 03-07-08, 00:09
  5. Помощ при избор на бойлер
    От Nic във форум Бяла техника
    Отговори: 2
    Последно: 06-06-06, 21:52

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе