Страница 7 от 9 ПърваПърва ... 56789 ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 123

Собственици на климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    481
    #91

    Re: Собственици на климатици

    Mitsubishi Electric - MSZ-FD25VA
    Два, в две стаи ~13 кв.м. и 15 кв.м., височина 2.65 м
    ПЛЮСОВЕ:
    1. Изключително тихи!
    - никога не съм чувал "преливане на фреон", "бълбукане", "течаща вода" или нещо подобно (и в режим отопление и при охлаждане)
    - дори през нощта, не мога да "чуя" дали климатика работи или се е изключил и е в режим "проверка на температура"(вентилатора е на min или auto). Това което чувах, беше движението на "окото"...
    - външните тела( монтирани са на метър и половина под вътрешните, на същата стена) не мога да разбера дали се включват(нямам достъп до тях), излизах пред блока да ги гледам, за да видя, че вeнтилаторите се въртят, т.е. работят! (Вярно, топло е и работят на минимум, имат и тампони). Това го пиша, защото от две,три години през нощта, чувам един неприятен брум(нискочестотен шум или вибрация). Най-вероятно, брумът идва от климатик! Комшията с климатика е на петия етаж, а аз съм на втория....
    2. Температурата в стаята, е точно колкото съм я задал от дистанционното.
    -температурата я меря, долу на пода(там където се "търкаля" детето) и на шкафчето, на около 70-80 см от пода(вярно, не съм я мерил на два метра от пода, ама и аз съм висок само метър и осемдесет...)
    3. Не ми духа на главата( няма "течение")
    -и да духа, не ми духа с минус десет на охлаждане и с плюс осемдесет на отопление(та да се чудя къде да се скрия..)!
    -когато не топли,т.е. като се е изключил, си вдига "перките" нагоре и "чака", не че ако са надолу се усеща кой знае какво... явно не му трябва да върти въздуха из цялата стая, за да разбере каква е температурата
    4. Не осветява като нощна лампа, т.е. дискретен
    -виждал съм климатици, с каква ли не чудна, светеща информация по панела им,(компютъра ми е срещу леглото, зеления диод направо може да те побърка...)
    5. Мести струята наляво,надясно, в зависимост от това, къде трябва да топли
    -има настройка за местположението на климатика спрямо стените( т.е. ако е близо до лявата стена, духа в дясно)
    -стаите, са ми малки,затова ефект никакъв!, но все пак..
    6. Режим самопочистване.
    - е, не излиза едно циганче да мете наоколо, но явно си изсушава вътрешностите, за да не става блато...
    МИНУСИ
    1.Скъп!
    - едва ли има по-скъпа 25-ца(девятка) от това чудо, а дали си струва парите не е ясно...
    2. Няма информация за температура- нито на тялото, нито на дистанционното
    -явно производителите са решили, че не трябва!, колкото си му задал ,ТЯ е толкова
    3. Вътрешното тяло е "огромно"
    -направо си е "дебело" , но затова, уж е по-тихо(не че ме бърка горе на тавана дали заема 30 или 50 см.)
    4. Под 333 Вт не съм го видял да работи.
    - тоест, работи ли климатика, минимума е това! Има други климатици за които пишат, че минималната консумация е 150 Вт..
    5.Няма подсветка на дистанционното
    -не че имам дистанционно с подсветка, но прочетох, че има клими с дистанционно с подсветка..Като се замисля : смисъл няма(ти си го настроил климатика, какво ще го ровиш посред нощите...)
    Това е.
    Предната седмица когато външните температури бяха 8-10* , консмацията му беше 4-5 KW за нощ.Сега навън е почти 20* , не казвам нищо,но жената ще го пусне поне на 24*

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    11
    #92

    Re: Собственици на климатици

    Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-GC25 VA

    Вече направи една годинка. Ползвам го почти само за отопление. Около 12 кв.м. стая със западна тераса с дограма и северо западна стена без никаква изолация си ги топли добре. Не съм правил специални замервания, но миналата зима на около 22-23 градуса през деня и винаги 18 през нощта ми е изял около 30 лв за месец, което мисля, че не е много. Тих е вън и вътре, понякога пластмасата пропуква, но не е особено дразнещо. Засега съм доста доволен от машинката.

  4. Novice
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    8
    #93

    Re: Собственици на климатици

    Fujitsu ASYB09LDC и ASYB12LDC
    Топлят сътветно детска стая 15 кв. м. дневна с кухня около 37 кв. м., но почти постоянно са им отворени вратите и топлят на практика целия апартамент (спалня и коридор)
    При първия сняг тази събота (22.10) малкият се размразява на три пъти през деня, а големият - 1 път. За околко 10-на минути спира да духа вътре, след това топли перфектно. Работят денонощно, вентилаторите на автоматичен режим, 21 градуса и не ги спираме - никакви оплаквания по отношение на отоплението.
    Характерно за марката е "пукането" на пластмасата при нагряване/охлаждане и шумът на "вряща вода" от фреона. През деня не се усещат тези шумове, нощем обаче - да, особено ако си близо до климатика. Иначе вентилаторите и компресорите са достатъчно тихи.
    Не вярвах много на функцията "Плазмен филтър", но наистина работи - за няколко часа премахва кухненските миризми (особено ако се пусне на режим вентилатор - тогава не топли и скоростта на вентилатора може да се зададе на маскимална). Като поработи повече в този режим замирисва на солариум заради насищането с озон, но то бързо се разсейва.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    88
    #94

    Re: Собственици на климатици

    "Eko cliмa" CH12ADE закупен 08.2007g. имах малки недуразумения с него но гр6ката бе в мен. В момента отоплява таванско помещение 33 м2 с ъс средна височина 2.1 м обособени в три помещения направил съм му въздуховоди и навсякаде температурата е почти /~1/ еднаква. Не пукат пластмаси вътрешното тяло е тихо /не какзвам много тихо/ заради въздуховодите всепак е като резонаторна кутия, но може дасе спи без проблем нее изключван от краяна септеври. Сега в студените дни го чухме да размразява единия ден два пъти другия веднъж. Пртезноща спя и него чувам. Доволен съм като цяло от машината външното тяло ие шумно надявамсе дане пречи на съседите защото е монтиран над козирката на терасата на последния етаж.
    другия е MHI SRK20ZG-S него съм го предвидил за спалнята когато настанат здравите студове, за горната машина съм си направил и "зимен"въздуховод които няма да подава въздух в спалнята а ще се бъхти МХИ-то там. пускал съм го експериментално за по няколко часа и лятото и сега в "по" студеното изкючително тиха машина. Като застана до външното тяло на Мицубишката което е на около 4 метра от "еко клима"-та чувам китаеца ане Таиванеца. Пробвах и една от опциите на Мицу-то тая за почистане от алергени оставих го сам защото по инстукция е така и след около 3,5 часа катосе върнах ме вътре миришеше накак" стерилно" не знам как да го обясня.
    ако я кара така китаеца маи няма да мога си включа Мицо.
    Трябва да уточня 4е съм извадил температурния датчик на първия навън тогава машината заработи с нормални температури, дотокава лъжеше ама не си спомням с колко и на къде. Това и гонаправих още катосъвсем млада и то на охлаждане.
    Маи поста стана доста разхвърлян дано сте ме разбрали.
    Пожелавам на всички много весели и ТОПЛИ зимни дни.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    111
    #95

    Re: Собственици на климатици

    От 5г. имам Crown ,работи без проблем дори не съм му правил профилактика. Модела е Crown DGZ 12 HR отоплявам стая 20м2 ,и в най-големите студове си поддържа 24гр. без проблем.

  7. Junior Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    144
    #96

    Re: Собственици на климатици

    Климатиците които имам са на 5г. и половина и са Panasonic CU - E9 CKP; Panasonic CU - E12 CKP. Като цяло съм доволен от разхода, но имам малки забележки. Оказа се, че 9 инвертор е прекалено голям за спалня от 14 кв. м. и често спира компресора, тъй като бързо достига температурата която е зададена. Тогава започва да върти вътрешния въздух и духа хладно, а като се спи отдолу е много неприятно. Другия 12 инвертор пък се оказа малък за 33 - 34 кв.м. хол и затова сега съм преградил малка част от него с завеса и съм го ограничил да отоплява 25 кв. м. като се надявам вече да успее да се справи през студените дни.
    Все пак са вече на годинки и затова съм се насочил към тяхната подмяна с климатици Фуджитсу, но напролет като се надявам да ме изкарат и тази зима.

  8.  
     
  9. Novice
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    1
    #97

    Re: Собственици на климатици

    От месец юли имам инверторен климатик Panasonic CU - UE12 NKE китайски.Помещението е 54 куб. с изолация и дограма.За сега работи добре,няма шумове и вибрации.Оставил съм го на AUTO с температура 19 градуса често вкл/изкл и двете тела,а темп.в стаята 25 градуса.Не знам дали това е добре,но харчи малко.

  10. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    439
    #98

    Re: Собственици на климатици

    Carrier XPower Siilver 12 42NQV012E/38NYV012E Тайландска сглобка, монтираха го началото на септември. Замени ми служилият 5 години турски LG 12 KSH126LLA0 конвенционален, който още си работи - след почистване отиде у брат ми, който има парно и ще го ползва в преходни периоди и лятото. От LG-то бях много доволен, 4 зими не се изключваше, но последната зима 2007/2008 се разтрака адски и имах проблеми с комшиите и карах на акумулираща печка с 190 лв ток на месец. Оказа се че няма тампони и са се разхлабили връзките в стойката, но и лагера на вентилатора е тракал също. Помещението е 17 кв.м. 2.60 високо, тухла (пакетоповдигане 5-ти етаж от 6 етажен блок, над и под мен не живее никой - хората починаха, а децата им са по чужбина и не ги дават и под наем). Тази есен слагах дограма, сложих кнауф с вата на тавана - да видим ще има ли ефект.

    За Carrier Silver - чух адски негативни мнения, дано съм уцелил от пооправената серия, но ако се наложи ще го сменят - мои хора са, аз и Дайкин ще си купя, просто ме помолиха да тествам този модел, за което ми го и дадоха нарочно изкусително евтино (не е бракуван, просто човека ми е съученик и комшия - даде го без надценка и без ДДС - за тестване).  Първи впечатления - вътрешното тяло е безшумно на ауто и low, на другите скорости свисти въздуха. На Quiet не се чува хич, ама и по-малко топли. За външното тяло, наистина има описаните от други собственици шумове при по-високи обороти - едно бръмчене и дрънчене, не е от липса на тампони - този път има добри тампони. Бръмченето си идва от вътре, не е от закрепването. При ползване на 23С и външна -2 до +5 не съм го видял да размразява и да капе вода, за 40 дни е напълнил само 1 литър в големия дъжд (когато в София валя сняг). LG-то си пълнеше една тенекия от сирене 20 литрова за 2 дни. Малко ме дразни, че поддържа малко по-ниска от зададената, на auto fan де, нямам пречки на въздуха, климатика е в средата на стаята, под него има една софа само (ниско диванче). Дистанционното е по-просто и от на LG-то и на повечето Осаки дори - само вкл/изкл таймер 12 часа, няма часовник, има икономичен режим, но няма мощен режим, няма и нощен режим. Климатика няма никви допълнителни филтри и плазми, няма и много индикатори по тялото - само 4 диодчета, никви цифри и анимации, като на новите Осаки, Мидеи и прочие. Като гледам на каква висока цена се продава нормално - чак се чудя.

    Да добавя: на auto и quiet държи слаба струята при достигната температура, което спомага за комфорта откъм липса на духане, но предизвиква студени зони в помещението, затова когато усетите студени зони или мислите, че не прави зададената температура, сложете на medium вентилатора, поне докато стопли и после намалете пак на auto или low.

    P.S. Дрънченето се оказа опиране на кабелна свръзка в капачката - оправихме го!

  11. Novice
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    6
    #99

    Re: Собственици на климатици

    Mitsubish Heavy Industries SRK35ZGX-S
    Машината е от класа Хипер Инвертор.
    Има следните минуси :
    - при спиране на тока и последвалото му идване, машината стартира режима в които е била, но забравя да си обърне перките да духат настрани както са били преди спирането на тока, т.е запомня само позицията на тези за духане нагоре и надолу, но не и тези за духане наляво или надясно.
    - При задаване на висока температура за отопление ( 27-30 гр ) и режим на вентилатора AUTO, пластмасата на вътрешното тяло пука.
    - Няма термометър показващ текущата температура в помещението.
    Това е за минусите.

    Плюсовете са :
    - Изключително тих ( външно и вътр тяло )( е като изключим гореописания режим и пукането на вътр. тяло ).
    - Не се чуват съскания на фреон ( освен при спиране на тока ).
    - Загрява помещението за което е купен без проблем ( абсолютно точно по мярка му е кубатурата, т.е не е малко по голям отколкото трябва ).
    - харчи малко електроенергия.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Мнения
    90
    #100

    Re: Собственици на климатици

    Имам Панасоник YW12DKE , това е възможно най скапания модел на тази малка . Преди 4 месеца му изтече гаранцията и след няколко неуспешни идвания от страна на сервиза запретнах ракави и си го побългарих. Извадих му датчика за размразяване отвън на питата по средата и сега след дефрост не оставя и следа от лед , смених му перката с друга подобна с 4 пера и сега при темперетура в Пловдив около -3 -4 градуса подържа вътре 21-22 градуса , вярно че рядко изключва но според мен работи и топли добре .

  13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    145
    #101

    Re: Собственици на климатици

    от вчера съм с ново попълнение - Toshiba Daiseikai RAS-B10 SAVP/SKVP-E.
    Искам малко да поработи и ще дам повече информация какви са ми впечатленията.

    Впечатления - отлични!

  14.  
     
  15. Novice
    Тук е от
    Feb 2009
    Мнения
    8
    #102

    Re:Собственици на климатици

    VESTEL 12D от 1 година,но тази зима му беше първата за отопление.Климатика е Турски,сплит с-ма и при -18 работеше.(преди това ме обеждаваха,че само инверторните могат да работят под -5C' )Единственото което е ,че е шумен при размръзяване.Вътрешното тяло е тихо,външното-шумно
    цена:420лв

    HITACHI RAS/RAC-E14H2 Инверторен.Имам го от нова година(2009) и досега се справя отлично.Изключително тих.Вътрешното тяло не се чува,трябва да си близо до него за да го чуеш.Външното също е много тихо!Няма шум при размръзяване.Определено е за спалня щ
    цена:899лв

  16. Novice
    Тук е от
    Feb 2009
    Мнения
    6
    #103

    Re:Собственици на климатици

    От 2 седмици си имам 2 броя General ASHB-12LD (плазма) в 2 почти еднакви стаи - 57 и 54 м3 (тавани 3,10м), стара тухла, по 2 външни стени, последен етаж без изолация - явно помещенията са със сравнително големи топлинни загуби. Преди това ако радиаторите от ТЕЦ-а ми работеха на макс нон-стоп и пак не можеха да се загреят стаите над 14-18* (разбирайте 18* е абс. рекорд) при -10 -15 навън

    Мога да кажа, че съм доста доволен. Моделът е доста добър: вътрешните и външните тела работят много тихо, дори първите дни външните тела не можех да ги чуя дали работят, а те би трябвало да са по-шумни. Откак са сложени климатиците не се спират, дават разход почти точно 400 Вата/час. При -10* колкото беше преди няколко дни в София, нямат проблем с поддържането на 20* вътре (а повече ние и не искаме), работят на вентилатор АУТО и той едвам се чува. Като се сложи на QUIET съвсем нищо не се чува. Плазменият филтър не знам колко точно му е ползата, явно си работи, защото след над 3-4 часа работа в стаята се усеща доста силна миризма на озон. Като се спре филтъра и се проветри помещението към съседното миризмата бързо изчезва.

    Едното външно тяло е сложено на гумени тампони, а другото - не. Май долавям съвсем леко по-силен шум на това без тампони, но може и да греша, и двете са доста тихи все пак.

    Обезскрежаване - при външни орицателни темп. и снеговалеж с навявания, обезскрежаваха около 3-4 пъти на денонощие - твърдо под 10 мин. при всеки от пътите. При тази процедура аз не чух и най-малък шум от телата, единственото по което разбрах, че става дума за дефрост е, че спря да духа топло и мигаше лампичаката, а когато погледнах отвън - изтече малко вода от тялото.

    "Нестандартни" шумове - на практика НЯМА!!! Абсолютно никакви шумове от преливане на фреон не съм чул досега - нито при дефрост, нито при пускането им (спирах ги 3-4 пъти за кратко за различни проби). Някой казваха, че това зависело от тръбния път. Той при мен е 3.5 и 4.5 метра - нарочно се застраховах с малко по-голям от 3м и може би от това да има и разлика. Шум от пукане на пластмаса .... може би се е чул 2-3 пъти и като цяло доста тихо, и само когато се пусне изведнъж от 18* на 30* и явно тогава темп. разлика кара някоя пластмаса леко да изпука - но на практика и това не се чува, освен ако не се заслушваш специално.

  17. Novice
    Тук е от
    Jul 2009
    Мнения
    3
    #104

    Re:Собственици на климатици

    Здравейте всички във форума!темата е чудесна за да се види качеството на работа на повечето климатици.Аз имам от 1 година Toshiba RAS107SAV-E и съм много доволен от машината!Отоплявам 20кв.хол с голяма външна стена,без изолации,с дървена дограма и последен етаж и климатика се справя перфектно,едва когато паднат под минус 10 градуса температурите тогава дава около 1 градус разлика,но тва нищо в сравнение с горе изброените недостатъци на апартамента.И в отношение консумация е много добре,за цяла зима не съм плащал повече от 48-50лева ток(тва е общия разход на целия апартамент)Относно шум също нямам забележки,а за размразяване само 3-4 пъти за цяла зима.А там където работя(офис)има Osaka 18-ka,но през повечето време от зимата и помагаме с духалка(замръзва постоянно и не се размразява докато температурите не станат положителни)а офиса е малък 25кв.ново строителство и алуминиева дограма.Ами тва е от мен,надявам се да съм бил полезен.

  18. Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    219
    #105

    Re:Собственици на климатици

    Emerson за модел и дума не може да става - Cooling Capacity 24000 BTU/H;Heating Capacity 26000 BTU/H
    в 40м2 дневен тракт с добра изолация и PVC дограма.
    + 6 зими не ме е предал - гърми,пъшка, вдига пушилка , но под 22*(от зададени 25*) не е падал.
    - Вентилатора на вътрешното тяло се чува дори от спалнята, която се намира в другия край на апартамента .
    - 1500 без монтажа.
    - външното тяло тежи 50 кг. (който не вярва да ми идва на гости)

    Toshiba RAS-225UDR в 15м2 спалня с добра изолация и PVC дограма.
    + Много е тих, на най-слабата скорост почти не се чува
    - 920 с монтажа
    - При зададени 22,5* прави 21,9* (вентилатора е на най-ниска степен)
    - трябва да му се почистват филтрите на всеки 2 седмици


    Имам гo от няма и 2 седмици и тепърва предстоят изненадите както казва Ммитака.
    П.П
    Верно ме изненада:
    Онзи ден преди да се застуди беше настроен на 22.5 а поддържаше 21.9(вентилатор на най-ниска степен) Yikes
    Вчера вечерта при зададени 22.0* поддържа 22.3*(вентилатор на най-ниска степен) Bravo yahoo
    Да поясня, че имаше рязък спад във външната температура с около 10 градуса за едно денонощие. Иначе нямам друго обяснение Google

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 9 ПърваПърва ... 56789 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Собственици на климатици 100V - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1648
    Последно: 14-01-24, 13:51
  2. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  3. Собственици на климатици 100V
    От dean във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1726
    Последно: 23-10-12, 10:00
  4. Техномаркет с нови собственици
    От justify във форум Коментирай новина
    Отговори: 1
    Последно: 23-02-12, 02:36
  5. Отговори: 2
    Последно: 13-08-11, 00:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе