Страница 8 от 9 ПърваПърва ... 6789 ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 123

Собственици на климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2009

Re:Собственици на климатици

Аз съм собственик на 2 броя от този тип климатици бях доста доволен и през най-студените дни, но от няколко дни наблюдавам проблеми при двата климатика, разллични проблеми. Единия поддържа 19 градуса при зададени 24, а другия ми работи някъде около 15мин. на топло, спира сам и после се включва на охлаждане /това обаче го написах и в друга тема като проблем, тук само изказвам мнение.

2.  

3. Тук е от
    Aug 2009

Собственик на Дайкин FTYN за сега(топло на вън)работи прекрасно..тихо(много тихо) вътрешно и външно тяло
    Ще кажа като застудее как се държи

4. Тук е от
    Jan 2010

Девет години бях с хитачи 12 DC инвертор.Прекрасна машина.При отопление,никога не съм я оставял да работи вечер.Сутрин го пущам и тръгва независимо колко са ниски температурите. В началото на месеца го свалих и го изпратих на село. От две седмици съм с подов Дайкин 25-ца. Мога да кажа само хубави неща.Отоплявам 16 кв.стая/югозапад/добра изолация.Готов съм да отговарям на всякакви запитвания. Искам да поясня,че хитачито беше оразмерено за по-голямо помещение. Извода ми е,че който има условия за монтаж на ПОДОВ клима да не се колебае нито за миг.

5. Тук е от
    Jan 2010

1.Климатик GREE ACS-12GP Китайската сила .3 година го ползвам и докам -10* се справя с поставената му задача да отоплява 13кв.стая и 5 кв коридор като оставям и вратата на банята отворена че като влезна вътре да не зъзна.Оценка от мен от 1 -10/-6 поради факта че пласмасите му пукат когато размразява външното тяло е сравнително тихо но вътрешното когато вентилатора не е на Auto или Sleep се чува доста.
    2.Hitachi RAS / RAC 14-KH2Малайзийска сглобка .Аз го наричам ГОЛЯМОТО РАЗОЧАРОВАНИЕ.МИ не топли кой квото да ми разправя този климатик нещо не е уреден както трябва както и доста шумно външно тяло.Оценка /4.5 -5Може би за преходните сезони е идеален но тези -10*каде са ги писали че работи нормално са пълна измислица.Докъм +5* е добър.
    3.MITSUBISHI Модел: MSZ FD25 VA Кавалериста в армията ми.Това е климатика които напълно си заслужава 2000лв.Изложен е на нечовешки условия /Север 8 етаж постоянно течение /при -22* работи перфектно гарантирам.Отначало ме стесира като започна да трупа доста лед и бях на 2 да размонтирам и връщам в магазина но се оказа че грешката е в майка ми която го видяла че се заскрежил и следвайки инструктажа ми за другите 2 като види лед да полива с топла вода и го заляла женицата да го размрази.Ама той зе че стана една буца лед -но въпреки това работеше съвсем нормално .Както и да е размразих хо подсуших го да не замръзва и си работи перфектно машинката отличник.Оценката ми е 9 защото съм далече от мисълта че е перфектният климатик,но е доста добър спор няма .

6. Тук е от
    Feb 2010

Имам LG вкъщи от около 7-8 години, но модел въобще не мога да спомена. Конвенционален е, монтираха ни го с идеята да духа към спалнята(която е преходно от хола), но
    не може да става въпрос, че е мн "ефективно". Смятам скоро да го сменям, въпреки че нямам оплаквания, освен, че шумът е в повече. Следващият път климатикът ще е инверторен.

7. Тук е от
    Nov 2011

MITSUBISHI Модел: MSZ FD35 VABH
    Накратко това е климатика, който върна вярата ми, че се правят и сега качествени машини, които вършат това за което са правени! Мощен, тих, икономичен. Подходящ за отопление ка голени помещения при ниски температури.

8.  

9. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Митковците са супер. И аз съм много доволен от прибрания от боклука Митко 28-ца в къщи, работи в къща без изолация, в 19 кв.м, във влажен климат и при все това не заскрежава, явно южното изложение го облекчава невероятно. Иначе по-тиха машина отвън и отвътре просто не съм срещал. Е няма как, ще офф-на, скоро минах до наредени 5-6 огромни трифазни чисто- нови Мицубишита на една стена и се чуваше само едно ПННННН, нещо като шум от трафопост. Уникално тихи машини...

10. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Sharp 12 LSR
    Скопена 12-ка и същевременно по-мощен от повечето 9-ки на пазара - някъде по средата бих го класифицирал. Само че цената му е по-ниска (или същата) от/като на 9-ка, което го прави идеалното съотношение цена-качество според мен.
    Климатикът би работил идеално дори и в помещение 20 квадрата, а малко хора биха сложили в такова помещение 9-ка например (поради по-малкия номинал), освен ако не е топ модел (и следователно би струвала доста повече от 12LSR). Да не говорим за добра 12-ка.

32 кила външно тяло, 9 кила вътрешно, 970 грама фреон (повече от на стандартна 9-ка),
    консумация на компресора 1075 (220 - 1470) - по-мощен от на стандартна 9-ка.

В 16 квадрата северно изложение, с 2 външни стени, панел, без топлоизолация, с алуминиева дограма без проблем за 30 минути качва 25 градуса при външна 0 градуса. Повече не съм тествал, защото не ми е комфортно. Определено има сила в тоя климатик въпреки негативната информация за него в нета - при добре изолирано помещение, бе се справил идеално и в 20 квадрата помещение по мое мнение.

Комфорт:
    Тихи тела, качествен софтуер, не дразни в нито едно отношение. Не затваря жалузите при дефрост или в оф режим, стои си зяпнал и започва да подухва съвсем плавно от най-ниската степен и включва по-горна такава само ако му е необходимо. Дори и да му настроиш High вентилатор, не духа по-силно, освен ако не му вдигнеш градусите. Тоест всичко е изчислено и никаква излишна работа не се извършва от климатика. Най-ниската степен на турбината е 23dB, което е идеално. Прави дефрости само когато е нужно и изключително рядко, размразява добре и бързо - 5-10 минути. По нищо не се разбира кога климатикът дефроства, няма никаква индикация - лампи да мигат или нещо друго, жалузът си стои отворен. Климатикът има приятен дизайн. Пукането на пластмасите е доста по-меко от това на Mitsubishi Heavy. Идеален климатик за спалня.

Оценка комфорт бих му поставил 9 от 10 и то само заради вибрациите които се усещат понякога при определени обороти на компресора (ниски обороти). Явно се получава резонанс в следствие на което и се чува тътен. Но това явление явно се получава при всеки един инверторен климатизатор като естествено си зависи и от монтажа.

Купих климатика съвсем случайно и останах приятно изненадан. Дори не знаех че Sharp правят и климатици но определено си изградих добро мнение за тях и пак бих си купил климатик с тази марка. Определено е фирма която не прави компромиси с комфорта дори и при най-ниския си ценови клас каквато е LSR серията.

Минуси на климатика:
    Преди всичко те са свързани с изработката му като те са абсолютно невидими за ползвателя на климатика. Става въпрос че климатикът има тайвански компресор и няма електронен вентил който да контролира налягането, вместо това е използвана навита тръбичка (капилярка).
    Всичко това обаче на user-а не му пречи по никакъв начин. Може би би се реализирала малко по-добра икономия и още по-надеждна работа на климатика ако имаше EEV. За момента този климатик по-никакъв начин не ми е направил лошо впечатление и не ме е разочаровал.

Това е засега. Мога само да се надявам климатикът да е здрав и да не се чупи много и да няма скъпи ремонти. Сравнително нов модел е и още му е, така да се каже, тестовият период. Ако не се чупи и се окаже здрава машина, това за мен ще е "златната среда". Изчетох доста по форума за различни марки и модели климатици и все повече стигам до извода че климатиците с марка Sharp са на доста високо ниво!

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Останал съм с впечатления, че не ти е много икономичен LSR-а... Нещо по този показател?

12. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Останал съм с впечатления, че не ти е много икономичен LSR-а... Нещо по този показател?
    Това е така - около 45 лева по груби сметки ми харчи на месец. Но ще сложа машинката сега за 1 пълен месец и ще тествам да не подведа някой Иначе за 5 дни 50 KW. Но все пак климатикът духа право с/у коридора и с него отоплявам и отсрещната стая. Цяла зима в отсрещната стая отоплителен уред не съм пускал и е заковало 20 градуса и не мърда! А стаята е 18 квадрата През деня вратите са си отворени, късно вечер се затварят, но не изстива чак толкова отсрещното помещение. Това пак се водят "загуби" нали? Голяма част от въздушната струя директно излиза в коридорчето което свързва 2-те стаи. Като застана в коридора с/у климатика и усещам полъх.

И все пак:
    "16 квадрата северно изложение, с 2 външни стени, панел, без топлоизолация, с алуминиева дограма"

Не вярвам при тия условия и при отворена врата към коридор и отсрещна стая да е много по-различно с друг климатик? Алуминиева дограма не знам дали си имал... кофти е... Като я пипнеш е ледена.

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Или аз не съм разбрал за допълнителните 18+ м2, или не си ги споменавал. За над 30 м2 е добре сметката.

14.  

15. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Или аз не съм разбрал за допълнителните 18+ м2, или не си ги споменавал. За над 30 м2 е добре сметката.
    Ето я схемата. Надявам се с топлоизолация да са по-добре нещата догодина

Стената зад климатика и тази лявата по цялата дължина на апартамента са външни. Тази лявата мястото където са съединени входовете на панелния блок. Не е съвсем външна де щото има едни ламарини знаеш ги панелните блокове и все пак тия ламарини пазят завет. Но определено не е и вътрешна стена защото на пипане е студена Между входовете сигурно има 30-40 см разстояние.

Прикачени изображения Прикачени изображения

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Сега пък 4 ли станаха отопляваните с горкото добиче помещения?

17. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Неее, има и eдно MHI в най-голямото помещение Mitsubishi Heavy SRK408HENF

В кухнята (стаята отдясно до тази където е Sharp-а) почти не отоплявам. Имам ел радиатор там но почти не го включвам - около 17-18 градуса е там. Даже вратата към кухнята е почти винаги затворена нощно време. През деня като са по-високи t я отварям и MHI-то от хола също помага поне да обърне въздуха както се казва.

От хола към коридора врата няма изобщо - избита е и е направено вестибюл към хола. MHI-то се справя с тази квадратура.

18. Member
    Тук е от
    Oct 2010

А само ако знаеш какви шарпове има на 100 волта,просто темата за мицубиши или тошиба ще умре .
    Ако си звема магазина пак да е само мой,ще му сложа климатик.
    Но с къщички на дистанционното.
    А и двата климатика в момента ми работят он-оф,но аз съм със яката изолация.
    Та нали това ми е работата.Затова винаги казвам:Климатик според обстоятелставата,не според парите. :rolleyes:

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 9 ПърваПърва ... 6789 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Собственици на климатици 100V - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1652
    Последно: 21-09-24, 00:17
  2. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  3. Собственици на климатици 100V
    От dean във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1726
    Последно: 23-10-12, 10:00
  4. Техномаркет с нови собственици
    От justify във форум Коментирай новина
    Отговори: 1
    Последно: 23-02-12, 02:36
  5. Отговори: 2
    Последно: 13-08-11, 00:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе