Страница 6 от 9 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 123

Собственици на климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2008

Re: Собственици на климатици

От три седмици съм с мутлтисплит LG LM2163H2L. Едното тяло е 9-ка а другото 12-ка. За сега е тестван само при -5 градуса. При зададени 25 девятката държеше 21 вътре. Размръзяване някъде на всеки час заколо 5 мин., но ми хареса как го прави. Не остават следи от скреж. Мога да кажа, че съм доволен засега, въпреки че машината не е нова.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2007

След Haier 12 (не му помня модела) , Hitachi E10H2 от вчера вече имам и Fuji 09LCC

4. Member
    Тук е от
    Aug 2002

И аз да кажа с какво разполагам
    NIPPON - H12A4 Обикновена сплит с-ма с шумно,пукащо, скърцащо и бълбукащо(когато се размразява) вътрешно тяло, за външното нямам наблюдения, защото то е на покрива :-) Има няколко режима на работа: топло/студено/изсушаване на въздуха/автоматичен/вентилатор както и четири степени на вентилатора.
    Имам го от 06.07г и лятото ми вършеше работа, но когато стана по-студено започна да не ми харесва. Зададени са му 25* при 18* в стаята и 0* навън климатика духа 44* работи 15-20мин и се изключва когато в стаята стане 21-22* след това започва един цикъл 3мин работи 3мин почива. Ако искаш в стаята да стане 25* трябва да си пуснеш калорифер :-( Виках хората които ми го монтираха и те ми смениха някакъв датчик и казаха, че ще се оправи, но аз чаках 2 месеца докато го сменят и сега вече е топло и не съм го пускал да видя дали ще има разлика.
    Консумацията на енергия зимата ми беше 50-70лв, само на климатика(не съм много сигурен колко вярно е засечен) за 24ч има 17-18кв/ч. Другите ел. уреди са компютър, уредба, монитор 21", бойлер Елдом Инвест 80л нов, сешоар, машинка за подстригване и ретри лампи 2х80вата и 2 пури от 22вата.
    Това е таванска стая с лоша дограма без изолация и е на ветровито място със северно изложение. Имам комши само от долу, но те си направиха изолация на тавана а аз съм с теракот и не ме топлят никак. В големите студове се топля с камина.
    Цената с монтажа 620лв

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

В момента сменям двата стари климатика - ОСАКА 12 SBP и САМСУНГ CH09ZA5 със съответно GENERAL ASHB09LDC и TOSHIBA RAS 10 SKVP-E, като ползвам кредит за енергийна ефективност.За машините знам, че са разкошни, но повече отзиви след като ги ползвам известно време.

6. Тук е от
    Dec 2002

Айде и аз да се включа.

Mitsubishi Electric FD25VA. Взех го от Климаком. Монтажа беше изпълнен перфектно, изключително доволен съм. Първите ми впечатления са, че климатика и много тих на най-ниската степен на вентилатора. Външното тяло също не го чувам. Стаята ми е 10м2, югозападно изложение с една външна стена и PVC дограма. За момента я охлажда за минути, ще видим зимата как ще се представи с отопляването.

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Колеги,
    Темата е само всеки да съобщи какъв модел климатик има и кратък коментар за работата му. Моля ви, всичко свързано с избора на климатици и обширните коментари да се пишат в другите теми.

8.  

9. Тук е от
    May 2008

от май ' 07 имам Chofu Sereno 12-ка DC инвертор с него отоплявам и охлаждам стая 27 квадрата,като в японския сайт пише,че е за помещения приблизително 17 м2,както и да е.....справя се без проблем,като винаги поддържа около два градуса в плюс при отопление,а за охлаждане - те всички охлаждат ; няма никакво пукане и никакъв шум ! перфектен ! не съм го видял да заръзва ( на южна стена е ) и януари,в големия студ !

От месец имам и Панасоник Е 9 GKE , ползвал съм го само за охлаждане,но мога да кажа ,че също е тих,макар и не колкото първия,а и показателите му са добри,ще го видим зимата.....това е от мен

10. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2008

Midea 12 HRI - (инвертор) справя се супер с отоплението през зимата няма никаква идея да замръзне дори и пеи температура -5-10 градуса. Само че като го слагаха не го вакуумираха гадовете и ми прави впечатление че Т на потока при режим отопление е по ниска отколкото на другата ми Мидея 9ка за 360лева която ползвам на друго място -= така че братя да знаете като не ви вакуумират климата все едно ви бъркат в джоба гадовете, въобще не ги слушайте какво ви говорят защото аз сега съм на етап да си сменям целия фреон за моя сметка при условие че машината е на 6месеца - не че не съм доволен от нея, но сравнението с другата неинверторна мидея ме вбесява.

От 5 дни съм собственик на един НЕО 12ска и мога да кажа че след правилен монтаж се справя много добре, съумя да свали темп в 50квадрата помещение - пробно на 20 градуса при условие че не е изчислен за това - външно и вътрешно тяло достатъчно тихи за климатик за 400лв.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2007

От 1 месец имам Panasonic E-9GKE и за сега съм доволен.На охлаждане работи много добре,вътрешното тяло не се чува като работи ,външното също е много тихо.Стаята,в която е поставен е 32 куб.м.Надявам се и зимата да работи така добре.И при мен също не го вакуумираха и това малко ме притеснява.

12. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008

панасоник CS-E12DKE от две години много добре се държи
    елит AS-12ER3 от осем години работи без нито един проблем до сега
    явно преди осем години са слагали по качествени части
    панасоник CU UW12GKE след два дена ще го монтирам

елита е заменен с панасоник PE-12CKE

13. Member
    Тук е от
    Dec 2006

А пък аз бях горд собственик на климатик HAIER HSU-12HV03(DB), т.е. още съм си му собственик ама му навъртях четри годинки и или започва да ми се подобрява слуха или той издава звуци по силни от преди, защото го чувам доста добре преди да заспя. стана студено тия дни и от една седмица климатика бачка нонстоп ама май вече е за пенсия.

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2003

GENERAL Fujitsu 12LGC - в разчупено помещение от 27.5м2(66м3)
    положителни страни: сравнително тих, топли прекрасно
    недостатъци: чува се шума от преливането на фреона при тръгване/спиране на компресора(тръбния път е под един метър)

16. hdh
    hdh е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jul 2008

Имам две Тошиби - RAS 251 BAVR(100V) COP 3.3 и RAS-221SX(100V) - COP 5.87. Първия го взех на 10 години и при мен вече навъртя още 6 и половина и се надявам още да изкара. Втория е чисто нов и нямам още наблюдение .

17. Тук е от
    Oct 2008

От една седмица със SANYO SAP -KRV 126 EH на 220 волта произведен за ЕС ,до момента се държи страхотно ,има много екстри и цената му е доста прилична.

18. Тук е от
    Jun 2008

здравеите ве4е имам панасоник cs-e12hke модела е 2008 със патрул сензор но какво бе6е у4удването ми като разбрах 4е вертикалните жалузи се нагласят ръ4но.та те старите модели не са така егати прогреса.поне го дават да работи до -15.6те проверим

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 9 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Собственици на климатици 100V - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1652
    Последно: 21-09-24, 00:17
  2. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  3. Собственици на климатици 100V
    От dean във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1726
    Последно: 23-10-12, 10:00
  4. Техномаркет с нови собственици
    От justify във форум Коментирай новина
    Отговори: 1
    Последно: 23-02-12, 02:36
  5. Отговори: 2
    Последно: 13-08-11, 00:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе