Страница 5 от 9 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 123

Собственици на климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2007

Re: Собственици на климатици

Инвертори Toshiba RAS 2256 D модел 2006 год. и Toshiba RAS 225 ER модел 2004 год., нямат много екстри но се държат много добре и най-вече консумацията по паспортни данни е отлична виж http://www.daiseikai.com/lineup/6d/2256/index_j.htm работят с КОП - между 5,29 и 5,75.

Много добри машини, работят изключително тихо,(имам бебе в стаята) за момента съм много доволен, за консумацията им ще напиша по-късно. отоплявам две помещения в панелен блок без изолация с квадратура 15 кв.м и 12 кв.м. все още с дървена дограма. Нямат никакви проблеми с поддържането на зададената температура от 22 градуса.

Да не пропусна - закупени са втора употреба и не съжалявам за това, на цената на един нов марков инвертор сложих 2 почти нови машини, много по-добри от китайските такива.

RE:При засичане на електромера от 22,45 до 09,45 отчетох 1,7 KW разход /дневна/ и 2,9 kw /нощна/, за включени една машина при зададени 21 градуса температура и външна такава от 0 до 5 градуса /все пак е нощ и не мога да спя при термометъра / при включени хладилник и телевизор /3 часа работа за периода//. Всеки сам може да изчисли разхода!!

2.  

3. Тук е от
    Oct 2007

Хубаво, че има такава тема
    Ние сме с два климатика - Mitsubishi - SRK 25 ZD-S Inverter DC - VPAM и Fujitsu - ASY A9LCC Inverter DC V-PAM - доволна съм и от двата. Mitsubishi-то като че ли повече ми допада, по-тихо е, сложили сме го в спалнята, а Fujitsu-то в хола и определено се чува по-осезаемо. За сметките на ток - в най-горешите дни около 80-90 лв., в най-студените -15-20 около 100-110 лв., като се има в предвид, че сме на бойлер, пуска се пералня всеки ден, 2 ТВ, които работят постоянно, миялна - на 2 дни се пуска. Според мен са много добър вариант качество-цена.

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2002

E12DKE в хол/трапезария и Е9DKE в спалня. На една година и кусур. При поддържана температура зимата 22 и 25 лятото, бойлер, доста експлоатирани пералня и готварска печка, тв и компютър по 24ч - средно 70лв за ток зимата и 40 лятото.

5. Тук е от
    Mar 2005

Вече и аз съм горд собственик на климатик Fujitsu - ASY A12LCC Inverter. Топли ме перфектно и не ми пречи шума му изобщо вече го тествах миналата нощ при -10. Сега ме притеснява единствено каква сметка за ток ще ми избаца . За по сигурно съм му приготвил един електромер да му го лепна та да не ми прави номера с разхода

6. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от gogo100
    Вече и аз съм горд собственик на климатик Fujitsu - ASY A12LCC Inverter. Топли ме перфектно и не ми пречи шума му изобщо вече го тествах миналата нощ при -10. Сега ме притеснява единствено каква сметка за ток ще ми избаца . За по сигурно съм му приготвил един електромер да му го лепна та да не ми прави номера с разхода
    Честито и поздравления с избора. Имам същия модел - безшумен, топли и много икономичен. Имам енергиен монитор 3000 (нещо като мобилен електромер) и разхода му е много малък. Препоръчително е да не се изключва ако температурата е под 0-та.

7. Тук е от
    Oct 2007

Ами нека и аз да се похваля с нова придобивка - TOSHIBA RAS-10SAV-E , тайвански. Монтираха го днес преди обяд.
    Засега нямам още впечатления, само се опитах да замеря температулата на изходящата струя. 15-20 мин след пуск на режим отопление, 30*C, максимална скорост на вентилатора. Използвах живачен лабораторен термометър с обхват 50*, когато показанията надхвърлиха обхвата, трябваше да преустановя замерването. Струята е над 50*, но колко - не знам.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2006

ЕХЕ и аз най накрая:

2 бр. Fuji Electric RS-09LCC
    1 бр. Fuji Electric RS-12LCC
    но понеже на него пише Fujitsu ASY A 12 LCC се набутах налко повече :-)
    Ама на кой му пука, освен на съседите щото в неделя ни спряха парното :-)

[img width=800 height=513]http://klik-klik.hit.bg/PC060013.jpg[/img]

10. Тук е от
    Dec 2007

HAIER 12 инвертор 6-та година от първите дигитални дисплеи НАЙ-ДОБРИЯ, НАЙ ТИХИЯ И Т.Н.Само техниците на обслужващата фирма бяха тъпи/меко казано/.Не ми обясниха и не разбраха праблема на йонизатора/трябва и той да се чисти/ та 2 1/2 месеца бях без климатик....взеха му платката и....... пращаха я 3 пъти до сервиза в Сф.
    Фуджицу-Дженерали ЯПОНСКА за Европа- 12ца инвертор от 3 месеца - добре се държи засега.Сравнително тих и добра струя на вътр. тяло.
    Хитачи Японско от Тайвал ли Малайзия ли забравих 12-ца инвертор от 3 месеца - яка топла струя, нооооо е НАЙ-ШУМЕН и вън и вътре.Иначе изходящата струя е почти горища и яко топли, но ПРИЕМНИКА НА ВЪТР. ТЯЛО КОГАТО ИСКА ТОГАРА ПРИЕМА КАКВИТО И ДА Е КОМАНДИ.СЕРВИЗНАТА ФИРМА ОЩЕ УМУВА ЕКО-КОМФОРТ ВАРНА.
    ОСАКА 12 конвенционален обикновен климатик и той 6-та година.ИМАЙТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ Е ОТ СТАРИТЕ БОЙНИ ОСАКИ - БИЧИ БЕЗПРОБЛЕМНО И Е С ВЪТРЕШНОСТТИ МИЦУБИШИ.......Има значение.В големите студове/за Варна ветрове и -15-20/ пъшкаше всеки час по 20мин. за себе си, но никога не спря, само ..... не насмогваше горкия, но Хайера пък техниците го бяха оглозгали в същото време.Осаката си я монтираха от фирмата и ..... никой никога нищо не я е поглеждал.От Осака 1 път само дойдоха, погледнаха, взеха 30 лв...... и ....... те това е сервизиране БГ

Нормално плащам около 70-80 лв за ток.
    НОЕМВРИ 3 климатика бяха вкл. - инверторите Хайер, Фуджицу, Хитачи ще плащам 178-180лв., А ВЪВ ВАРНА ТЕМПЕРАТУРАТА НЕ Е ПАДАЛА ПОД 5 градуса.....Е, вярно всички кл. работят денонощно без прекъсване само с намаляне т вечер

11. Тук е от
    Nov 2007

Аз защо не съм се отбелязал тук? DAIKIN - AN-40-BDP-N - инвертор ,втора употреба.Според тези дето ми го продадоха 20- ца.За сега топли без грешка две помещения с обща врата по между им, с обща площ около 38 кв.м. Накрая на месеца като видя сметката ще пиша повече и по подробно

12. Тук е от
    Sep 2007

Собственици на климатици

Panasonic - E9GKE (Малайзия): в експлоатация от 1 месец. Мнението ми за климатика съм го публикувал в раздела "Обсъждане на всякакви климатици", така, че погледнете там. Към написаното там искам да добавя това, че при режим DEFROST се чува еднократно съвсем слабо пукане на пластмасата на вътрешното тяло. Поради краткия период не експлоатация все още не мога да кажа нищо за консумацията на ток.

Весели празници!

13. Тук е от
    May 2005

Midea MSG-12HR

Малко инфо:
    Апартамент - панел, етаж предпоследен. Блокът е на високо и духат хубави ветрове. 60 кв.м, в които са включени две тераси, всяка с размери 3,5 на 1,5 метра, не с приобщени. Апартаментът се състои от коридор, обща баня с тоалетна, кухненски бокс, спалня, всекидневна.

Коридор - изолация на тавана - гипскартонова. Под - гранитогрес. Не се отоплява.
    Баня с тоалетна - изолация на тавана - плочи стиропор. Вътрешна, няма прозорци. Има два отдушника, единият с вентилатор с автоматични щори, другият с ръчни щори без вентилатор. Зимата са спуснати. Не се отоплява.
    Кухненски бокс - има един прозорец, една външна стена, една към стълбищната площадка, половин към терасата. Положена вътрешна изолация 3 см стиропор на външните стени, стиропорени плочи на тавана. Прозорец - дървена дограма, "оригинална" 30 годишна. Уплътнена със силиконови ленти. Отоплява се с радиатор.
    Спалня - две външни стени, едната е към терасата, другата към междублокова фуга. Цялостна вътрешна изолация с 3 см стиропор. таван - плочи стиропор. Отопление - стенен конвектор, настроен на 23 градуса.
    Всекидневна - 3,5 на 5,5 метра. Има две външни стени - 5,5 метра към междублокова фуга, и 3,5 метра с вратопрозорец към терасата. Дограма - дървена, 30 годишна, уплътнена със силиконови ленти. Стената откъм съседите (5,5 м) е с гипскартонова топло и най-вече шумоизолация. Таван - неизолиран. Отопление - климатик Midea MSG-12HR, монтиран през май 2006 година.

Нито един под не е изолиран. Нямаме външна изолация.

Ел. консуматори - готварска печка Gorenje клас А, микровълнова фурна, аспиратор с два мотора, пералня Indesit, хладилник с фризер Whirlpool клас А, бойлер Flamina 80 л, компютър - нон-стоп, телевизор почти нон-стоп, аудио - усилвател Yamaha AX-570, който просвирва от време на време на CD, тунер или касетен дек, DVD, видео. От време на време се ползва кафемашина, тостер, пасатор.
    Осветление - обикновени крушки - 2х40 вата в баня, 60 вата в кухня, 60 вата в спалня, 2х60 вата в хол стенни аплици.
    Последна сметка за ток от 30.11.2007 (засича се на 20-то число) - 430 КВтч дневна на 233 КВТч нощна, или 91.12 лева. Към днешна дата имам добавени 593 дневна и 322 нощна, или 104,77 лв за периода от 20.11.2007 до 06.01.2008 година - сметнато е с виртуалния калкулатор на сайта на EVN.
    С малко дете сме - година и осем месеца. Всекидневната се отоплява денонощно, спалнята - нощем, кухнята - когато се налага.
    Снимките са от снощи и от тази сутрин. Термометъра е ТСМ с външен датчик, която се намира на терасата на всекидневната. Климатика през деня е на 24 градуса, нощем - на 21. Вътрешното тяло на термометъра е на нивото на гърдите, далеч от струята на климатика.

14.  

15. Тук е от
    Feb 2008

Темата е хубава наистина.
    Сега да представя и това, което имаме ние, което смятам хич не е малко.

Хол 20м2 - досега беше Беко 18-ка, но тъй като не съм доволен от работата му зимата - новата смяна е - Fujitsu - ASY B12LDC Inverter DC V-PAM.
    Само като пояснение, от есента Бекото ще се ползва на закритата тераса.

Спалня 12 м2 - Fujitsu General- ASH A9LCC Inverter DC V-PAM
    Детска стая - 15 м2 - Panasonic 12-ka, не мога да кажа в момента точния модел, правен в Малайзия, най-стария ни климатик - на 5г., безотказен, малко шумен, но много ефективен.

Втората спалня - Osaka CH12CN - тъщата си искаше такъв, ще го видим.

Това са моите 5 климатика, от фуджицу-тата и Панасоника - никакви забележки; Осаката ще я видим, Бекото, ако не е замръзнало, работи много добре, но разхода не му е хубав

Поздрави!

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

От скоро съм собственик на още един климатик този път Daikin F228TEY -конвенционален, с отоплителна мощност 3 кВч и СОР-3,47 монтиран е в стая 12 кв.м. Това което прави впечатление освен изключително тихата работа достойна за инверторен модел е, че размразява не по време а само когато е заскрежен. Модела е 98-2000 година, но цената му е повече от приемлива -380 лева с монтажа и гаранция от 2 години. Няма никакъв аналог като качество и цена, нищо, че е втора ръка.

17. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Да се отчета и аз, като новобранец.
    Имам едно Санио и 3 Тошиби. Без забележки.
    Ползвах до неотдавна 2-ра ръка 2 японски Шарп, преди това, Рос. А още преди това Трейн.

18. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2008
    Живее в
    София

Midea MSF-12AR и Midea MSF-09AR
    Впечатлеия нямам т.к. са монтирани преди 3 дни..., единственото което ме притеснява е че няма инструкции на български!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 9 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Собственици на климатици 100V - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1652
    Последно: 21-09-24, 00:17
  2. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  3. Собственици на климатици 100V
    От dean във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1726
    Последно: 23-10-12, 10:00
  4. Техномаркет с нови собственици
    От justify във форум Коментирай новина
    Отговори: 1
    Последно: 23-02-12, 02:36
  5. Отговори: 2
    Последно: 13-08-11, 00:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе