Страница 117 от 159 ПърваПърва ... 67107115116117118119127 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,741 до 1,755 от общо 2385
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Re:Втора употреба климатици

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    Климатик с номинал на отопление 4 киловата, и с фреон 410, в Пловдив на цена около1200 лева с монтажа може да се намери.
    Напълно съм съгласен с казаното....

2.  

3. Тук е от
    Oct 2009

Аз за японец си мисля за втора употреба,във двете фирми където ходих,офертите са м/у900 и 1100лв. за 14-ка плюс монтаж,в зависимост от възраста на модела.Но понеже не се ориентирам в японските означения не съм сигурен че моделите,които ми предлагат,наистина отговарят на европейската 14-ка.Какво означение при японските отговаря на 14?По въпроса за определянето на необходимата мощност,помещеноито е между 60 и 70 кубика/доста е разчупено,а в момента не съм там да го сметна точно/,със северно изложение,ПВЦ дограма с не много добро качество и голяма площ,а съседните апартаменти се отопляват.Зимата във Варна е мека,но квартала е сравнително ветровит/Цветния/.За екстремни студове разполагам с печка на дърва/няма да я демонтирам/,но прдпочитам да я ползвам предимно ако спре тока.П.П. Пловдив е супер град,с добри цени и хубави хора,ама много далече от Варна бе!....Малииии още си спомнянм какво мазало беше на концерта на Металика!

4. Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    snegorin - с този свит бюджет каквото и да правиш,няма как да си вземеш 14ка инвертор,че и японец,че и с монтаж,дори и за европейски няма да ти стигнат.Само Мидея,ако нямаш нещо против.
    За Мидеата разбрах че е най-надеждна от китайските,не робувам на марки,но като им гледам КОП-овете/2,5-3,5/ се чудя не е ли по-добре да взема две духалки по 20 лева,и със повечко сланина и винце........

5. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

снегорин - а защо реши че ти е нужна 14 - ка...?по добре опиши помещението с всички подробности ....имам нещо в предвид , но искам да видя какво ще отопляваш...изолация,дограма, съседите топлят ли те..и т.н....дояде ми се сланинка...не е честно..имам само вино...

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от snegorin
    Аз за японец си мисля за втора употреба,във двете фирми където ходих,офертите са м/у900 и 1100лв. за 14-ка плюс монтаж,в зависимост от възраста на модела.Но понеже не се ориентирам в японските означения не съм сигурен че моделите,които ми предлагат,наистина отговарят на европейската 14-ка.Какво означение при японските отговаря на 14?По въпроса за определянето на необходимата мощност,помещеноито е между 60 и 70 кубика/доста е разчупено,а в момента не съм там да го сметна точно/,със северно изложение,ПВЦ дограма с не много добро качество и голяма площ,а съседните апартаменти се отопляват.Зимата във Варна е мека,но квартала е сравнително ветровит/Цветния/.За екстремни студове разполагам с печка на дърва/няма да я демонтирам/,но прдпочитам да я ползвам предимно ако спре тока.П.П. Пловдив е супер град,с добри цени и хубави хора,ама много далече от Варна бе!....Малииии още си спомнянм какво мазало беше на концерта на Металика!
    На 14 BTU се равняват 4100 вата, т.е. японският модел трябва да е със цифрово обозначение в модела 28, но ако е много нов модел е възможно да е 36 за най-сигурно виж мощността на отопление трябва да е поне 4000 вата. За това, че си от Варна за някои пловдивски фирми не е проблем, ще ти поемат гаранцията. За китайски имитации тук не говорим.

7. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Ето ти чисто нов климатик за същите пари .... http://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftxs35d_rxs35d

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2009

10. Тук е от
    Oct 2009

Помещението е 28-30м/2,на височина е 2,4м,съседите отвсякъде отопляват,изложение-север,огромен прозорец1.40на 5м.от зората на ПВЦ дограмата/не е стъклопакет,но са 2-ни стъкла/все пак е по-добре от дървена,стената под прозореца е на половин тухла дебелина,но смятам да и сложа 5см стеропор/под наем съм там и не си струва скъпи ремонти/.Отгоре има таванска спалня,която зимата няма да ползвам и отоплявам,сградата е тухлена,останалата част от северната стена /около 2м./е на цяла тухла дебелина.След 2-3 години,като си довърша къщичката,смятам да го преместя в помещение от 35 м/2,със 10 см.вата навсякъде отвътре,5см.фибран/стиропор отвън,доста големи южни прозорци ПВЦ/К-стъкло и 5см пресована вата на пода.Това преместване не е ясно кога точно ще стане,щото всичко,което мога си строя сам и с приятели,и става бавничко,засега довършвам грубия строеж.

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Щом си под наем вземи си една 40 втора ръка по-стара и няма какво да я мислиш. Със сигурност ще топли и в най-голям студ и ако е запазена ще изкара достатъчно дълго за да се изплати.

12. Тук е от
    Oct 2009

На първия пише15-25м/2,а на втория15-30м/2.,това означава ли че ще работят на ръба на възможностите си?Или производителя се застрахова за случаи на суров климат и лоша изолация?

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Това пък къде го четеш? Не гледай препоръките на производители и търговци, гледай оптималните мощности. При втората ръка гледай колко е запазена машината и дали е върхов модел. Защото често един върхов 10 годишен дайсейкай на Тошиба е по-добър и по-надежден от един 3 годишен базов модел.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2009

Не ми се рискува с по-стар,щото жената последно време много бързо почна да наддава на корем,ако се сещаш какво искам да кажа,и се притеснявам от издънки.

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

В твоя случай най-добре е тогава да се хванеш с някои познат или приятел които разбира от климатици и да идете да избирате. Има вариант и за два по-малки. Вчера взехме за един колега едно Саньо 22 ка с СОР 5.38 2005 година за 680 лева, но този вариант ще надхвърли бюджета ти.

17. Тук е от
    Oct 2009

Още нещо се сетих да питам,във Варнаклима ми казаха,че климатиците на фреон 410 са само след 2000 година,вярно ли е това,защтото ако да,освен критерий за ефективност,това може да ми служи като критерй за приемлива възраст на машината,ако няма друг начин да я разбера.

18. Тук е от
    Oct 2009

Честно казано ако се понапъна,бих могъл да извадя и още някой лев,но ще бъде за сметка на нещо друго,затова ще се опитам да се придържам към някакъв разумен таван.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  4. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе