Страница 119 от 159 ПърваПърва ... 69109117118119120121129 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,771 до 1,785 от общо 2385
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2009

Re:Втора употреба климатици

Само за параметри и екстри ако има очаквах да ми пишете. Другото е Божа работа.

2.  

3. Тук е от
    Oct 2009

Привет колеги!
    Налага ми се да отоплявам 36м2 хол и моля за съвет относно марка и конкретен модел.
    Тавана е стандартен 2.60м , дограмата е пвц а изложението е югоизток. По принцип помещението е топло и добре изолирано(стара тухла).
    Нямам възможност да заделя над 1500лв. и затова съм се насочил към машина втора употреба.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Има възможност и за чисто нов дайкин даже в този бюджет,заедно с монтажа:
    http://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftyn50f_ryn50e
    Води се конвенционален,но е инвертор с малко по-опростено управление на компресора.Виж това:
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,41899.0.html

5. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от deliveryman
    Привет колеги!
    Налага ми се да отоплявам 36м2 хол и моля за съвет относно марка и конкретен модел.
    Тавана е стандартен 2.60м , дограмата е пвц а изложението е югоизток. По принцип помещението е топло и добре изолирано(стара тухла).
    Нямам възможност да заделя над 1500лв. и затова съм се насочил към машина втора употреба.
    за тея пари можеш да си намериш Уруру Сарара 18 ка в униклано състояние с коп 5.10

6. Тук е от
    Oct 2007

Здравейте. Днес ми монтираха National CS-H226A-W. Бих помолил специалистите да изкажат компетентно мнение за модела. Ще може ли климатика да се справя със зимните условия (помещение 11 кв.м. без топло изолация,дървена дограма)?! Искрено се надявам на малко информация,понеже това ми е първият климатик и при избора му се доверих на форума предвид предимствата на японските климатици втора употребва пред новите китайски. Нормално ли е след натиснат бутон за максимална мощност отделеният топъл въздух да е с температура не повече от 46 градуса,при условие,че съм чувал за нормална температура от 50 и повече градуса?! Предвараително благодаря на всички отговорили!

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

А колко е била входната температура в този момент? Определяща е разликата в температурите на входния и изходния въздух.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2007

Температурата в помещението е 16 градуса, а навън 10-12. Какава е зависимостта между двете температури-входна и изходна?

10. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

valimus, машинката е базов модел и не блести с параметри...има ниски стойности при отополние Min 0.8kW - 2.5kW -Max 3.6kW. При 2° отоплителната мощност е 2.6 kW...Незнам досега с какво си отоплявал това помещение, но ако външнат температура се задържи по дълго отрицателна, тази машинка може да види зор...

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

От 16 до 46° си е перфектно постижение. Разликата от 30° наричаме ''делта Т°".Когато тя се умножи по дебита на вътр.вентилатор в м3/ч и се раздели на 3,4 се получава топлинната отдавана мощност в момента.
    Когато затопли стаята до 20-22°,тогава ще видиш изходна от порядъка на 50° или повече.

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от valimus
    Нормално ли е след натиснат бутон за максимална мощност отделеният топъл въздух да е с температура не повече от 46 градуса,при условие,че съм чувал за нормална температура от 50 и повече градуса?!
    Дори при натиснат турбо-бутон, климатика не развива веднага максимална мощност. Измери температурата след 10, 15 и 20 минути.

@Aleksandars Съдейки по моя опит, машинката ще се справи...

13. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    valimus, машинката е базов модел и не блести с параметри...има ниски стойности при отополние Min 0.8kW - 2.5kW -Max 3.6kW. При 2° отоплителната мощност е 2.6 kW...Незнам досега с какво си отоплявал това помещение, но ако външнат температура се задържи по дълго отрицателна, тази машинка може да види зор...
    А може ли да ми кажеш модела на Fudjitsu AS-E22T от същия клас ли е или превъзхожда National-a? И дали би се справял по-добре при отрицателни температури навън?

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

И двата са базови модели. Не се притеснявай, хубав ти е климатика и ще се справи. Което не означава, че не можеш да помислиш за дограмата в перспектива.

16. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Е22Т също е базов модел с параметри на охлаждане 冷房 2.2kW(0.9~2.8), консумация 460W(170~800)и на отопление 暖房 2.2kW(0.9~3.9), консумация 380W(160~1,080) Монтирал съм такъв климатик и в по голямо помещение от твоето, при същите условия, машинката работи добре.

17. Тук е от
    Oct 2007

Благодаря за незабавните отговори. Бих искал да попитам дали имате наблюдение за шума на вътрешното тяло на National-a. Имам чувство,че работи по-шумно,отколкото трябва. Вентилатора е на автоматичен режим. На каква позиция трябва да е вентилатора за оптимален разход на енергия?

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Това помещение спалня ли е? Ако етака, национал не еудачен избор за подобно нещо. Вентилатора ти има пет позиций плюс една автоматична. Ако на автомат ти е шумен, намали го. Надявам се, че са ти дали оригиналното дистанционноно на модела?!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  4. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе