Само за параметри и екстри ако има очаквах да ми пишете. Другото е Божа работа.
Само за параметри и екстри ако има очаквах да ми пишете. Другото е Божа работа.
Привет колеги!
Налага ми се да отоплявам 36м2 хол и моля за съвет относно марка и конкретен модел.
Тавана е стандартен 2.60м , дограмата е пвц а изложението е югоизток. По принцип помещението е топло и добре изолирано(стара тухла).
Нямам възможност да заделя над 1500лв. и затова съм се насочил към машина втора употреба.
Има възможност и за чисто нов дайкин даже в този бюджет,заедно с монтажа:
http://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftyn50f_ryn50e
Води се конвенционален,но е инвертор с малко по-опростено управление на компресора.Виж това:
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,41899.0.html
за тея пари можеш да си намериш Уруру Сарара 18 ка в униклано състояние с коп 5.10Първоначално публикувано от deliveryman
Здравейте. Днес ми монтираха National CS-H226A-W. Бих помолил специалистите да изкажат компетентно мнение за модела. Ще може ли климатика да се справя със зимните условия (помещение 11 кв.м. без топло изолация,дървена дограма)?! Искрено се надявам на малко информация,понеже това ми е първият климатик и при избора му се доверих на форума предвид предимствата на японските климатици втора употребва пред новите китайски. Нормално ли е след натиснат бутон за максимална мощност отделеният топъл въздух да е с температура не повече от 46 градуса,при условие,че съм чувал за нормална температура от 50 и повече градуса?! Предвараително благодаря на всички отговорили!
А колко е била входната температура в този момент? Определяща е разликата в температурите на входния и изходния въздух.
Температурата в помещението е 16 градуса, а навън 10-12. Какава е зависимостта между двете температури-входна и изходна?
valimus, машинката е базов модел и не блести с параметри...има ниски стойности при отополние Min 0.8kW - 2.5kW -Max 3.6kW. При 2° отоплителната мощност е 2.6 kW...Незнам досега с какво си отоплявал това помещение, но ако външнат температура се задържи по дълго отрицателна, тази машинка може да види зор...
От 16 до 46° си е перфектно постижение. Разликата от 30° наричаме ''делта Т°".Когато тя се умножи по дебита на вътр.вентилатор в м3/ч и се раздели на 3,4 се получава топлинната отдавана мощност в момента.
Когато затопли стаята до 20-22°,тогава ще видиш изходна от порядъка на 50° или повече.
Дори при натиснат турбо-бутон, климатика не развива веднага максимална мощност. Измери температурата след 10, 15 и 20 минути.Първоначално публикувано от valimus
@Aleksandars Съдейки по моя опит, машинката ще се справи...
А може ли да ми кажеш модела на Fudjitsu AS-E22T от същия клас ли е или превъзхожда National-a? И дали би се справял по-добре при отрицателни температури навън?Първоначално публикувано от Aleksandars
И двата са базови модели. Не се притеснявай, хубав ти е климатика и ще се справи. Което не означава, че не можеш да помислиш за дограмата в перспектива.
Е22Т също е базов модел с параметри на охлаждане 冷房 2.2kW(0.9~2.8), консумация 460W(170~800)и на отопление 暖房 2.2kW(0.9~3.9), консумация 380W(160~1,080) Монтирал съм такъв климатик и в по голямо помещение от твоето, при същите условия, машинката работи добре.
Благодаря за незабавните отговори. Бих искал да попитам дали имате наблюдение за шума на вътрешното тяло на National-a. Имам чувство,че работи по-шумно,отколкото трябва. Вентилатора е на автоматичен режим. На каква позиция трябва да е вентилатора за оптимален разход на енергия?
Това помещение спалня ли е? Ако етака, национал не еудачен избор за подобно нещо. Вентилатора ти има пет позиций плюс една автоматична. Ако на автомат ти е шумен, намали го. Надявам се, че са ти дали оригиналното дистанционноно на модела?!