Страница 150 от 159 ПърваПърва ... 100140148149150151152 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,236 до 2,250 от общо 2385
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2010

Re:Втора употреба климатици

Здравейте, дал съм поръчка за климатик втора ръка 14-ка Toshiba (година около и след 2005) за хол 25 м2 южно изложение със стара дограма и без изолация. Дайте ми съвет относно моделите и всякакво друго инфо е добре дошло.
    Благодаря предварително.

2.  

3. Тук е от
    Oct 2010

кев да ти е гледай само да не те пойзкъпят с екстрите мене ме лъгаха на сам нат с разни моделчета и чаках по-магазините в едната фирма стоят трима и въобще не те отразяват(ако бях с жената ) в другата ми разправят ,че климатиците били чисто нови просто новите момчета в сервиза били се учили на тях . След доста тормоз и разпитване накрая се срещам с един стар приятел и той ми препоръча климатик вече 3 зима си работи без никакви забележки моде RAS-225LDR ако чета правилно та годината е 1999
    искам да ти кажа,че годината нее важна от там на сетне разбрах що е Японска техника и защо на съседа Дайкина и Фуджицото бръмчат и не топлят *иначе се хвалеха колко биле се изръсили*

4. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

колега дайкина бръмчи или не топли поради неправилно оразмеряване и лош монтаж.да ми сравняваш 11 годишен климатик с нов дайкин е меко казано нелепо.

5. Тук е от
    Oct 2010

То е учевадно бре дондур работата е там,че сега ме навива да съм му търсел като моя . Дайкина е от атаро но незнам точния модел 12-ка на 20 кв.м. да ти кажа идваха да му го гледат налягане,монтаж всичко било 6-ца но явно това ,че е на северна стена и като паднат мъглите през зимата и му идва тегаво

6. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от elmo82
    ...Дайкина и Фуджицото бръмчат и не топлят...
    Айде малко да се спреш, че почна силно да се излагаш. Радвай се на климатика си, на който някой се радвал доста време преди да дойде твоя ред, но го прави по-тихо.

7. Member
    Тук е от
    Mar 2010

rist не му обръщайте внимание, това е някакъв бот, дето вчера се е регнал и оспами всички теми. Че са хубави японците, особенно високия клас, верно е, но и че все пак 11г клима вече си е поизпяла живота също е верно.

8.  

9. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

За LDR, или хубаво, или нищо-все пак е медалис!Иначе прекрасна машина,и гледайте какво пишете,че и BLUE1 има такава машина

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Нищо, нека си пишат момчетата. RAS-285LDR работи вече четири години без никакви проблеми и макар 11 годишен е с СОР-5, но да оставим този младеж в сравнение със старото ми Саньо произведено преди 18 години и вече 10 година работещ перфектно и в най-голям студ. Този климатик отдавна го подарих на роднина и с нетърпение го очаквам да умре за да направя едно фото сесия на дисекцията му, но той не дава никакви признаци на предстояща смърт. Тъй като имам опит със много стари климатици, основно взимани почти за без пари и монтирани в служебни помещения и работещи без никакви грижи, смело мога да заявя, че старите японски машини наистина вечни.

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Набързо подкрепям твърдението, че старите машини наистина са вечни...За далечната 1999 година, LDR серията е била в начелото на класацията на ECCJ...Има модели с такива параметри, за които сегашните "нови" 220 волтови машини, могат да си мечтаят....
    [img width=492 height=600]http://lh4.ggpht.com/_VoLvEZjf-4k/TMkO1ygPiOI/AAAAAAAAAp0/08YwdlQ8Yj8/s640/Toshiba%20RAS-225LDR%20%28ECCJ%29.jpg[/img]

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Днес взехме за една квартира на приятел поредната японска "антика" Sanyo SAP-228AR производство 1998 година ,конвенционален на фреон 22, отоплителна мощност 3.4 киловата СОР-3.33, перфектно състояние, ламелите на вътрешният и външният топлообменик блестят, турбината е перфектно почистена след монтажа ще има и снимки-цена 180 лева без монтаж.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    Набързо подкрепям твърдението, че старите машини наистина са вечни...За далечната 1999 година, LDR серията е била в начелото на класацията на ECCJ...Има модели с такива параметри, за които сегашните "нови" 220 волтови машини, могат да си мечтаят....
    Може ли малко инфо за тошиба RAS-352 на 200в имах всичко/машината е от 10г. при мен на старо/, но поради умноста ми да сеифам на външно хдд вместо цд хдд-то здаде багажа и сега нямам почти нищо. Знам, че е 18-ка на топло 22-ка при 11А и други дребни неща по схемата. Има го с две вътрешни и едно, както е при мен. Електрониката не е капризна и не търси второ тяло или мотор на тялото понеже е АЦ. Копа е повече от добър. Преди отоплявах 45кв с него, а сега 75 като помпа въздух-вода си мисля за още нещо. В темата на тошиба съм писъл за малък проблем, които е отстранен/липса на отрицателел да кажем импулс/ Търся и каквото има като резерва по платката. Явно тя е слабата част,не хладилната.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    K_ski, и за двата модела ти искат ми се струва малко повечко пари....Според мен, спри се на хитачито - уникална машина е, със страхотни параметри.

Модел: 2002 година
    Параметри на климатика при 7°С външна температура:
    Охлаждаща мощност: 2.8 kW (0.9 – 3.9)
    Консумирана електроенергия: 460 W (80 – 950)
    COP: 6.08 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
    Отоплителна мощност: 4.0 kW (0.9 – 7.6)
    Консумирана електроенергия: 675 W (75 – 1965)
    COP: 5.92 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
    Параметри на климатика при 2°С външна температура:
    Отоплителна мощност: 5.5 kW
    Консумирана електроенергия: 1740 W
    COP: 5.64 (средна стойност)
    Само, забравих да спомена за дистанционното управление - оригиналното за модела е със сигнатура RAR-2U1 - търси си го.
    Вече съм с горепосочената машина от няколко часа, като цяло доста добре работи, сега ми стана интересно как дейстава йонизатора и по принцип вдига ли консумацията на ел енергия или самия той износва ли се. Въпросите ми може да са малко тъпи ама сам абсолютен невежа в климатичната техника.

16. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Честито! Би ли споделил какво струва въпросната машина, вижда ми се доста атрактивна.

17. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Най накрая е взима-красавец е машината К_ski ,и не гледай много годината на производство,а дали е запазена и параметрите.Твойта машина е като ''тинейджър'' сравнена с двете от мойте. Дълга и безаварийна работа.

18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Диксън, не ми се прави... твоите машинки са разкошни. Да не им е уроки!
    Дано ти служат дълго и вярно /поне колкото климките на Блу1/!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  4. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе