Имайки в предвид кой е извършил монтажа можеш да си сигурен, че ще са вечни!Първоначално публикувано от Kasap
Имайки в предвид кой е извършил монтажа можеш да си сигурен, че ще са вечни!Първоначално публикувано от Kasap
Имах предвид ,че повечето клиенти на клими втора ръка ,се интересуват първо от годината на производство,а след това от другото,и то по важното-дали ще им върши работа или не.Иначе докато работят ''ветераните'' не бих ги свалил от служба,по никакъв начин.Кasap, саньото пада под 100w. моментна консумация без да изключи компресора,и си поддържа!Машина от 1997ма година с коп-4.86.
За съжаление, няма статистика, какъв е ресурса на такава машина. Чакам Санчото на братчеда, на Блу да предаде богу дух... ама нещо не ще
Блу,12 год.за конвенционалка са сериозна възраст,особено ако е бил 24/7 бачкане.Закачи му часовниците като позастудее и кажи кво показват.А иначе-със здраве да си го ползва!Първоначално публикувано от BLUE1
Не знам какъв им е ресурса но преди месец свалих един национал произведен 89 г.свалихме го не защото не работи а защото беше малък за помещението,въпреки че е използван в това помещение 7 год.но просто зимата бачкаше без да почива (климатика е 9-ка,а помещението 30 кв).на негово място сложихме дайкин 50 GV.
А сега де?Национал,който най вероятно е бил 22ка(щом са го водили 9ка) и да е бил най много 3.2kw.при 7°-срещу дайкин с 5.8kw. и не се е предал в неравностойната битка.
Джони, не знам какъв е капацитета на конвенционалните, но поради липса на средства, колегите слагат точно такива стари японски машини в стаите си, някой са по на 18 години и работят вече 3~4- години без никакви проблеми. При възможност ще кача снимки на едно друго саньо с жично дистанционно (подозирам, че е над 18 годишен), което работи повече от 5 години при един колега. Чофуто което си взех миналата година сега ще кара втора зима в моята нова стая- няма такава експлоатация. Без да засягам никой, но колегите които решиха да набият пари в китайски, но нов климатик, вече горчиво съжаляват.Първоначално публикувано от johny01
Я кажи за оня Санчо, дето 3 пъти го местихте... Навърши ли вече пълнолетие?
Ами аз за него съм писал доста. Той е върхов модел за марката но преди 18 години- него го чакаме да умре, но се държи гада, е външното тяло се нуждае от тенекеджия, че бая е изгнило, но иначе е уникално тих и здрав климатик.Първоначално публикувано от Kasap
Ей това е, ламарините се разпадат, но компресорът не!
Sanyo SAP-228AR модел`98г., монтиран в стая в която се спи. След 36 часова непрекъсната работа собственика е повече от доволен, стабилно държи 22*С много тих, за 180 лева- супер!
Къде ги намираш тези климатици на повече от 10г. толкова запазени и за тези пари?Първоначално публикувано от BLUE1
Имам го същия като на снимките, само че моя е инвертор и моделът му е SAP-V22A.Външното и вътрешното тяло са абсолютно същите, разликата е само в един надпис INVERTER намиращ се под надписа SANYO на вътрешното тяло.Произведен е през 1998 год.Купих го през 2006 год. за около 650 лв. с монтажа.Доказано работи добре при темп. -24°.По-студено не е ставало при нас през тия 4 зими досега.Ще го ползвам вече пета зима.Дано да продължава да работи така добре.Наистина е тих.Недостатъкът е че влиза в дефрост на всеки 40-50 мин. за по 3-4 мин., което е изнервящо, но не е болка за умиране.Другото което е, че трябва да се внимава да не се покрие дистанционното с нещо и да прекъсне връзката му с климатика, защото преминава в някакъв си негов режим доста по-различен от това, което си му задал.Като цяло моделът е без екстри, освен една-желязно качество.Ако някъде го видите да се продава и да е в добър външен вид го взимайте.За цената на която вероятно ще го дават, трудно ще се намери нещо по-добро.Като пределната цена за инверторния модел според мен не бива да надвишава 400-450 лв. с монтажа.
Като сте почнали на Sanyo,ето още един ветеран: ето и от вън: Модел 97ма- много рядко дефрост,засега няма още,но като застудее,и мъгла,но не можеш да разбереш ,че размразява-освен по индикацията на дисплея! От онази фирма са го изпръскали отпред в бяло,та не е в оргиналния си цвят,но това да му е кусура.При мен почна четвърта зима,иначе къде е бил останалото време и кво е правил -не казва.