страхотна машина браво САШОПървоначално публикувано от Aleksandars
страхотна машина браво САШОПървоначално публикувано от Aleksandars
Извинявай ама как помещението не е било за 12ка а за 18ка пък сега си монтирал 9ка.Първоначално публикувано от edi1
Да бе, как стават тези фокуси да замениш мощността на 18-ката с 9-ка и да се хвалиш колко си доволен.
Защо да е 9-ка, по номинал е 4 кв, което определено не е 9-ка, да не гледате на охлаждане.Колко струва 18HRDN1 при Вас, в Ямбол е над 1100 лева без монтаж, и какво ми гарантира тя - 5 номинал и 6,1 максимал, 34-35 дб вътре, 56 вън, консумация над 1,4 по номинал, не ме устройва.12-цата е 850 с монтажа, дава ми 3,7 номинал и 4,7 максимал.Преди в друга тема посочих, че помещението ми е нестандартно 32 квадрата е, но около 50-55 кубика.12-цата е леко малка, надявам се, че ще се съгласите, 18-цата е горе-долу, освен това и цената и е "голяма", 14-ци няма.Кое трябваше да избера, според вас.
Мощността която предлага тази Тошиба в режим отопление превъзхожда значително всяка 12-ка на Мидеа от сайта им (няма да ги публикувам, всеки който има желание да провери). Всъщност, много е смешно да се сравняват!
Повечето фирми, които продават 100 волтови климатици, предлагат подобни мощности за 14-ка
Velev 8KW максимал на топло при 5 KW при -15 градуса това 9 ка ли е поне замълчи и не ръси глупостиПървоначално публикувано от VeleV.Klima
Да поясня за не знаещите че климатика се определя за 9000бту или 12000бту и тем подоби според отдаваната мощност в режим охлаждане. Това че отдава повече на отопление не го прави 18ка. и си остава 9ка. Ако в България се спазваха законите някой хора щяха да ги осъдят за измама.
Човекът си го търси за топло. Първо чети и после пиши!!!Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Дали 18-ка с максимум 6 kW ще топли по-добре от 9-ка с максимум 8 kW в студа?
Еди, честито и от мен!
И в една друга тема го бях писал, че специално при 28цата на Тошиба от ДР серията 10 или 9тка, както искате го наричайте, на отопление спокойно може да съперничи на доста прилични 50ки, естествено не от най-висок клас, на топ марките. Колко от 50ките на пазара в момента за Европа, могат да извадят близо 5кв при -15 гр и то при консумация макс 2кв, защото тоя консумира максимално 2кв, което е КОП 2,5 на максимум при -15. Много ми е интересно примерно Дайкин 50GV колко вади при -15гр като мощност и с каква консумация. Точно 28цата от ДР серията за мен е почти универсалния климатик, може да работи както в много малко помещение, заради изключително ниския си минимум, така и в доста голямо такова, като на охлаждане може и да се озори, ако е в прекалено голямо помещение.
Няма такова положение, като измама, определено търсех машина за отопление, охлаждането не е проблемно въобще.Не съм го избирал по 9,12 и т.н. а по мощността на отопление на ниски температури, като предварително знаех данните му, съвсем коректно посочени от Сашо доста преди да взема решението.Не малко време търсех и преценях подходяща машина още от лятото, бях се спрял като някакъв компромис на МИДЕЯ, но все пак прецених, че не става по различни причини-най-малко заради това, че изобщо не е ясно, както доста специалисти сочат във форума, какво точно ще купя, дали това, което е в официалния им каталог или нещо подобно.В България не видях нещо подобно, което да ми свърши по-добра работа от тази машина, без да отивам на високите класове и големите мощности за Европа, които в случая по всички показатели, главно финансови, просто са безмислени за вила.Първоначално публикувано от VeleV.KlimaБлагодаря, и аз мисля, че не съм сгрешил.Първоначално публикувано от deian
Честито и от мен, Еди!
Със здраве и кеф да го ползваш!
Благодарско, ще споделям впечатления, като поизползвам машината.
Еddи моята 28 ца от потписа ми е в 20кв и въобще не се озорва на охлаждане държа го на 26 27 градуса по надолу става хладно и турбината утихва някъде до към 2ра степен от 5 забравих да кажа че параметрите на моя са почти идентични с Тошибата с разлика в номинал 3.6 към 4 на Тошибата така че няма да му е много зор да охлажда и 30кв след като го темперири помещениетоПървоначално публикувано от eddy