Жоро климатици много модели от кой по интересни и различни практика и престрастие за мене само 1 климати от тези струва пари fujitsu as-224pey ,желая ти успех
Жоро климатици много модели от кой по интересни и различни практика и престрастие за мене само 1 климати от тези струва пари fujitsu as-224pey ,желая ти успех
Здравейте. Искам да си взема климатик и пообиколих няколко магазина да огледам какви модели имат. Харесах си няколко модела и ще се радвам ако споделите мнение относно тях.
National CS-255JB-W - 760лв.
Daikin AN 22FKS-M - 800лв.
fujitsu AS-224PEY - 800лв.
mitsubishi MSZ-T22F-W - 800лв.
Виждам, че фуджицуто вече е споменато. Дали да се спра на него, или някой от другите си заслужава повече? Цените които съм написал са с включен монтаж.
Предварително благодаря за отделеното внимание.
и аз смятам че фуджито е добро ... но ако вземаш за спалня машина се насочи към тошиба или санио
Първоначално публикувано от ceco.bojkov
Защо? Шумно ли е много?
Аз имам AS E22S, който е малко по-нов и като недостатък мога да спомена, развъртането му след като е спрял. Не тръгва бавно и плавно от ниска мощност, а тръгва от висока мощност 700В и след това бавно намалява, което ми създава известен дискомфорт. Разликата обаче е, че при теб минималното топлоотдаване на машината е 500В, докато при мен е 900В и заради много ниските топлозагуби, които имам при температури над 0гр са ми необходими по-малко от 900В за отопление и респективно често тръгва и спира. Иначе поне за сега не чувам тия шумове, за които говорят при европейските Фуджитсута, а имам 2бр такива.
National CS-255JB
Модел: 2004 година/100V
Параметри при 7°С външна температура:
Охлаждаща мощност: 2.5 kW (0.8 – 2.7)
Консумирана електроенергия: 485 W (135 – 560)
COP: 5.15 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Отоплителна мощност: 3.0 kW (0.8 – 3.9)
Консумирана електроенергия: 555 W (125 – 870)
COP: 5.41(коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри при 2°С външна температура:
Отоплителна мощност: 2.8 kW
Консумирана електроенергия: 770 W
COP: 5.28 (средна стойност)
Базов модел, не блести с нищо. В подходящо помещение ще върши работа.
Fujitsu AS-224PEY
Модел: 2005 година/R410/100V
Параметри на климатика при 7°С външна температура:
Охлаждаща мощност: 2.2 kW (0.5 – 3.0)
Консумирана електроенергия: 440 W
COP: 5.00 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Отоплителна мощност: 2.5 kW (0.5 – 4.7)
Консумирана електроенергия: 450 W (135 – 1265)
COP: 5.56 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатика при 2°С външна температура:
Отоплителна мощност: 3.4 kW
Консумирана електроенергия: 1120 W
COP: 5.28 (средна стойност)
За дайкина само ще спомена, че от моделите които недолюбвам, параметрите му са като на национала в общи линии.
Митсубишито има и то почти същите данни, модел от 2004 година.
Направо с кеф да ти чета коментарите.Браво Aleksandars.
"добри хора" ми затриха темата , затова ще постна тук понеже става на въпрос за машина втора употреба .
Колеги, влюбен съм в SFX серията на Митсубиши:
[img width=800 height=429]http://img716.imageshack.us/img716/2371/miccc.jpg[/img]
Пич, трябва ли целия форум да разбира, че си си пийнал???
На няколко букви от принудителна почивка си.
Следващия ред с обиди или безмислени теми, публикувани в неправилния раздел ще ти е последния до средата на месеца.
Крис
Хайде бе Крис, бъдете снисходителни - човека е влюбен... А и обекта на любовта му си струва!
Честно казано не разбирам с какво ядосах въпросния господин.
Възможно е да съм объркал раздела, за което най-любезно се извинявам на крис, но мисля а и съм убеден, че съм далеч от "обиди и безсмислени теми".
Исках да споделя с всички вас, че преоткрих марката MITSUBISHI и най-вече серията SFX.
Кое е обидното?
Честита ти радост! Кефи му се на климатика, а след месец... сподели и впечатления!
Машината е уникална и много от вас го знаят.
При следваща покупка сериозно бих се замислил между DR на Toshiba и SFX на Mitsubishi.
ПП Дано с този пост не изглеждам подпийнал в очите на някои хора .
Хей,хора ... четох още в първите страници за някакви японски климатици,които са 2 употреба...10ки 300лв с монтаж...в Пловдив пише,че се намира магазина...но този пост е от 2006та...в момента има ли на такива цени климатици втора употреба с монтаж ???
Понамират се ...модели от времето на новобранската на Хитлер ....
този модел точно е от 1999 и е на фреон 22 но има и по-нови модели от серията и са на 410