Страница 92 от 159 ПърваПърва ... 42829091929394102142 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,366 до 1,380 от общо 2385
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Re:Втора употреба климатици

И двата модела са от 2001 година и са от ниският клас. Ако цената им е добра и са еднакво запазени Саньото според мен е по-добро.

2.  

3. Тук е от
    Jun 2008

Доста почетох, доста научих (огромни благодарности за което). Форумът и хората в него воистина ме изненадаха. Разбрах толкова неща, колкото успях да побера в главата си. И то без да ми струва нищо, освен време Тази информация, получена от всички тук даром, знам струва пари и нерви(и то доста). Големи благодарности на всички, посветили време и желание на това, да образоват другите и да споделят и четат кой и от какво се вълнува.
    И така, след като се помазних известно време, сега да прибегна и аз до своят проблем/въпрос
    Нужни са ми 2(за сега) климатика. Мисля да ги взема рециклирани. С 3 години гаранция са и за тези пари, 1-2 годинки скед гаранцията да устискат преди да ги сменя, пак дюшеш. Ще съм адски признатрелен ако дадете съвет и насоки кой от изброените по-долу модели, би се държал най-къдърно, би работил най-тихо, би могъл и да топли без да замръзва и в нормалната българска зима и би издържал най-дълго време, съответно . Помещението, за което ги спрягам, са една стая около 25 квадрата и друга стая с коридор, с обща квадратура около 35 квадрата. Височина - около 2,5 метра(или 2,6-2,7 като включим и козирките със скрито осветление и другите ми изгъзици, който съм накачулил по тавана). Изолацията е отвън фибран, отвътре гипсокартон и вата на външните стени и само гипсокартон на вътрешните. Как мислите, дали ще му стигат 2 дванайски, или едно 16, едно 12? Или 12 и 10 BTU? Кабелите вече са прокарани зад гипсокартона, зад местата, на който ще бъдат климатиците, местата са замислени, така че нищо да не се подава оттук-оттам и всичко да е скрито и прилежно изглеждащо. Така де, новодомец съм и всичко се прави уж както трябва Както и добре се плаща, поради което ми се налага поне от тук от там да поскъсявам разходите, че инак ще ми се прекърши гръбнака :-/
    Моделите, всред които имам избор, са следните:

16 000 BTU
    - FUJITSU AS227PAK

14 000 BTU: - цена - 750-770 лв.
    - Toshiba RAS-287V
    - Sharp AY-F286-W
    - Mitsubishi MSZ-VS28H
    - Sanyo SAP-V28A

12 000 - цена - 660 лв.
    Sharp AY-GT25A
    Mitsubishi MSZ-GX257
    National CS-25V
    Sharp AY-C25E
    Toshiba RAS255YV
    Natinal CS-AG25S
    Corona CSH-254CV
    Mitsubishi MSZ-F2502
    Daikin F253TX
    National CUG25F
    Fujitsu AS28BPR

10 000 BTU
    Fujitsu AS227PAK

Климатиците се водят директен внос от Япония. На някои даже са им на японски дистанционните, ама ще си намерим други, уневерсални, че на яроглифи, колкото и да ме влече калиграфията и източните култури, нищо не разбирам. Фирмата е Adakom - Русе.

Знам, доста задачка отварям, да бях си избрал 3-4 от които да се пресее. Страх ме е обаче да не пропусна нещо качественно от недоинформирано и непрофесионално пресяване.
    За момента кацам на Daikin или Sharp, с леки наклони към Toshiba. Моля някой, имал си пререкания или запазил добри спомени/впечатления от някои от тези модели, да ги сподели!
    От мен хапване и пииване, при възможност, ако ли не тлъст ваучер с благодарности от сърце и давност няколко години
    До 2-3 дена трябва да съм избрал и да поръчвам, че майсторите ми чакат да им ги докарам, за да могат да скрият и тръбите, където е възможно.
    Очаквам/надявам се на мнения и препоръки от всевъзможно естество!!
    Благодарско предварително за всичко, научено от вас до тук, и за всичко, очаквано за в бъдеще!

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Morgenshtern, на първо четене като видях моделите и направо изтръпнах...Ами в тоя списък има машини произведени през 1992 -1993 година бе човек...Лошо няма, качествени са като модели, ама все пак....И най-вече всичко е на 22 фреон - в тая фирма не разполагат ли нещо по ново за избор? Mitsubishi MSZ-VS28H е модел от 2001 година, но също е на 22

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Машините са доста стари.Мицубишито, което е и най-новото е от най-ниският клас с СОР под 3 изобщо не си заслужава. Направи ми впечатление Национала CS-AG25S, които го предлагат за 660 лева. Преди 2 седмици за една квартира взехме такава машина от Пловдив в изключително запазено състояние за 480 лева с монтажа.

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Тези националчета CS-AG25S са осички - работят много добре...

7. Тук е от
    Jun 2008

Хмм, не знаех, че са толкова прастарички...
    Е, все пак, ако на някой от вас му се наложи да избере климатик от този списък, за тези помещения, които описах, какво би избрал?

8.  

9. Тук е от
    Jun 2008

Мдам, и това не го знаех. Още един чалъм явно се вкарва в тоя вид търговия
    Е, ок, нека перифразирам въпроса. Има ли нещо всред този списък, което да си струва?!

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Приятел, проблема е не, че не е възможно някои 10-15 годишен японец да изкара още толкова, въпроса е, че тези цени са много високи. На теб ще ти дойде по-евтино да отидеш до Пловдив да си го купиш, единственият проблем е гаранцията ако пловдивската фирма няма доверени монтажници в твоя или близък град няма да искат да ти дадат гаранция. Има колеги от форума които си закупиха от Пловдив климатиците и решиха някак си този проблем.

11. Тук е от
    Jul 2009

Аз съм доволен от Тошиба и Национал и Санио и Корона.Минимум трябва да са 2бр.-28.Не взимай митсубиши много са проблемни като втора употреба.На етикета е вкарана годината /примерно пише 96/ има и копа /пише го на студено,на топло и осреднен около 3-3.5/.Малко е работа на късмет,така че хващай 2 за ушите и не му мисли/никой не знае колко са работили,така че гледай да са по запазени,но не и пребоядисани/

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Постарах се да проверя всички модели, с изключение на Мицубишито което е 2001 година, но с много нисък СОР 2.58 другото което става е Фуджитсу AS28BPR модела е 98 година и с СОР 3.33, всички остана ли са 92-93 година и то от най-ниският клас.

13. Тук е от
    Jul 2009

Mоже ли мнение за Mitsubishi MUZ-G22H

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

G22H - 2001 година, най-нисък клас, ниски показатели.
    2.2 kW охлаждане при консумация 805 W и EER = 2.73
    2.5 kW отопление при консумация 735 W и COP = 3.40
    При 2° външна температура има 2.8 kW максимална мощност.

16. Тук е от
    Jul 2009

Здравейте и от една дама, интересуваща се от инвенторен климатик - втора употреба за едно малко кафене в гр. Пловдив. Моля зя някаква насока за пловдив, къде и как да стигна до решението - Кой климатик си струва като за втора ръка - икономичен и качествен. За площ около 20-25 квадрата и височина 2.50-2.70. Ако не съм правилно се изразила - очаквам да ми помогнете......не съм техническо лице..Благодаря Ви.

17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Тъй като помещението е кафене ти трябва по-мощен климатик от такъв за същото помещение, но стая за живеене. Най-лесно можеш да се ориентираш по цифрите в модела, каквато марка и да е трябва да има цифрите 40 или поне 36. Например ако е Тошиба модела трябва да изглежда така RAS-408YDR или RAS-368YDR. За конкретен магазин мога да ти препоръчам 1-2 в Пловдив където според мен ще те насочат добре.

18. Тук е от
    Jun 2008

Отново аз. Ами ... за момента онези старухи ще ги изключим. Спасое балшиба за уkазанията. Те напълно ме отказаха от целият списък Имаме друга оферта, отново джапанки, отново 2-ра ръка:

National E280A
    National XG28M
    Fujitsu 28HPG
    Sanyo CSX28j
    Sharp M28TG
    Sharp M28SX
    Toshiba 285EADR
    Toshiba 285EADR2
    Toshiba 2852SD

Цената за всеки е 1060 лв. с монтажа, моделите уж са след 2000-та година всичките, всичките са на 410 фреон, или така поне ми казаха.
    Дали би се хванал някой да го провери, или пък кажете къде мога да погледна. Питах Гошо(гогъл.цом) и нищо полезно не открих. Има ли някой спец сайт в който да мога да разгледам? Не, че ще разбера нещо, ама пък поне мога да погледна как изглеждат и дали ще ги впиша в интериора си

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  4. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе