Страница 90 от 159 ПърваПърва ... 40808889909192100140 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,336 до 1,350 от общо 2385
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Re:Втора употреба климатици

Модела се произвежда от 2000 до 2001 година. Нисък клас е, но ако е запазен ще изкара още много години.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2006

Моля за малко помощ! Ще купувам 2 климатика/японски 2 употреба/ и съм се спрял на National /вътрешно тяло-CS-283HB-W/и /външно CU-283HB/ дажат ми го за 14-ка и Toshiba /вътрешно тяло RAS-V225D3/ и /външно тяло RAS-225AD/ дават го 10-ка! Искам да знам залужават ли си?Фирмата ми ги дава за 1100лв. и двата с включен монтаж.Имат ли някакви екстри, защото ми ги дават с някакви универсални дистанционни и казаха че може някои от опциите да не могат да се активират от тях! Трябва да ги взема до сряда, защото съм в процес на ремонт и е време да се слагат за да не чакам другите майстори да чакат.Интересното е че НИЩО не намирам за тях в интернет!Поне не и през чичко Гугъл !На Национала на лепенката успях да видя 2002, но това в никакъв случай не значи че съм видял годината! Предварително благодаря за бързите отговори, че съм притеснен с времето!

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Поредната измама на търговец - 28 означава 2800 Вт на охлаждане,което си е 10ка,а на втория цифрите 22 означават 2200 Вт,което е 7ца.
    А в Гугъла има доста инфо,само че на японски и е малко зор с превода.Питай Mмитака или Aleksandars,те са спецовете по втората употреба,

5. Тук е от
    Sep 2006

Много благодаря за отговора! Ако това е така...просто няма да има смисъл,но ще добавя че външното тяло на Национала е доста голямо,/ и вътрешното/даже е малко по-голямо от нов инвертор на Кариер -18-ка, който купих наскоро за друго жилище!Незнам дали има отношение към това, но според мен трябва да има.А в гугъл нищо не намирам, даже и на японски и това доста ме озадачи....

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

http://www.google.bg/search?q=CS-283...ient=firefox-a
    http://www.google.bg/search?q=RAS-22...ient=firefox-a
    A за тошибата си сбъркал някъде в буквите.Едното тяло винаги е RAS,а другото RAC

7. Тук е от
    Sep 2006

За Национала това преведе Гугъл преводача, но бих искал малко повече разяснения това значи ли че все пак ще ми свърши работа за стая с около 55 м3.
    Охладителна мощност от 2,8 (0,8 ~ 3,1) кВт
    Отопление капацитет от 3,6 (0,8 ~ 4,8) кВт
    Потребление на енергия ефективност 5,03
    Средната консумация на енергия ефективност 4,91
    И пак да благодаря за бързите отговори.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Националчето това ли е?

http://ctlg.panasonic.jp/product/inf...04&hb=CS-283HB
    Ако е то, никак не е лошо! И за стая до към 60 м3 е идеално!
    Тошибката в какво помещение ще я слагаш? Нищо не ми излиза за нея, вярно ли ти е означението?

PS: Ванко, при японите Тошиби и външното тяло е на RAS, просто добавят една буква към означението. Примерно BDR -> BADR.

10. Тук е от
    Sep 2006

Да това е!Мислиш ли че ще може да стане?Това ме радва!Поне за сега.А коя година е, може ли да се разбере? А какви екстри има?
    Тошибата е за детска спалня около 32-34м3!Незнам дали съм объркал някоя буква, уж прилежно си ги записах!

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Няма особени екстри, но е прилично моделче, поне е тих. За годината - пише 2002 и на упътването му, значи е там някъде. Не е много стар.
    Тошибата също е правилно оразмерена, по-мощна не ти е нужна. Само за модела не намирам информация, може някой друг да ти отговори по-късно.

12. Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от deian
    За годината - пише 2002 и на упътването му, значи е там някъде.
    А може ли да го видя това упътване?И още нещо да питам-хиперинвертор ли е, че така твърдят от фирмата?А цената за 2-та от 1100лв. с монтажа....някакъв коментар?

13. Member
    Тук е от
    Jan 2008

14.  

15. Тук е от
    Sep 2006

Стаята е всичко на всичко 18.45м2 !За какво ме съветваш да внимавам по-точно!Ще се ползва за отопление и охлаждане!Ако имат някакви проблеми да не го взимам!И какво означава базов компресор!Извинявай но съм лаик в тази област!А жена ми не искам да ми писка после,че.... А за тошибата какво ти е мнението?Казват че си един от експертите тук във форума особенно за втората употреба, така че ще се вслушам в съветите ти!

16. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

vabene, Митака е искал да ти каже, че модела е базов на National за дадения период. За размерита на стаята която посочваш, машината ще ти свърши работа. Имай предвид, че отоплителната мощност при 2 градуса външна температура се смъква на 3.5 kW. Колкото до екстрите, климатика разполага с генератор за отрицателни йони и с универсално дистонционно тази екстра става неизползваема за теб.
    Колкото до тошибата, още по базов модел...Но ме навежда една мисъл, че двете тела не са комплект. Климатика ти трябва да е нещо подобно (с лека разлика в предния панел - ламелите на решетката са по нагъсто, модел 2000-2002 година)
    Ако етака, то параметрите му не са кой знае какво - охлаждаща мощност 2.2 kW, консумация около 650 W, което навежда на СОР около 3.50, отоплителна мощност 3.2 и средна консумация около 850 W - COP около 3.75 Като работа, тошибите са тихи машини и за твоето помещение ще ти свърши работа - екстри няма, така че универсалката ще ти свърши работа.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2008

18. Тук е от
    Jul 2009

Предлагат ми избор между Национал на,който видях на вътрешното тяло написано CS-BG32K-W (дават ми го за 16-ка),а другият климатик е Митсубиши на външното пише MSZ-286B (дават ми го за 14-ка).Мисля,че моделите са отпреди 2000г. и това малко ме смущава.Дават ми 2 год. гаранция и безплатен монтаж,съответно за 16-ката 750лв. и за 14-ката 700лв.Помещението ми е 30кв.
    Моля някой компетентен да дава акълец.Благодаря предварително.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  4. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе