предлагат ми Nacional CS-X228A и Toshiba RAS-221PDR
кой от двата модела е по добър и добри ли са като параметри ?
предлагат ми Nacional CS-X228A и Toshiba RAS-221PDR
кой от двата модела е по добър и добри ли са като параметри ?
Nacional CS-X228A - това е модел 2008 година.... ако цената е добра, грабвай го!
Параметри на климатика при 7°С външна темепература:
Охлаждаща мощност: 2.2 kW (0.6 – 3.4)
Консумирана електроенергия: 340 W (75 – 760)
EER: 6.47
Отоплителна мощност: 2.5 kW (0.6 – 6.1)
Консумирана електроенергия: 370 W (75 - 1430)
COP: 6.76
Параметри на климатика при 2°С външна темепература:
Отоплителна мощност: 4.4 kW
COP: 6.62 (средна стойност)
APF: 6.6
Само като гледаш параметрите, не трябва да се замисляш...А и работи много добре като модел!!! не че тошибата не е класика, но все пак си е много по стар модел...
Търся превод на това дистанционно- CRMC-A297JBEO климатика е : SHARP-AU-J22GY
AY-J22G-W
Лелееее Хора като теб много ме радват!Първоначално публикувано от celicata
Aleksandars, този PDR на Toshiba не е ли този:
http://www.daiseikai.com/product/200...s_221pdr_j.htm
Това е модел 2009 година и до него скромно стои ето тази награда:
celicata, който и от двата да вземеш - няма да сгрешиш! Трудно ще ти препоръчам единия или другия, просто това е най-доброто в Япония в момента. Ако това е същата Тошиба, за която си мисля, това е климатика с възможност да спира единия ротор на компресора при ниски мощности... Уникален.
За Националчето chachoto може да каже нещо повече Май му се намират няколко подобни у тях
@deian - точно тази трябва да е Тошибата.От няколко дни я гледам на сайта на Термоклима,но още не са и сложили цена.Предполагам че ще е нещо от рода на 3 бона
celicata май просто по погрешка е питал в тази тема.Мисля че и двата климатика му ги предлагат чисто нови.Аз ако бях на негово място бих взел Тошибата стига разликата в цената да не е много голяма.
Национала е добра машина, СОР 5,57 , но е само 2,2 киловата на отопление. Предполагам, че е чисто нов.
Да, за нов става дума. Трудно ли ще отоплява зимата ?
Ще топли без проблеми не се притеснявай! Е, стига стаята да не е по-голяма от 9,5 татами-та...
Предлагат ми Daikin F28 ETHDS-W,не съм сигурен буквите след 28 дали са правилни,защото ми го диктуваха по тела.Някой може ли да помогне с информация?
Защо първо не си помогнеш само като кажеш какво ще топлиш с него ?!
wizard2000bg, височина на таваните? че май са бая височки тия от онова време... ти всъщност, кубарурата ще отопляваш. Ако си на 2,6 националчето ще се справя, но ако си на 2,8 ще се огъне.
Имаш лично .... 225удр - къде да намериш, не пиша тук да не прозвучи като реклама.Първоначално публикувано от wizard2000bg
Благодаря за инфото.Може ли да ми пратиш на лично от къде взимаш тази информация?Предлагат ми го за 1200лв.Първоначално публикувано от deian