Страница 96 от 159 ПърваПърва ... 46869495969798106146 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,426 до 1,440 от общо 2385
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2009

Re:Втора употреба климатици

След голямото чудене какъв климатик да си взема TOSHIBA 285PDR или Митсубиши SFX 28H послушах blue1 и взех TOSHIBA та . След като го монтираха от фирмата му измерихме температурата на охлаждане за 3-4 мин работа и излезна около 9 град Ц. Не съм го пробвал още на отопление как ще се държи ама за безшумна работа на вътрешно и външно тяло направо 6 точки . blue1 писа че бил от добрите клими ама биваше да сложат датчик да мери и показва темп в стаята или да има възможност да се управляват жалюзите от дистанционото поне, както на строто ми Митцубиши FX 28.. . и нещо си работещ на стария фреон ,който климатик си замина с продажбата на жилището ми. Като всеки Българин се притеснявам да стоя на течение или да не се мина , така че дано поне машината да държи и да си върши работата. Пичовете ми извадиха 2 бр дистанциони да си избера ,ама като не можах да намеря в нета снимка на оригиналното взех по запазеното. Другото беше с 2 дисплея и по голямо, като габарити ама имаха еднакъв брой копчета.Климатика имал йонизация и плазма /макар че не знам какво точно прави плазмата и нещо сменя ли се като консуматив/ и макар ,че на превода на дистанционото са написали ,че се пускат от отделни копчета ,като пусна йонизацията се появява само 1 знак на дистанционото ама климатика не издава звук, както при натискане на др копче и не усещам нещо по особено да прави. Ако някой френд има такава клима да пише какво му е дистанционото . На моето пише WH-F05J .

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

ivan_storm, трябвало е да избереш дистанционното с двата дисплея - такова е на PDR - разбира се има много модификации и докато не знам сигнатурата му, не мога да ти кажа дали и то е било точно за този модел. Това което си избрал е за по нов модел на toshiba, но пак ще ти върши работа. Мисля, че оригиналното дистанционно е това Не си сбъркал с това, че си послушал blue1 - машината е класика от която ще останеш страшно доволен - модела заема 1 позиция от 73 класирани климатика за същия период в класацията ECCJ (Energy Conservation Center Japan). Колкото до функциите му...Климатикът е оборудван с плазмен филтър за пречистване въздуха, контрол на температурата и относителната влажност, което спомага да се поддържа висока концентрация на отрицателни йони вътре в стаята в дългосрочен план. Климатикът може да почисти ЛОС (летливи органични съединения) с помощта на регенеративен елемент дезодорант при ниска температура. Това е първият път, когато такъв елемент е бил прилаган в климатици. Имаш машина на която максималният капацитет на отопление е 8,1 kW и средния коефициент на трансформация при отопление и охлаждане е 5,77.

4. Тук е от
    Aug 2009

Здравейте!
    Моля ви за помощ! Четох доста по темата за климатиците, но колкото повече чета, толкова повече се обърквам Налага се тази зима да се отоплявам с климатик, и сега си блъскам главата какво точно да си взема. Първи проблем - нов или втора употреба??? Аз си мислех за нов, но приятелите ми ме съветват да си взема втора употреба, задължително японски. Били по-добри, защото, били произведени за Япония или нещо такова ... Втори проблем - какъв да е климатика??? Освен че трябва да е инвертор, друго всичко не ми е ясно. Ще отоплявам две помещения, свързани с врата, но врата всъщност няма - само свод. Общо са 22 кв.м или 58 куб.м. Живея в къща, трети етаж, доста е студено зимата ... изолация няма, външните стени са юг - към остъклена тераса с алуминиева дограма и запад. Стаите са с алуминиева дограма. И така, въпроса ми е 10-ка, 12-ка, 14-ка, 18-ка или още по-голям? Ако ме насочите към определена марка и модел ще съм много благодарна! За мен е много важно да е тих климатика, защото бучащите шумове ме побъркват, и да е що-годе икономичен.

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Добре дошъл в нашият форум tanzu. За това помещение ти трябва машина с 4.2 киловата на отопление оптимално. При японските машини това са модели с обозначение 28 в модела, макар, че има и 4 киловата също. Отоплявал съм хол от 20 квадрата в панелен блок с отвратителна дограма и без никаква изолация с дъртото ми бивше саньо което беше 4 киловата на отопление без никакъв проблем и при -17 градуса. Пиши от кои град си и моделите на климатиците които ти се предлагат.

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Трябва ти машина с номинална мощност 4 киловата на отопление. Дали нова или втора ръка е въпрос на бюджет. А относно марката, по-скоро въпроса е, какво удачно може да се намери в момента. /виждам, че блу1 ме е изпреварил/

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Не се повличай по означенията, защото означение 28 означава 2.8 kW на охлаждане и нищо повече. На отопление може да варира от 2.8 също до над 4 kW. Гледай номиналната отоплителна мощност.
    Предвид това, че е студена къща, бих препоръчал да имаш 4.8 kW на отопление номинално, но по-скоро е важно моделът да има запас и над номинала, т.е. да търсиш модел, добър за отопление.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2009

Живея в Чирпан, но съм далеч от мисълта да купувам климатик тук. Ще го взема от Пловдив или Стара Загора. Насочват ме към Fujitsu, но никой не казва какъв точно модел ...

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Трябва да видиш какво имат ако ще е втора ръка или нов японски. Няма как да ти препоръчаме нещо, защото може да го няма в наличност.

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Този път Деиан ми взе думите от клавиатурата. Ама ако държиш на Fujitsu, AS-E40T е твоята машина.

12. Тук е от
    May 2009

Здр. На моя климатик Тошиба RAS-285 PDR му пуснах от сервизното меню на дистанционното проверка и ми излезнаха 2 грешки с код 04 и 0Е а иначе киматика си работи нормално според мене. Някой от по разбиращите и знаещи от форума да кажат трябва ли да се притеснявам от това и да викам монтажниците да го гледат или може така да си кара. Намерих от нета сержизно описание ама на модел Тошиба RAS-10SKVR i ot tam гледах кода на грешките ама моя модел е бая далеч от този и не знам дали тези показания са коректни. Ресетнах го от копчето да пробвам дали няма да се изчистят тези грешки ама нестава. Търсих и в сержизното меню и позиция 7F от която дават че се нулират грешките ама при мен няма 7F. Ako някой има инфо да удари едно рамо ,че климатика макар и втора употреба ме кефи с параметри и искам всичко да му е наред. Не съм сигурен дали има значение ама дистанционното му не е оригиналното за модела ами е това и мисля, че му включва всички функции.
    [img width=450 height=600]http://img168.imageshack.us/img168/7633/ss850585new.jpg[/img]

13. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Изтрит

14.  

15. Тук е от
    Sep 2009

здравеите от известно време се ровя в света на климатиците и да си призная съм доста бос на тази тема така че ще съм благодарен на всеки от вас които ми помогне да реша проблема си. Площа която искам да отоплявам е 40кв . Хол 20кв, всекидневна 11кв, икухня 9квм. Хола и всекидневнатаса свързани тоест преди е имало портал които ги разделя но в момента го няма а и между всекидневната и кухнята съм със свод или трите помещения са отворени.Къщата е неизмазана . Пред дилема съм една по голяма машина 18ка или една 10ка и една 12ка. Бих приел съвет и за конкретни модели. На всички ви благодаря предварително

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

По-добре два климатика, единия в хола, другия във всекидневната и така ще ги разположиш, че да ти се топли и кухнята. А за модели иди и виж какво има и тогава пиши.

17. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

Търся информация за CS-E281A и MUZ-GX4069

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

CS-E281A
    2.8(0.6~3.7)kW 
    4.2(0.6~7.5)kW 
    535(75~900)W 
    775(75~1,980)W 
    COP 5.42
    EER 5.23
    Има цели 5.4 kW мощност при 2° външна температура. Хубав климатик.
    Другия нещо не го намирам, това е означението на външното тяло май.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  4. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе