След голямото чудене какъв климатик да си взема TOSHIBA 285PDR или Митсубиши SFX 28H послушах blue1 и взех TOSHIBA та . След като го монтираха от фирмата му измерихме температурата на охлаждане за 3-4 мин работа и излезна около 9 град Ц. Не съм го пробвал още на отопление как ще се държи ама за безшумна работа на вътрешно и външно тяло направо 6 точки . blue1 писа че бил от добрите клими ама биваше да сложат датчик да мери и показва темп в стаята или да има възможност да се управляват жалюзите от дистанционото поне, както на строто ми Митцубиши FX 28.. . и нещо си работещ на стария фреон ,който климатик си замина с продажбата на жилището ми. Като всеки Българин се притеснявам да стоя на течение или да не се мина , така че дано поне машината да държи и да си върши работата. Пичовете ми извадиха 2 бр дистанциони да си избера ,ама като не можах да намеря в нета снимка на оригиналното взех по запазеното. Другото беше с 2 дисплея и по голямо, като габарити ама имаха еднакъв брой копчета.Климатика имал йонизация и плазма /макар че не знам какво точно прави плазмата и нещо сменя ли се като консуматив/ и макар ,че на превода на дистанционото са написали ,че се пускат от отделни копчета ,като пусна йонизацията се появява само 1 знак на дистанционото ама климатика не издава звук, както при натискане на др копче и не усещам нещо по особено да прави. Ако някой френд има такава клима да пише какво му е дистанционото . На моето пише WH-F05J .