Температурите си бяха доста ниски преди нова година,така че си беше студ.
Сравнено с повечето писали тук, плащам повечко, но пък и повечето от вас са с нови икономични климатици. Как засичате изразходеното само от климатиците?
Нека споделя моята сметка и потребление и ще очаквам мнения сметката ми за периода 02.01 до 02.02 (реално най-голямата ми през този сезон) е 163 лв.
жилището е около 50кв.м. Имам самсунг сплит система старичка от преди 6-7 години - вътрешните тела са съответно 9-ка и 12-ка. климатиците и бойлера са денонощно пуснати, а осаналите уреди - нормално ползване на пералня, миялна и чат пат фурна т.н. За софия става въпрос. Също така като допълнителна информация - лятото плащам около 50-60лв., което включва ползването на бойлера (пак денонощно) и другите уреди. Така че си мисля, че климатиците са изразходили около 100 лева през студения януари (горе долу де, някаква такава груба сметка). мисля, че не е зле.
Какви са самсунгите? Някакъв мултисплит ли?
да, мултисплит, но точния модел не го знам, честно казано.
Според мен, сметката ти за 01 месец си е добра. Лятна сметка от 50-60лв, през зимата се увеличава с около 15-20% по разбираеми причини, особено когато има бойлер. Така че, около 90лв. за отопление си е ОК. Не се връзвай на сметки за ток, за 3-4 машини, в около 90-100м2 от порядъка на 100-120лв. Тези хора просто не се отопляват, в общоприетия смисъл на тая дума. А тези с добрите изолации тук се броят на пръстите на едната ръка и повечето ги знаем.
Добре де през последните 2год. Се вдига цената на тока така и не ми стана ясно как успявате да поддържате едни и същи сметки ,даже пък и на някой им намаляха чета различни постове в 2те теми.
Условията, в които работят машините са различни, възможно е и настройките да са различни, няма как да се сравняват.
... преди 5-6 дни приключих с отоплението...от 7 години за мен тази зима е 'най-топлата'...де факто Точно 2 месеца...