Хора, четете поне заглавието на темата, а тя не е "Колко ми е сметката за електричество"!
Хора, четете поне заглавието на темата, а тя не е "Колко ми е сметката за електричество"!
Mitsubishi Fh35, разход ~ 400 вата/ час. Климатикът отоплява две стаи, като е включен на 25 градуса, в едната поддържа 23, в другата 21 градуса.
Задай му ръчно 3та степен на турбината и ще почне да постига зададените градуси ,инак дреме тоя модел.
Това се случва при 3та степен, на 4та степен достига температурата, но така или иначе отоплява над 40кв.м, което му идва малко множко и ще му слагам другарче. Иначе да - auto функцията все едно някой полу-идиот я е правил.
@jeda,както и при други марки и модели климатици, този начин на работа на турбината е предназначен за потребители, имащи друг начин на употреба на климатизатора и други изисквания към машината и помещението, което топли/охлажда. Във вашия случай, горещо препоръчвам Фуджицу и сие. Ще останете възхитени с каква мощ успяват да издухат топла струя.
Заданието и постигнатата температура са много индивидуални и зависят от много фактори. За мен няма значение колко съм задал. Единствено важно е да ми е топло.
Съжалявам, че разводявам темата, но не съм съгласен. Климатикът е закупен за помещение около 26кв.м, 80 cbm., което е със сменена дограма и външна и вътрешна изолация. На auto режим този климатик НЕ успява да достигне желаната температура и при охлаждане и при отопляване. С вентилатор на 2 чертички се спрява и с охлаждането и с затоплянето за тази конкректна стая /хол/.
В последствие установих, че се успява да стопли както хола, така и спалнята при оставена отворена врата. Коментирам единствено auto режима. Най-вероятно проблема е в мен, но аз лично не мога да разбера принципа на действие на това auto.
Аутото е малоумно на тоя модел няма смисъл да се коментира повторно щото е неоспорим факт Мене като ми го монтираха ( за кратко го имах това недоразумение ) в стаята беше станало 14-15 градуса ,пускам го аз на 24 викам си имам 5 киловата ,тука ще стане баня за половин час .. за 6 часа постигна 22 градуса в 16 квадрата стаичка ..
Чак пък недоразумение... Като изключим аутото, климатикът е бибрутално добър.
Този пост е редактиран от avenger; 05-01-17 в 13:57.
Явно нямаш база за сравнение .. климатик с 400 вата минимум консумация няма как да е добър ,по моите критерии дори не е истински инвертор .
Нямам база сравнение - факт, признавам, че съм пълен лаик и невежа в сферата на климатизацията, но същите две стаи досега ги отоплявах с конвектори по 2400 вата и аз лично съм фрапиран от разликата в сметката за ток, и от факта, че сега е по-топло в нас.Ако трябва да бъда честен като купувах климатика го взех само и единствено с цел охлаждане. В този форум разбрах, че можело и да се отоплява с климатици...
Този пост е редактиран от avenger; 05-01-17 в 14:49.