...и ... следващите 4 страници си продължават по вече изградения шаблон:
-ххх лв за месец, ама с бойлер, печка на дърва, електромобил, и на комшията давам, че не са му прекарали още, как е?
- ааа, много е.
- еее, убу, убу, че тя никаква,бе, ама ти къпеш ли се редовно...
без лоши чувства
Този пост е редактиран от kalcheff1; 19-03-16 в 06:49.
Зимните месеци сметката за Тошиба 18ка в София беше 25-40 лв. за хол 35 кв. и коридор 6 кв. Без никакви изолации и две външни стени.
Май не е много по темата, но искам да попитам как да накарам климатика си да стигне до максимума? На моя пише 1.00-4.00-6.30 kw и COP 5.00. Снощи пуснах вентилатора на най-силната степен и сложих градусите на 31. Консумацията на ват метъра беше само 1 kw и дори да е работил с COP 5 то пак излиза, че е отдавал 5 kw, а не 6.3 kw както пише.
И аз направих тази гавра с Хитачито - на поуърфул и на 28 градуса задание, машината се "изряза" до 1850 вата, като съответно не успя да достигне максимал.
Ха, сега е момента да ви продам моят. На 50% вдига толкова.
А не знам кой кого тормози. Да не си аз форсирам турбината през 15-20мин. Вярно климатик да не си при мене, от много тутляне, тутлявица го лови. Външното на балкона, на завет, да не замръзне, вятър да го не духа. От долу легенчета, каТ пика да се не опръска. Тоците му мерат, температурата, като в санаториум. Около вътрешното разчистено, широко, някое столче да му не пречи. КаТ се пуска, се пуска през един градус, да се не ядоса нещо и да се изцибри. Пък и разкажат за него по форумите, известен стане. Вече 2,5к му предлагат за да го отнесат. Ехеееее, живот, живот си живеят някои клими.
Ако правилно съм разбрал този максимум от 6.3 kw реално не мога да го използвам освен, ако в стаята не е доста студено така ли? Предполагам, че когато на вън е студено особено когато е под 0 градуса отново няма да достигна 6.3 kw, защото тогава нали COP-ът пада.
Иначе вчера беше около 24 градуса когато го изсилих. Powerful не съм му натискал. Само му вдигнах вентилатора и градусите - просто си исках 6-те киловата топлина
Трябва да го стигне ако входящият въздух горе при климатика е 20гр. За целта трябва да тръгнеш от към 16гр и по-малко.
Щото докато се развърти за 3-4-5-7 мин., не знам колко бързо се развърта твоя(всеки различно), вече ще е 20гр. и нагоре при климатика.
И аз го тествах моя вчера, на третата минута от натискане на ON беше на 1,5kW, а още преди четвъртата беше на 2,22kW.
Ама почнах от 16гр. вътрешна температура. От 23гр. като го засиля не стига повече от 1,2kW. Просто като стигне 52-54гр. на топлообменника, не знам колко точно и се ограничава и край, почва да намалява консумацията.
Ясна е работата. Значи тези максимуми в описанията на климатиците, които ги пишат в реални условия са на практика недостижими. Ако загряваме студено помещение ще ги стигнем, но само за кратко.