И това на DR-ката ли го дължи? DUNDURMA, по някога четеш ли изобщо какви ги пишеш. Не искам да звуча грубо, но така някой като се изцепи и все едно ние не си водим някаква статистика за сметки, нямаме познати с японски топ модели и т.н. Обикновено такива разходи се дължат на друго, но не 100% от добрия климатик! Много ги преекспонирате тези машини...То сигурно само бойлерът е изхарчил едни 30 лева..
И за да не ми каже някой, че хейтвам - имам и европейки и японка..
Този пост е редактиран от spas.slavchev; 19-02-16 в 00:22.
спасе,аз само казвам факти-нищо друго.за същия месец в къщи(бях писал вече)имахме 113 кинта.ся кат плащам ще снимам и фактурата.аз не мисля,че за сам човек има нещо неестествено в сметката.а и никъде не съм писал,че е само заради климатика.дали преекспонираме.......ми вече 4 години плащам доста по-малко ток,пък който иска да вярва.
Изобщо не вярвам да поевтинее цената не ел.енергията. В България реално няма конкуренция и свободен пазар. ЕРП-тата са частни монополисти(също както мобилните оператори и банките). Според моите прогнози в най-добрия случай цената за крайни клиенти ще скочи само с 15-20%, в най-лошия може и с 30%. Такива слухове се носят и по медиите.
Не, че мен ме засяга кой знае колко, сметките ми за парно излизат някъде към 600++ лева на сезон, а в края на март като включа слънчевия колектор, до края на октомври имам топла вода безплатно.
Но за хората, които разчитат само на ток, това либерализиране на цените ще им се отрази на сметките за отопление.
В Испания с +80% от както влезе в сила свободния пазар.
Ами може и така да е, но ще поживеем и ще видим. Лично аз смятам, че при наличие на конкуренция, дадена услуга се подобрява и поефтинява.
И заради тази конкуренция караме с едни от най-скъпите горива в Европа.
Иван Вълков, коя конкуренция точно? ТЕЦ 2 и АЕЦ Козлодуй ще се конкурират помежду си ли :D Или ще чакаме новите турски централи да си внесем от тях? При горивата има различни източници и картел - не е случайно, че забавиха "либерализацията" с 3 месеца, иначе пак щяха да им литнат главите.
Този пост е редактиран от dodo_pv; 19-02-16 в 12:44.
Над 80 са и ги е хванала критическата! Има специален анекс "отопление през събота и неделя", където заданието се покачва до "умопомрачителните" +21 градуса.
Не зная как и дали се отопляват зимата, но аз през цялата 2015г. не съм имал толкова ниска фактура. Голям пример извади! Темата е друга-покажи среден разход на европейка за 1 месец. И желателно е за жилището на родителите на детето. Всички знаем какви са пенсиите на възрастните хора и как се ограничават от много неща.
Аз за 23 декември 2015 до 22 януари 2016 год. имам 136 лева сметка за ел.енергия, от която 93 лева за двата климатика - дженерал и дайкин.
Очаквах по-голяма сметка, но не би...
Може би следващия месец ...