Страница 145 от 184 ПърваПърва ... 95135143144145146147155 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,161 до 2,175 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Димитровград

Отговор: Колко ми харчи климатика...?

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Остава ни по-малко от месец и половина да се радваме на старите цени на тока. От 1-ви април политиците като либерализират пазара, в най-добрия случай ако имаме късмет ще ни увеличат тока само с 15-20 процента. А ако нямаме късмет, цената на тока може да скочи и с 30%.
    Да бе затова на един познат сметката за цеха му спадна с 30% от както излезна на свободния пазар за ел. енергия.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Пловдив

И това на DR-ката ли го дължи? DUNDURMA, по някога четеш ли изобщо какви ги пишеш. Не искам да звуча грубо, но така някой като се изцепи и все едно ние не си водим някаква статистика за сметки, нямаме познати с японски топ модели и т.н. Обикновено такива разходи се дължат на друго, но не 100% от добрия климатик! Много ги преекспонирате тези машини...То сигурно само бойлерът е изхарчил едни 30 лева..

И за да не ми каже някой, че хейтвам - имам и европейки и японка..
    Този пост е редактиран от spas.slavchev; 19-02-16 в 00:22.

4. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

спасе,аз само казвам факти-нищо друго.за същия месец в къщи(бях писал вече)имахме 113 кинта.ся кат плащам ще снимам и фактурата.аз не мисля,че за сам човек има нещо неестествено в сметката.а и никъде не съм писал,че е само заради климатика.дали преекспонираме.......ми вече 4 години плащам доста по-малко ток,пък който иска да вярва.

5. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от Иван Вълков Виж публикацията
    Да бе затова на един познат сметката за цеха му спадна с 30% от както излезна на свободния пазар за ел. енергия.
    Изобщо не вярвам да поевтинее цената не ел.енергията. В България реално няма конкуренция и свободен пазар. ЕРП-тата са частни монополисти(също както мобилните оператори и банките). Според моите прогнози в най-добрия случай цената за крайни клиенти ще скочи само с 15-20%, в най-лошия може и с 30%. Такива слухове се носят и по медиите.
    Не, че мен ме засяга кой знае колко, сметките ми за парно излизат някъде към 600++ лева на сезон, а в края на март като включа слънчевия колектор, до края на октомври имам топла вода безплатно.
    Но за хората, които разчитат само на ток, това либерализиране на цените ще им се отрази на сметките за отопление.
    pony одобрява това.

6. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

В Испания с +80% от както влезе в сила свободния пазар.

7. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от Иван Вълков Виж публикацията
    Не бъркай големите потребители с битовите абонати, там е друга бира. При промишлените абонати /големи/ се прескача поне един посредник, при битовите ще се появят един или повече посредници.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Димитровград

Ами може и така да е, но ще поживеем и ще видим. Лично аз смятам, че при наличие на конкуренция, дадена услуга се подобрява и поефтинява.

10. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

И заради тази конкуренция караме с едни от най-скъпите горива в Европа.

11. Тук е от
    Sep 2015

Иван Вълков, коя конкуренция точно? ТЕЦ 2 и АЕЦ Козлодуй ще се конкурират помежду си ли :D Или ще чакаме новите турски централи да си внесем от тях? При горивата има различни източници и картел - не е случайно, че забавиха "либерализацията" с 3 месеца, иначе пак щяха да им литнат главите.

12. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA Виж публикацията
    ай де пак да ва разлая.....тъщата живее сама,ползва една стая(от 90 кв.м. краен панелен апартамент),но отоплява и коридора(около15-17 кв.м общо.) понякога.поне две съботи в месеца внуците са и на гости,като поддържаната температура е 19-21 градуса .за цялото домакинство(готви на ток и газ 50/50)за декември месец с една БОКЛУКЧАВА ДР-ка.......55 кинта.тя през деня е на работа,но машината не се изключва.............ии аз бях учуден ма толкоз
    Не се чуди, ами разкарай боклукчавата и и тури една европейка на жената! Виж една пловдивска фактура от 100 кв.м. жилище, с ДВАМА възрастни, ДВЕ ЕВРОПЕЙКИ и приходящо през събота и неделя малко дете . Нито съм учуден, нито изненадан
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от dodo_pv; 19-02-16 в 12:44.
    DUNDURMA одобрява това.

13. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Не се чуди, ами разкарай боклукчавата и и тури една европейка на жената! Виж една пловдивска фактура от 100 кв.м. жилище, с ДВАМА възрастни, ДВЕ ЕВРОПЕЙКИ и приходящо през събота и неделя малко дете . Нито съм учуден, нито изненадан

Явно и на тях на над 19 гр. им е топло .
    VanDan и SPSt харесват това.

14.  

15. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Над 80 са и ги е хванала критическата! Има специален анекс "отопление през събота и неделя", където заданието се покачва до "умопомрачителните" +21 градуса.

16. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Не зная как и дали се отопляват зимата, но аз през цялата 2015г. не съм имал толкова ниска фактура. Голям пример извади! Темата е друга-покажи среден разход на европейка за 1 месец. И желателно е за жилището на родителите на детето. Всички знаем какви са пенсиите на възрастните хора и как се ограничават от много неща.

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Аз за 23 декември 2015 до 22 януари 2016 год. имам 136 лева сметка за ел.енергия, от която 93 лева за двата климатика - дженерал и дайкин.

Очаквах по-голяма сметка, но не би...

Може би следващия месец ...

18. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    Не зная как и дали се отопляват зимата, но аз през цялата 2015г. не съм имал толкова ниска фактура. Голям пример извади! Темата е друга-покажи среден разход на европейка за 1 месец. И желателно е за жилището на родителите на детето. Всички знаем какви са пенсиите на възрастните хора и как се ограничават от много неща.
    140 лева, не я ли видя? С две и половина европейки, написал съм температурите. С горния си пост само потвърдих безсмислеността на темата, откакто пое в посока колко ми е дълъг... "тръбния път"

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе