На gnf климата, може да работи на полусъединител. Пардон, на полу-компресор.Първоначално публикувано от Mega
На gnf климата, може да работи на полусъединител. Пардон, на полу-компресор.Първоначално публикувано от Mega
... Възможно е, не намирам данни за разхода. Но ми се вижда невероятно. Сега меря вътрешния вентилатор е към 25 вата. още 6 слагам за електрониката. Другото остава за външен вентилатор, компресор и четирипътния е към 5-7 вата.
Днес държа поне 3/4 часа на 60W и си духа топло а сега е на 145W в момента но жената отвори вратата към малката кухня
Колега това данни от неговия си монитор ли са или от външен уред? Ако са от неговия монитор засичал ли си ги и с външен уред? Направо не мога да повярвам.Първоначално публикувано от joro_bul
От неговия монитор е но за това , че мноо колеги си мислят, че се еба*ам ще си купя от Конрада една джаджа за мерене.
ПДР -а е в 30м2 и като отворя вратата на малката кухня става 35м2
Не ме разбирай погрешно, не съм инат, просто търся данни кое колко харчи за да си го представя. За сега не мога, не ми се връзва сметката? Сложил съм много Тошиби, но нямам лично наблюдение над тях, освен над моята.Първоначално публикувано от joro_bul
... До тук сметката ми е следната:
Вътрешен вентилатор: 20-25 вата
Електроника 6-10 вата
Четирипътен 5-7 вата
... до тук 40 вата грубо
Значи за компресор и външен вентилатор остават 20 вата, като в сметките не влизат неща като плазма и йонизатор - 1-2 вата.
така нека и аз да споделя моя Тошо съм го хванал с уредчето най малко 98вата като това с трафа който съм го засякал гори 20 - 22 вата това не знам много лие или нолмално за траф иначе се кротва на 118-130вата при 20 гр
На моя Тошо най-ниската консумация, която съм виждал е 228 W(това е когато си влезе в режим без да изключва), заедно с трафа. Все пак му дават минимум 170 W. Иначе средно за час харчи от 260-300 W, при зададени 20°(в стаята 22-23°) и 140-150 W, при зададени 17°(в стаята 22°, но това е вечер, когато там се спи). Когато не работи компресора харчи по 35-40 W/ч средно заедно с трафа. Обикновено когато работи on/off дърпа около 370 W моментно и после изключва. И дори при тази моментна консумация, въздуха е съвсем леко топъл. Така, че не мога да разбера хора, говорещи за консумация от 60 W и топъл въздух
Саньото от подписа съм го ''хващал'' да слиза до 68-69w. при зададени 20°,и при външна около 10°,и компресора си работи в стая от 13м³.Трафа отчита 17-19w. при спрян ,но включен в мрежата климатик.Дават му минимума да е 50w. и отдаването 100w. по каталог.
Я да го махаш тоя боклук с СОР 2!Първоначално публикувано от diksanal
Mega, не съм сядал да смятам сумарно, колко е консумацията от всичките консуматори. И при мен, както и при joro_bul консумацията я следя от монитора на вътрешното тяло. Няма как да им закача от тези електронни електромерчета, защото са вързани към автоматични предпазители.
... Ясно, аз имам да слагам на един роднина Дайсейкай 5 там ще се опитам да мерна отделните консуматори. Да видим дали ще стане. Просто ми е интересно. Иначе данните които давате са просто ... Супер.
При мен ДК22Т вкл. в мрежата но изкл. от дистанционното - уреда отчита 17вт. При работа само на вътрешния вентилатор отчита 34вт., инак най-ниската очетена консумация при която с часове наред работи е 170вт. след което почва да колебае до 166вт. и изключва...снощи му замерих температурата на изхода при консумация 170вт.-29гр....
Аз точно това се опитах да обясня, че не може при консумация 60 W, изходящия въздух да е топъл. Иначе като показание тези 60 W са си супер, ако работи и компресораПървоначално публикувано от teon
Най-после дойде първата сметка откакто се отоплявам само с климатици. Доволен съм
127 лева
-2 климатика - 12ки, единият конвенционалка (стара ламя с input 1335-1460W)
-бойлер на ток
-2 компютъра
-телевизор
-готвене
-голям хладилник с фризер
-миялна машина
-пералня
-живеем 3-ма души
Панел, неизолиран, изложение - север-юг, вис 2.60, алуминиева дограма, вътрешен, сравнително топъл апартамент. Поддържана температура 20 градуса на дистанционите, но 21 в помещенията , отопляеми помещения - общо 67 квадрата, всички врати през деня се държат отворени.
127 лева тотал За сравнение миналата зима по това време (макар че по-студена зима беше...) сметката беше около 160 лева само за ток (духалки и маслен радиатор). Отделно за камина тип открито огнище сме давали средно по 30-50 лева на месец (не всеки месец..) за дърва и екобрикети.
Извод: комфортът е несравним спрямо преди. Няма икономии, няма хамалогии, не мислиш за нишо. Цък бутончетата и на 1-2 седмици се почистват филтрите - това e! По-евтино и дори по-топло Еднаква температура навсякъде и нормална влажност на въздуха - около 62-65%. И най-важното - вече няма конденз! Преди в северната стая съм измервал влажност над 80% и стените бяха винаги подгизнали.