Страница 99 от 184 ПърваПърва ... 4989979899100101109149 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,471 до 1,485 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Колко ми харчи климатика...?

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Ама и аз моя цъка на 45 вата, ама работи само вътрешното. Може при японките да има някаква друга шашма, но не знам как компресор ще върти на 20 вата, защото има и вентилатори все пак. Може би Aleksandars да сподели.
    На gnf климата, може да работи на полусъединител. Пардон, на полу-компресор.

2.  

3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Възможно е, не намирам данни за разхода. Но ми се вижда невероятно. Сега меря вътрешния вентилатор е към 25 вата. още 6 слагам за електрониката. Другото остава за външен вентилатор, компресор и четирипътния е към 5-7 вата.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Днес държа поне 3/4 часа на 60W и си духа топло а сега е на 145W в момента но жената отвори вратата към малката кухня

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от joro_bul
    Днес държа поне 3/4 часа на 60W и си духа топло а сега е на 145W в момента но жената отвори вратата към малката кухня
    Колега това данни от неговия си монитор ли са или от външен уред? Ако са от неговия монитор засичал ли си ги и с външен уред? Направо не мога да повярвам.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2008

От неговия монитор е но за това , че мноо колеги си мислят, че се еба*ам ще си купя от Конрада една джаджа за мерене.
    ПДР -а е в 30м2 и като отворя вратата на малката кухня става 35м2

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от joro_bul
    От неговия монитор е но за това , че мноо колеги си мислят, че се еба*ам ще си купя от Конрада една джаджа за мерене.
    Не ме разбирай погрешно, не съм инат, просто търся данни кое колко харчи за да си го представя. За сега не мога, не ми се връзва сметката? Сложил съм много Тошиби, но нямам лично наблюдение над тях, освен над моята.

... До тук сметката ми е следната:

Вътрешен вентилатор: 20-25 вата
    Електроника 6-10 вата
    Четирипътен 5-7 вата

... до тук 40 вата грубо

Значи за компресор и външен вентилатор остават 20 вата, като в сметките не влизат неща като плазма и йонизатор - 1-2 вата.

8.  

9. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

така нека и аз да споделя моя Тошо съм го хванал с уредчето най малко 98вата като това с трафа който съм го засякал гори 20 - 22 вата това не знам много лие или нолмално за траф иначе се кротва на 118-130вата при 20 гр

10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

На моя Тошо най-ниската консумация, която съм виждал е 228 W(това е когато си влезе в режим без да изключва), заедно с трафа. Все пак му дават минимум 170 W. Иначе средно за час харчи от 260-300 W, при зададени 20°(в стаята 22-23°) и 140-150 W, при зададени 17°(в стаята 22°, но това е вечер, когато там се спи). Когато не работи компресора харчи по 35-40 W/ч средно заедно с трафа. Обикновено когато работи on/off дърпа около 370 W моментно и после изключва. И дори при тази моментна консумация, въздуха е съвсем леко топъл. Така, че не мога да разбера хора, говорещи за консумация от 60 W и топъл въздух

11. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Саньото от подписа съм го ''хващал'' да слиза до 68-69w. при зададени 20°,и при външна около 10°,и компресора си работи в стая от 13м³.Трафа отчита 17-19w. при спрян ,но включен в мрежата климатик.Дават му минимума да е 50w. и отдаването 100w. по каталог.

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    Дават му минимума да е 50w. и отдаването 100w. по каталог.
    Я да го махаш тоя боклук с СОР 2!

13. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Mega, не съм сядал да смятам сумарно, колко е консумацията от всичките консуматори. И при мен, както и при joro_bul консумацията я следя от монитора на вътрешното тяло. Няма как да им закача от тези електронни електромерчета, защото са вързани към автоматични предпазители.

14.  

15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Ясно, аз имам да слагам на един роднина Дайсейкай 5 там ще се опитам да мерна отделните консуматори. Да видим дали ще стане. Просто ми е интересно. Иначе данните които давате са просто ... Супер.

16. Member
    Тук е от
    Apr 2009

При мен ДК22Т вкл. в мрежата но изкл. от дистанционното - уреда отчита 17вт. При работа само на вътрешния вентилатор отчита 34вт., инак най-ниската очетена консумация при която с часове наред работи е 170вт. след което почва да колебае до 166вт. и изключва...снощи му замерих температурата на изхода при консумация 170вт.-29гр....

17. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от teon
    При мен ДК22Т вкл. в мрежата но изкл. от дистанционното - уреда отчита 17вт. При работа само на вътрешния вентилатор отчита 34вт., инак най-ниската очетена консумация при която с часове наред работи е 170вт. след което почва да колебае до 166вт. и изключва...снощи му замерих температурата на изхода при консумация 170вт.-29гр....
    Аз точно това се опитах да обясня, че не може при консумация 60 W, изходящия въздух да е топъл. Иначе като показание тези 60 W са си супер, ако работи и компресора

18. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Най-после дойде първата сметка откакто се отоплявам само с климатици. Доволен съм

127 лева

-2 климатика - 12ки, единият конвенционалка (стара ламя с input 1335-1460W)
    -бойлер на ток
    -2 компютъра
    -телевизор
    -готвене
    -голям хладилник с фризер
    -миялна машина
    -пералня
    -живеем 3-ма души

Панел, неизолиран, изложение - север-юг, вис 2.60, алуминиева дограма, вътрешен, сравнително топъл апартамент. Поддържана температура 20 градуса на дистанционите, но 21 в помещенията , отопляеми помещения - общо 67 квадрата, всички врати през деня се държат отворени.

127 лева тотал За сравнение миналата зима по това време (макар че по-студена зима беше...) сметката беше около 160 лева само за ток (духалки и маслен радиатор). Отделно за камина тип открито огнище сме давали средно по 30-50 лева на месец (не всеки месец..) за дърва и екобрикети.

Извод: комфортът е несравним спрямо преди. Няма икономии, няма хамалогии, не мислиш за нишо. Цък бутончетата и на 1-2 седмици се почистват филтрите - това e! По-евтино и дори по-топло Еднаква температура навсякъде и нормална влажност на въздуха - около 62-65%. И най-важното - вече няма конденз! Преди в северната стая съм измервал влажност над 80% и стените бяха винаги подгизнали.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе