Страница 169 от 184 ПърваПърва ... 119159167168169170171179 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,521 до 2,535 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2016

Отговор: Колко ми харчи климатика...?

Така, днес платих тока от 17.12.16 - 16.01.17 - сумата е 201.32 лв. Което е повече от отлично. Температурите бяха сериозно ниски, дори се опасявах, че ще трябва да помагам на климатиците или може и да откажат да работят. Още бойлер, пералня, готварска печка, 2 телевизора - LCD 240W и LED 50W, 2 лаптопа, PlayStation 4 200W и други такива. Смятам, че на фона на студовете сумата е повече от прилична. Температурата беше 22-24 градуса в апартамента постоянно, при настройка за 26. Изолация вътрешна, последен 7 ми етаж, около мен апартаментите са празни, хората на гурбет. Така оплюваната марка Finlux се справи отлично! С по 1 дефрост на 3-4 часа. Повече нямам какво да желая от машините. За 2000 лв повече от добре се представят 12-ката и 9-ката.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Каква ти е точно изолацията ?

4. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Ponyasd ,сериозно ли ти е комфортно на 20 гр. температура с конвектор ?И много сте ми интересни като сравнявате общите си сметки.Моята за Януари ще е 220-230 лв и какво се разбира от това ?Аз поне мога да кажа,на климатиците се падат 120-130 лв ,другите 100+ са от много готвене и топла вода.

5. Тук е от
    Jan 2017

Колеги,искам да си изчисля топлинните загуби. Някой може ли да ми помогне,че У гугало ми излизат някакви тъпотии.

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от nikolai4ooo Виж публикацията
    Колеги,искам да си изчисля топлинните загуби. Някой може ли да ми помогне,че У гугало ми излизат някакви тъпотии.
    Трябват ти 2 термометъра, отоплителен уред с СОР=1, часовник, уредче за измерване на консумация и две бири.
    ivan74 одобрява това.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2014
    Живее в
    София

В студовете в София- 147 лв. с машините от подписа. Около 110-120 лв. се падат за отопление. Блок с комшии, знам ли колко топлещи, като под нас не се живее, но може да се отоплява. Не съм инвестирал достатъчно в изолация и има още какво да се желае по отношение на топлозагубите. В най-голямото помещение, дограмата е стара. Южно изложение и една стая- изток, но слънце почти нямаше. Поддържана температура 24 градуса.

Само да вметна, че с ТЕЦ ми беше по-евтино, но и не съм виждал повече от 20 градуса без помощ с електроуред. Сега, за да съм коректен, трябва да добавя и около 35 лева за топла вода. Е, това е!

8.  

9. Тук е от
    Jan 2017

А друг начин или няма?

10. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Трябват ти 2 термометъра, отоплителен уред с СОР=1, часовник, уредче за измерване на консумация и две бири.
    Ама не му каза формулата![emoji1]

Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от ivan74 Виж публикацията
    Ама не му каза формулата! [emoji1]
    И после как да си търся бирите...?
    teon и tony34al харесват това.

12. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от chepkata Виж публикацията

Само да вметна, че с ТЕЦ ми беше по-евтино, но и не съм виждал повече от 20 градуса без помощ с електроуред. Сега, за да съм коректен, трябва да добавя и около 35 лева за топла вода. Е, това е!
    + Топлината от сградната инсталация или поне от тръбите на топлата вода....

13. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

В студовете в София- 147 лв. с машините от подписа. Около 110-120 лв. се падат за отопление...
    Ха-ха, и сигурно си честитите банята...в неделя.
    ponyasd одобрява това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2014

В студовете в София- 147 лв. с машините от подписа. Около 110-120 лв. се падат за отопление. Блок с комшии, знам ли колко топлещи, като под нас не се живее, но може да се отоплява. Не съм инвестирал достатъчно в изолация и има още какво да се желае по отношение на топлозагубите. В най-голямото помещение, дограмата е стара. Южно изложение и една стая- изток, но слънце почти нямаше. Поддържана температура 24 градуса.

В София сте добре.Затова всички дерзаят да живеят там.Доставчика ви на ток е хуманен и милосърден,а нашия ЧЕЗ във Видин е безпощаден,за подобни три климатика в апартамент с много добра изолация - близо 260 лева .Когато Мая Манолова извоюва правото на всеки да избира доставчика си,ще ми кажеш кой е твоя,за да спестяваме и ние.

16. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Ти па остана и да му повярваш...

17. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

В Пловдив отоплявам 2 стаи изолирани отвън и средна хубост дограма. Общо към 50 кв. м. Сметката за ток само за климите за периода 15 декември 15 януари е към 130лв. Това е за Дайкина и Михито. Тошибата я ползвах само за 4 дена като имах гости. Поддържаната температура е 23г навсякъде. Сметката е по-голяма, но извадих от нея разхода на другите електроуреди и остана 130лв.

18. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Имаш монитори на всички други уреди ли? Интересно ми е на бойлера как измери консумацията.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе