Ако имаш бойлер 80 литра и го източваш по два пъти на ден,според мен харчи около 30-35 лева на месец,говорим ако не го спираш.
Ако имаш бойлер 80 литра и го източваш по два пъти на ден,според мен харчи около 30-35 лева на месец,говорим ако не го спираш.
Имам елементарна интелигентност. Знам, колко електричество използвам без климатиците да работят. От общата сума вадя нормалния разход и остава, това което са изгълтали климите. Повече или по-малко.
Не се засягай! Попитах конкретно за бойлера, понеже той е уредът, който най-много увеличава консумацията си през зимата, спрямо топлите месеци. Освен ако не е в някое отопляемо помещение. И тогава пак я увеличава, заради по-студената постъпваща вода. Идеята ми беше, че по всяка вероятност климатиците ти са изхарчили по-малко ток от това, което си писал.
Според мен в тези студове, които бяха е нормално една машина да изразходва 60-65лв., работеща на 23-25гр. и нагоре. Сравнявам сметката на kokovox с моята, която е 279лв., при лятна сметка 80-90лв. И аз съм от Пловдив и сметката разделена на три и при мен излиза толкова. Все пак в тези студове се топлим а не се охлаждаме като някои, държейки си машините на 18-19гр. и казвайки, че им е комфортно топло??? Това не го разбирам!
Да не съм ви чул да ревете ,протестирате и сваляте правителства,задето ви отивали парите за отопление.
Като гледам тук всички се надпреварват да се фалят ,как се греят без пари,и как климатиците им харчели колкото кварцова лампа.
Не повече от +30kwh е зимата. Лятото го ползваме по-често за къпане поради горещините.
Бойлера е аристон велис 80л. Доволен съм.
Я го сметни в левчета, да видиш колко е нормално.....Много ми се вижда....
Този пост е редактиран от preparatos; 26-01-17 в 12:46.
80 литров бойлер за да вдигне температурата на водата примерно от 17 до 57 градуса, са необходими поне 3,7 киловата. И то без загубите.
Ако не се спира и се източва по 2 пъти на ден, се получава някъде около 40-50 лева на месец по груби сметки.