Малко е заблуждаващо в този си вид на първо четене... Е за обща сметка е ОК. .....
От 16.12 до 17.01 общата сметка е 220 лева и стотинки.От нея вадя средно лятно потребление от около 60-70 лева и да речем грубо около 30-35 лева за отоплението /духалка/ и машините в работилницата, където съм всяка вечер по час-два след работа и в събота и неделя повечко часове.Значи идват грубо около 120-130 лева за трите климатизатора.В общи линии ми е все тая, важното е, че на фамилията и е добре и не ми мръзнат ръцете в работилницата, макар и да имаше и такива моменти с тази духалка.Вече съм и вдигнал мерника.
Моите наблюдения показват,че в тоя студ за една по нормална стая ,която е над 20 кв и няма кой да те топли ,абсолютния минимум е по 400 в/час което е 10 кв на ден или 310 кв. на месец,за една машина.Който има по малко евала.Иначе за януари на едната машина ,ще имам около 120 кв за целия месец но там е частен случай(малка,вътрешна,южна ),стая,ненуждаеща се от отопление през деня.
Не знам какъв е абсолютният минимум,ама ако ти кажа какъв е максимума и то почти постоянно ще се уплашиш.Вече започвам да си мисля,че колкото и загуби да имам не е възможно машината ми от подписа да харчи толкова много.Ако се окаже,че проблемът е в нея от какво може да е?Може ли да е липса на фреон или нещо друго?
От студа ! Просто е студено, това е - а това струва пари под формата на енергия.
Когато беше по-студено със сигурност машината харчеше по-малко от сега.В София в момента е минус 3 градуса и машината лапа 14хх вата според ватметъра,а е нагласена на 23 градуса,ако вдигна градусите на 30 ще отиде на 17хх вата.Нещо няма логика или аз не знам как точно трябва да работи една машина.Еми тя ако така ми лапа по-добре да си пусна духалка,или маслен радиатор.
Пробвай, после пак пиши за впечатленията. И много ги гледате тия уреди. Аз гледам един единствен - на входа на къщата. В края на краищата по-добре на топло въплеки киловатите
Sent from my iPhone using Tapatalk
Спираш ли го климатика? Можеш ли да видиш на електромера моментна консумация-да не би нещо ватмера да е нефелен.