Проследи следващият период и пак пиши. Някои ЕРП-та, заради шума около сметките, са намалили киловатите в настоящите фактури, но ще се появят при следващите.
Проследи следващият период и пак пиши. Някои ЕРП-та, заради шума около сметките, са намалили киловатите в настоящите фактури, но ще се появят при следващите.
Аз очаквах последните да са по-ниски, отколкото тези от периода 11.12.2016 - 10.01.2017, защото той беше по-студен. Последният период включва доста топли дни в края си, ама както и да е.
За идната зима мисля да си сложа по някакъв начин електромер в самия апартамент, за да сравнявам натрупаните киловати по електромера на ЧЕЗ с моя. Според мен надписват.
Днес излезна моята 163лв.
Sent from my K012
250 лв за 28.12-28.01 .. но при -20 поддържах 23-25 ,нормално ми се види ,целия месец тука не стана над нулата дори денем ,такава зима скоро не е имало 2 месеца почти да не се стопи снега - още си го имаме тук там ,а тая сутрин беше -7 ,уж затопляне
И моята сметка е точно 250, температурите бяха подобни, но съм убеден, че ЕVN са спестили някой kW и са го оставили за другия месец, тъй като предната сметка беше 180 лв., а Тошибата която измервам има консумация точно 50% по-голяма от предходния месец и климатикът в кухнята не е спиран, за разлика от предишния месец. Ще ни "видят" сметката другия месец.
ЅРЅt 18:29 28-01-17 #2614
Cъвceм cepиoзнo пpeдлaгaм нa мoдepaтopитe дa пpeимeнyвaт тaзи тeмa във: " Bижтe ми cмeтĸaтa......зa тoĸa". И бeз тoвa пoчти ниĸoй нe пишe ĸoлĸo мy xapчи ĸлимaтиĸa. Teмaтa ce e пpeвъpнaлa в yпpaжнeниe пo пиcaнe зa пъpвoлaци!ЅРЅt 18:45 28-01-17 #2616
Явнo тoвa нe e твoятa тeмa! Haпиши ĸoлĸo kWh и ĸoлĸo лв. ти e изĸoнcyмиpaл ĸлимaтиĸa! Дpyгoтo e зa тeмaтa, ĸoятo cъм пpeдлoжил.
ЅРЅt 20:13 28-01-17 #2618
Teмaтa мoжe дa e пoлeзнa, нo нe и в нacтoящия cи фopмaт. Имaм чyвcтвoтo, чe няĸoи xopa caмo чaĸaт дa им излeзe cмeтĸaтa зa тoĸa, зa дa я cпoдeлят тyĸ. He paзбиpaм зaщo нe пoлзвaт Фeйcбyĸ-тaм пoтeнциaлнaтa ayдитopия e пo-гoлямa.
- - - - - - - - - -
А сега да си отговориш сам на въпросите, цял месец те чакам.
Този пост е редактиран от krasimirradev; 17-02-17 в 20:54.
Нямаш проблем ,Радев! Ще те удовлетворя, щом толкова си ме чакал:
Toshiba RAS-361PDR - отчитан период 09.01.2016г. - 08.02.2017г. /31 дни; 744ч./
Отоплявано помещение 21 m2, три вътрешни и една външна стена.
Поддържана температура - 22 гр С. Външни температури пpeз пepиoдa вариращи от -18 дo oĸoлo 4 гр С.
Отчитането е с енергиен монитор REV.
1. Обща консумация - 309,28 kWh; 54,15лв.; средна консумация - 416 W/h
1.1. Дневна/496h/ - 200 kWh; 41,40 лв.; средна консумация - 403 W/h
1.2. Нощна/248 h/ - 109.28 kWh; 12.75лв.; средна консумация - 440 W/h
Не зная много ли е, малко ли е, но аз съм доволен от топлината, от работата на машината и от сметката.Oбщaтa cyмa миcля, чe e дoбpa, имaйĸи в пpeдвид, чe пepиoдa вĸлючвa дните с най-ниски температури дo мoмeнтa и фaĸтa, чe ĸлимaтиĸa нe e нaмaлявaн и cпиpaн.
Надявам се, най-после да се успокоиш, след толкова дълго чакане.
Хайде сега ти дай твоите данни!
Предложението към модераторите си остава в сила.
Темата е меко казано глупава... Нищо лично към пишещите в нея.
Ще се повторя, но.... Темата може да е полезна, само ако пишещите в нея се придържат към заглавието. В противен случай наистина е безмислена.
Аз не виждам каква полза има от това някой да казва колко му е изхарчила машината?! Кой го интересува и с какво ще помогне тази информация?
Така е. Например, Алекси се хвали с неговите япончета, а в същото време плаща далеч повече от мен сметки за ток. А, сега де...
Не зная, обаче щом е още "на линия" след повече от 10 години, явно има интерес към нея. Както се казва-"пазарна икономика".
- - - - - - - - - -
А ти знаеш ли какви други консуматори има Алекси и при какви условия работят неговите климатици? Сметката за ток няма нищо общо с консумацията на даден климатик. Това се опитвам да обясня от сума време.
ПС: При Алекси "япончета" е в единствено число.