Страница 107 от 116 ПърваПърва ... 5797105106107108109 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,591 до 1,605 от общо 1727
Like Tree8Одобрявам

Собственици на климатици 100V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Re:Собственици на климатици 100V

cochi75, на твоя модел, проблема е в компресора - имаш счупена пружина (проблем който се получава и при определени серии на Panasonic), но с малката разлика, че при този модел, пружината не е спирална. Съвета ми е да не се занимаваш с ремонт на този климатизатор.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2007

един бърз въпрос от мен-имам функция на климатика Шарп ''Турбо режим'',та въпроса ми е да използвам ли тази функция сега като е по студено времето,ще има ли някакъв положителен ефект,или обратното-ще товари излищно компресора,а като се има в напредвид че е на доооста годинки само ще му навреди повече.....Забелязах че като я пусна се включва една допълнителна турбинка на вътрешното тяло....

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

При твоя модел, тази функция единствено оказва влияние върху по бързото превъртане на въздуха в помещението, с помощта на тази допълнителна турбина която имаш. Разбира се, така по бързо ще се охлади или затопли помещението. Но ако, машината работи постоянно и помещението е темперирано, не мисля, че по силния шум и по силната струя излизаща от вътрешното тяло, ще са ти приятни.

5. Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    При твоя модел, тази функция единствено оказва влияние върху по бързото превъртане на въздуха в помещението, с помощта на тази допълнителна турбина която имаш. Разбира се, така по бързо ще се охлади или затопли помещението. Но ако, машината работи постоянно и помещението е темперирано, не мисля, че по силния шум и по силната струя излизаща от вътрешното тяло, ще са ти приятни.
    Благодаря отново Aleksandars!!Значи да разбирам че по никакъв начин не влияе на компресора този турбо режим?

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Има влияние върху работа на компресора, но не е директно, както го има като пълна мощност при определени модели климатизатори. Нормално е по интензивното изпарение на хладилния агент, да оказва влияние върху работа на компресора, а оттам и върху цялата система.

7. Тук е от
    Jan 2012

Здравейте Проблем с климатик Sanyo

Здравейте, незнам дали е за тук но, това е първия ми пост тук и имам следния въпрос: Закупихме 2 климатика Sanyo единият е SAP-S22T а другият SAP-S28T,закупени са от Варненска фирма с представителство в Бургас малкия е в хол около 18кв. и от септември няма никакви проблеми с него, другия е в друг апартамент където живее брат ми и там стаята е около 22кв с една външна стена в началото неговия работеше перфектно но след около 3 седмици просто спря не се включва нито от дистанционното нито от вътрешното тяло. Взеха го целия за сервиз не намериха никакъв проблем зглобиха го на място и тръгна, след една седмица пак направи същия проблем отидох да вида за какво става въпрос само обърнах щепсала на трансформатора чу се едно пук и климатика тръгна работеше още месец и пак отказа. в сервиза не могат да намерят проблем на климатика аз се съмнявам в трансформатора дали ако не е навит както трябва може от да идват проблемите утре смятам да сваля трафа на малкия и да ги разменя да вида дали ще се оправи но има и друго ако само разменя фазата и нулата на изхода на трафа климатика пак тръгва. И още нещо когато натисна на вътрешното тяло копчето за самодиагностика тои прави нвщо и след малко започват да мигат всички диоди на тялото - незнам дали това е някаква грешка или така завтршва теста но прерових всички японски сайтове и неможах да намеря информация за грешки.
    Ако някой може да помогне благодаря предварително.

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Защо си мисля, че имаме на лице, калпаво обслужен климатизатор след вноса, а и калпав монтаж?!

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

До колкото разбирам, климите са в гаранция. Не ги чепкай, че ще направиш некоя бела. Викай си сервизната група.

11. Тук е от
    Jan 2012

те са в гаранция но не там е въпроса
    техниците не могат да намерят проблема затова искам съвет принципно имаме и два Haier и тях досега аз сам ги ремонтирал че излиза по евтино просто моля за помощ преди дда почна да ровя из климатика

12. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Няма да е от дефектирал трансформатор. Той или работи или не работи, средно положение няма. Може трансформатора да не подава правилното напрежение. Другото на което трябва да се обърне внимание, кога точно възниква проблема, да не би мощността на трансформатора да не отговаря на максималната мощност на климатика и когато климатика развърти на максимум напрежението да пада.

Пусни климатика да работи на максимум, мери напрежението и чакай дали няма да даде проблем.

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Няма какво да се занимава! Като потребител си има права. Щом не могат да ги поправят, да идват и да си ги взимат.

14.  

15. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Като прочетох " варненска фирма с клон в Бургас " и проблем със Санио 28 -ца, за момент си помислих, че моите "приятели" са утикали моето старо, дефектиращо Санио в Бургас, но после забелязах, че моделът е различен.
    Не че не е било констатирано досега, но тези изхвърлени климки са си таралеж в гащите. В този мраз Мицу-то '05 се скъсва да размразява на сухо през 30 - 40 мин. Сигурно вади коп колкото инверторната Осаката в другата стая. Иначе ДИСкомфортът и НЕикономията си е супер Гаранционно си е, но щом бачка, едва ли някой ще ми обърне внимание. Довечера ще припаля и Тошо в " замразената " спалня, дано, като е по-нов, да се държи по-качествено.
    Някой забелязъл ли е, при изключен японец, в този мраз да има някаква по-голяма консумация от обичайната, т.е. нещо да го подгрява ? Понеже при гореспоменатите 2 бройки няма такова нещо. Тръгват си тотално студени. (Съвсем на място си идва въпросът кой нормален човек би си изключил машините когато вън температурата е -8*,-10*, ами например този, който не иска да отоплява постоянно цяла къща за двама души, но понякога му се налага да използва дадено помещение. Също така спалнята я грея само на нощната. )

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от kalcheff1
    Съвсем на място си идва въпросът кой нормален човек би си изключил машините когато вън температурата е -8*,-10*,
    И у мен възникна този въпрос. Едва по-късно, забелязах, че поста е от теб...

17. Тук е от
    Sep 2008

Мойте си ги включвам и изключвам редовно при минус 7 до минус 17 градуса.

18. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Човек трябва да има свобода, не може да е задължен да държи включен даден уред, когато не му е необходим, за да не се повредел или да не му се скъсял живота. Нещо, което е съобразено при някои китайски машини.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Собственици на климатици 100V - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1661
    Последно: 05-01-25, 12:00
  2. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  3. Въпрос за климатици 100V
    От kaki във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 51
    Последно: 06-10-13, 11:10
  4. Собственици на климатици
    От Vanquished във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 122
    Последно: 02-02-12, 19:32
  5. Отговори: 2
    Последно: 13-08-11, 00:17

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе