Много дефектират тези Саньо-та бе, да не би да са правени от по две Тошиби?
Много дефектират тези Саньо-та бе, да не би да са правени от по две Тошиби?
твойта 28ца кои модел е?Първоначално публикувано от kalcheff1
Когато караш климатика всяка вечер да почне да те топли от "0-та", тогава и той ти отвръща сПървоначално публикувано от kalcheff1
Първоначално публикувано от kalcheff1
Ми то от 22кг. външно тяло за 28ца какво да очакваш-то не стига,че и работи,а пък и очакваш икономии и комфорт...но нали пък гледа, да е по нов климатика.Първоначално публикувано от kalcheff1
Да, ама не, Митко започва да грее най малко от 17* в южна стая ( по -надолу стаята не изстива или в сегашното време - не се оставя да изстине ). И има много оплаквания във форума за размразяване на японците "на сухо" по време на минусови температури - не виждам връзка с изключването или едноредовата пита, щом не заскрежава. И при зададени 18* и при 25* размразяванката няма край. Машината си поддържа зададената температура безпроблемно, но през цялото време на работа, било то когато наваксва 4-5 градуса, или вече ги е достигнала и само ги поддържа, си поизпъшква през 30-40 минути, рядко до час и двадесет минути най- много, след това докато поизчака малко, па понабере обороти, па форсира, па пак спре, че чак тогава пак вземе да нагрява .... Луда работа, а се иска само да си ковне номиналеца и толкоз.
Определено днес, на нощната, ще подкарам Тошката, той е роден '09 г. , температурата в неговата необитаема стая, днес, през деня, беше 4*. Да видим какво ще стане. Надеждата ми е, че понеже не е толкова дърт, като събратята си, макар и изпратен в казана в ранна възраст от стопаните му, чарковете му да са още читави и софтуерът му да е по-добър и да не го подвежда да размразява без нужда на такива чести интервали.
има голяма връзка между размера на външния топлообменник и честотата на размразяването .. всички алгоритми включват температура на топлообменника под "еди колко си " за начало ,а колкото е по малък той по лесно изтива..
Добро утро колеги,имам проблем с моят Daikin на 100v.Тази сутрин се събудих от ненормален шум от външното тяло беше се обледенило и перката почукваше на лед.Позната картинка но не за подобен род климатици.Изкючих климатика и му обърнах цикъла белким разскрежи.Но тои отказа да размразява.Пак го върнах на отопление заработи и взе да духа топло.Според мен е пропуснал да прави дифрос и за това се е случило това.Миналата година зимата ми направи този номер но след това се оправи...и нямаше никакви проблеми.Може ли да е от четирипътния винтил или прави някакво запушване.Много странна работа..Чакам вашите предположения
Бутилката с топла вода и преди това го изключи или намали на минимум градуси.По добре на минимум, че не се знае ще тръгне ли.
Само за пример: В едното жилище не се ползваше отопление на съседна спалня и имах оплакване, че еолката /225 при 15кв./не топли както трябва. Подкарах климата в съседната спалня и олееее колко е добре. Та даже слезе от макса. Заключението е като при парното - топлиш всичко на мин. и плащаш като за стая на макс.Първоначално публикувано от kalcheff1
Рано сутринта му направих,нагревки с паростуика.Мисля че се е простудил горкия....Сега работи перфекно и слънце го огрява и му е добре.Довечера ще видим как ще се престави.Другите ми 2 киматика работят на макс. макар че съм им задал 22 градуса.Доста е студеничко в ПловдивПървоначално публикувано от justify
Направих, както се бях заканил, погаврих се с Тошо 28 -ца, пак с едноредова пита, при вътрешна + 0,5 и външна -12. За два часа не размрази ни веднъж и вдигна до + 7. Лееко побеля от вън и толкоз. Отново повярвах в " японската сила ". За това време Митю в хола щеше да направи поне 2 "сухи" паузи, тъй както си е натопло.Първоначално публикувано от Alexi
Явно си има начини да се преодолее размразяването на сухо, стига производителят да желае това.
-12 не е нищо особено за климатик на 100 волта .. пробвай при -16-18 дали няма да прави сухи дефрости .. да ти кажа отсега - ще прави ..
сухо размразяване при -17,-18 (особено когато това се случва веднъж на 5-6, че и по-рядко години, тук) по ми се ядва, а не както при МЕ в хола, при под -5, без значение от нищо друго, започва да размразява, както споменах вече, на интервали между 30 и 80 мин. Такива са и оплакванията на останалите със сухото размразяване, далеч преди достигането на " кочана " от десетки градуси отрицателни температури.
Разни софтове- разни идеали..бе нали сме на топло.Първоначално публикувано от kalcheff1
я по запознатите да обадят колко ома трябва да е съпротивлението между намотките на трафа обръщащ от 220 на 100 волта (според мен трябва да са килооми) че ми отпада бушона и след известно разследване май виновника ще се окаже трафа на Саньото .. интересното е че климатика работи докато бушона държи - не отпада моментално ,а след известно време понякога часове понякога минути ...