Дали проблема не е в бушоня?
Alexi, колко ампера ти е бушона? Трябва да е 25A.
то ,мене главния ми отпада той е 32А .. и то само на 3 климатика и плазма отпада .. Касапа ме насочи към бушона ,отидох купих( знам магазинче работещо в неделя ,да са живи и здрави ) и го смених преди малко ( не го правете на своя глава ако електротехниката ви е чужда ) ,новия доста по трудно му се движи езичето та е доста вероятно да е от него .. в момента го тествам ..
Здравейте. Моя климатик спря да работи MSZ-WX28J-W .
Външното тяло работи по шумно от обикновенно предполагам на пълна мошност но неще да духа нито студено нито топло.
На дисплея на вътрешното тяло почва да мига само една двойка в продължение на 3 минути после се вклучва пак мъчи се да заработи може би към10 минути и пак изключва пак мига на дисплея двойка и така постоянно.
Веднъж вместо 2 започна да мига 6-ца предполагам че това е някаква грешка.
Спри климатизатора от дистанционното управление. След това го изключи от захранването за 15 минути. След този период, го пусни и стартирай на режим отопление. Виж как се държи и ако отново има проблем, извикай техник да го погледне.
И си разледи външното тяло. Щом работи шумно, значи е пълно с лед.
Да, Деян е прав...Провери дали се върти външния вентилатор, да не е блокирал от лед.
Тръгна да духа вътрешното тяло дано да влезе в режим.
Благодаря ти.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328685420[/time]_________________________________________________
Проверих външното тяло няма видимо никакъв проблем питата е обсолютно чиста вентилатора се върти не е така шумен като беше като мигаше на дисплея цифрата 2. Почна да духа топло. Мислия че влезе в режим. Но какво е станало незнам. Може би студа до е ошашкал.
По точно токовите удари.Първоначално публикувано от landor
Здравейте на всички.
Бих искал да споделя какво се случи в крайна сметка с 28-цата Sanyo на брат ми.
след като сервиза донесаха ново външно тяло и цяла електроника с всички датчици за вътрешното се оказа че климатика пак не тръгва
тогава измериха кабела за комуникация между двете тела, заводско кабела е бил снаден вместо да го отрежат и да продалжат и при много ниски температури двете жици се отдръпват и не прави връзка.
Инверторните климатици имат самодиагностика. Мигат светлинки или изписва грешка на дисплея, ако има такъв, че няма комуникация между телата.
Здравейте от ден ,два дена взех да чувам по отчетливо вибрациите на компресора като бръмчене.По преди не съм ги чувал.Климатика ми е от вън на стената и нямам много лесен достъп за да го огледам.Или се получава вибрация която се придава и на стената и ме дразни.Някакви идеи от какво може да е ?
забрави да е заводскиПървоначално публикувано от tunebg
Хвърлях на боб и нищо не показа, сега ще погледна в кристалната топка тя дали ще каже нещо. Между другото ако климатика е фуджитсу или някой от производните недоразумения не се учудвай на шума.Първоначално публикувано от kokicha