procar ако видиш и в Бг. толкова сняг може и да не доживееш да видиш пролетта.
procar ако видиш и в Бг. толкова сняг може и да не доживееш да видиш пролетта.
Това с гласовите команди не ме кефи много - аз говоря на сън - дали мога да се уредя с една плевмония ако сънувам нещо по така?
Некоя гейша?Първоначално публикувано от marian1
Здравейте на всички и ''За много топли зими'' /б.р. За много години / с нашите добри 100V машинки Имам малък проблем с моя ''старец''-SHARP-AY-F22SE-W-японски инвертор.От известно време започна да ми засяда четирипътния винтил-като обърне да стопли външното тяло,после неще да тръгне отново .Няколко пъти вече го ''лъжа'',като топля вътрешния датчик и го обръщам на студено,а после си го обръщам на топло и си започва да работи нормално,но си е досадна работа-все да се притесняваш дали ще се обърне или не.....Дали може да се ремонтира,или по скоро направо да се смени клапана ,но незнам дали все още се намират части за тези машини,а и колко ли ще струва един такъв ремонт..?Ако някой може да ми помогне да ме упъти къде във Варна могат да ми свършат работа,моля да сподели.Поздрави от ветровита Варна angel
Четирипътниците са универсални части и са взаимозаменяеми. За твоята мощност частта струва 20на лв,ако е китайска и около 40,ако е марково.Труда е специфичен и може да е над 50-60 лв.Обърни се за помощ към "Вулкан 2002",коректни са.
Благодаря за бързия отговор,ще ги имам в предвид като вариянт/Първоначално публикувано от stelaartoa
А бубинката дали ще отговаря?Първоначално публикувано от stelaartoa
хммм.....незнам..би трябвало....ако е нов /клапана/ обаче.... дали ще е нов или свален от някой ''мъртва японка' на 110V'...?Първоначално публикувано от vankoto
bokanegra,гледах,че си имал пак същия проблем с ТРВто преди 3-4 години-какво стана тогава?
Здравей,ами тогава ми направи проблем само веднъж,и аз не посмях да го бутам.По принцип когато не са много ниски температурите-те във Варна рядко падат до -5,няма проблем,защото почти не обръща да размразява.Обаче като се случи някоя година като тази-в момента -11,започва да се мъчи завалийчетоПървоначално публикувано от diksanal
И преди е имал проблем с четирипътника.Първоначално публикувано от diksanal
bokanegra трябва да извадиш твоята бубина и да подбираш клапан иначе втора употреба. Имаш демонтаж,фреон,труд,клапан не е малко пара, но няма невъзможни неща.
bokanegra, доколкото си спомням, тази серия на sharp не е със стандартния four-way valve. Нов едва ли ще намериш и трябва да се сложи употребяван от друг 100V модел и по конкретно пак от sharp.
Както се опасявах......Ами ако някой от форума тук би могъл да ми намери подходящия клапан втора употреба,бих го купил,дори и просто да го имам за сега като част,тъй като сега е доста студено и ще почака /дай боже/ по хубави дни.....Тенкю на всичкиПървоначално публикувано от Aleksandars
Здравейте, незнам дали е за тук , но климата е на 100волта фуджитцу AS25APB-W. На 7 години е купуван втора употреба от Варна от Валдес"- сега незнам дали ги има още. Климатика спря да работи...по точно компресора и вентилатора на външното тяло работят, но вътре не духа топло. Дойде майстор и закачи манометри. И на отопление и на охлаждане не вдига налягане. Според него е счупен клапан в компресора и трябва нов "втора употреба" компресор.
1.Ремонтират ли се въпросните клапани?
2.Къде във Варна да намеря такъв компресор?
3.Какви цени да очаквам и има ли смисъл от такава интервенция или да отивам на нов климатик?
4.Ако изгори бобината на 4-пътния вентил, може ли да застане в положение в което да не пуска нито на отопление нито на охлаждане?
5.Много е студено
За проверка на четирипътният вентил се пуска климатика в режим охлаждане и се затваря малкият кран на външното тяло, ако след прибирането на фреона вентила трака значи в него е проблема. С манометрите ще си покаже дали ще може да събере фреона и ще направи ли вакуум.
Разскачат се тръбите на компресора от системата и с пръст се проверява дали и до колко добре смуче и нагнетява.