При Toshiba RAS-285LDR, Toshiba RAS-285PDR, National CS-AG22K, National CS-AG22M резонанс няма ли?Първоначално публикувано от BLUE1
При Toshiba RAS-285LDR, Toshiba RAS-285PDR, National CS-AG22K, National CS-AG22M резонанс няма ли?Първоначално публикувано от BLUE1
Ами няма! Или поне не мога да го усетя от шибанато Фуджитсу на съседите.Първоначално публикувано от babati
ahahahahhahh
Явно е до модел. Аз имам наблюдения само над 1 фуджицу и то конвенционалка и според мен е доста прилично на шум. 12UB
Според мен си късметлия щото във форума доста хора се оплакват
Отворих тема по тоя въпрос:
https://forum.setcombg.com/index.php/topic,55773.0.html
Не искам да звуча пристрастно, но моделите за японският пазар колкото и стари да са особено от високият клас изобщо нямат общо с европейските модели продавани в България. Просто японските стандарти са светлинни години преди тези в България. Проблеми като вибрации, ненужни дефрости, умиране при отрицателни температури са ми напълно непознати даже и при вече 20 годишното Саньо.
Е климатика ми е Фуджицу, година и половина нямах такива вибрации.появиха се преди 2 дена.Излезох вън при него и нищо не се чуваше.Дори ми се стори по тихо.Явно се получава някаква вибрация която се предава на стената и усилва звука ,резонанс.Долу тавата му е пълна с лед и гледам че ве4е е взел да трупа лед.Утре ще гледам да го размразявам.
Ще видим в темата, може пък и някой със Саньо да се оплаче Хехе
При мен е кофти, особено като навън е топло и машината не се тормози много, тоест в ниските обороти, направо е ужас... Това при конвенционалките ми го няма...
kokicha имам наблюдения върху модели както за европейският пазара така и за японският, всички при по-студено време почват да бучат и то точно както си установил и ти, отвън не са особено шумни, но създават някакъв невероятен резонанс в сградата на която са поставени.
Искам да попитам тук, а не в темата за "Панасоник" и "Национал" дали да очаквам проблем или се филмирам с един National CS-H254.
Нещото, което ме учудва е , че се държи мудно.Поддържа температурата/сега на 8 градуса/, но, когато му дам 30 градуса и вентилатор на мах. се чуди спрял в продължение на 1-2 минути.След това компресора се засилва бавно и след още 3-4 минути струята на изходящият поток стига мах.52 градуса.
През зимата почти не го ползвах, но преди беше непобедима машина.В най-големите студове се наложи да го пусна заедно с една духалка за помощ и забелязах, че изходящият поток след цяла нощ работа едвам стигаше 30-35 градуса а в помещението беше около 19-20 градуса.Иначе не се е облеждал и въобще е здрава гадина.Ползвам го вече пета година и профилактика не му е правена.Само е почистван със спрейове и вън с пароструйка.
Искам съвет първо кой да викна да направи профилактика/София/, защото виках ПУнтьор на климатици и той директно без да мери и въобще само го погледна и каза , че е счупена пружината на скрол сомпресора .
Пак да кажа климатика топли и охлажда без никакви индикации за повреда.Съжалявам, че mmitaka е вече англичанин иначе той е много помогливо момче .Дайте акъл кой да мине да го замери този "Национал" там барове,фреони и т.н. защото гъстотата на търгаши и гладни мошеници вече е над критичната маса.
Филмираш се. Не чепкай хаванина, добре си работи.
Здравейте,може ли да кажете,колко градуса трябва да духа климатика пуснат на студено ,на ниска степен на вентилатор и минимални градуси .На жалузите на моя климатик който се води 10-ка и е SHARP модел AY-F22SE-W измерих най-ниска 10 градуса.Нормално ли е това и дали имам нужда от малко доливане на фреонче.....чувал съм че би трябвало да е между 6-10 градуса.... :rolleyes:
Това не е уиски да се долива, изходящата зависи и от входящата температура.
ами,външната температура е около 30 гр.,а в помещението 26гр :rolleyes:
с НЕОХОТА ЩЕ ВЛИЗАМ В ПРАВАТА ВЯРА....живот и здраве АЛЕКСАНДЪР и БРАТ МУ имали за изхвърляне един MSZ-SW287,та ще го сложат в спалнята ми.след монтажа няма да спестя ни хвалби ни критики.................бе ако не друго поне ще се разходят до ГОЛЕМИЯ ГЬОЛ(БУРГАС) да се запознаем.фен съм на дайкин и новото,но за толкова четене във форума реших да рискувам...................
Какво ли още има да видя в този форум...Първоначално публикувано от DUNDURMA
касап аз не съм специалист,а ползвател и винаги съм искал по-добро...........дано не съм сгрешил,но със сигурност ще е по-хубав от FTYN 35,който ще слагам в магазина.