Страница 99 от 116 ПърваПърва ... 4989979899100101109 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,471 до 1,485 от общо 1727
Like Tree8Одобрявам

Собственици на климатици 100V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Re:Собственици на климатици 100V

Според мен на въпросните стойки е имало друг климатик преди това или някой е направил неграмотен монтаж. Все пак не вярвам да е второто, защото всеки монтажник има перфоратор и нивелир. Тук няма нужда и от нивелир, вижда се че е криво. Колкото до втората употреба пак бих си купил защото съм доволен от качеството на машината. Наскоро гледах една много малка Тошиба монтирана при комшиите в работата, беше на R22 и поне 20 години. Външното тяло изглежда зле, но работи на топло и студено. Доста по-тиха е от всяка Мидея или Осака.

2.  

3. Member Аватара на ceco.bojkov
    Тук е от
    Apr 2010

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    Ха-ха. Ми то по подразбиране е ясно, че един климатик си върви с неговото си негово външно тяло. Аз тогава не знаех, че японските могат да се комплектоват вътрешно Тошиба и външно Саньо. Вече знам и другия път ще знам, жалко, че ми мина мерака за втора употреба.
    Май си попрекалил снощи с питиетата или жената нещо ти се дърпа ... Санио с Тошоба си виждал в Шумен сигорни Модела е
    ( RAS-251UDX 2010 ВЪТРЕШНО ТЯЛО ) и ( RAS-251UAD 2010 АГРЕГАТ )
    Oще тогава ти обясних каква е разликата в екстрите на вътрешното тяло който са на UDX-а и малка разлика в софтуера при максимално развъртане
    Погледни добре снимчиците който по-долу ще ти постна и си направи заключение

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Те японците така ги обичат- от различни климатици монтират каквото им падне и след това така си идват от Япония -външно саньо-вътрешно тошиба или шарп-мицубиши.По ви прилича мотото на касап-а "От две тошиби саньо правя", при вас обаче не е известно какво "отроче" ще се роди.
    Вместо да се извините, правите човека на глупак-Той ви е виновен, че е видял различните тела.

Когато ВЗИМАТЕ парите не БЪРКАТЕ, да вземете по-малко, но щом е за сметка на ПЛАЩАЧА-клиент МОЖЕ да "сбъркате" с малко.
    После като ви хванат в крачка дори се оказва, че не сте сбъркали вие, а японците са виновни-то така е дошло-още от завода така са го изпратили с външно саньо вътрешно на тошиба.
    В Германия няма да има обяснения-затвор.
    То за такива работи има няколко българи които продавали автомобили втора употреба с превъртян назад километраж, ама това не им е Бг.Хайде дръжте 3 години за измама на потребителя купувач да ви дойде акъла и да се научите че тук НЕ Е България...
    И на тебе всичко ти е ясно 2010 Санио пройзвеждат климатизи на 100 V и агрегатите им тръгват с всички вътрешни дори с Мидеа
    Прикачени изображения Прикачени изображения

4. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Аз знам каква е разликата. Но ти като фанатик ми се кълнеше, че нямали никаква разлика. Добре, че те накарах да влезеш в rakuten.com и да видиш това, което сега твърдиш. Не ми се струва малка разликата, сега като платя подовия Дайкин ще ми донесат вътрешно 25 и външно 25, а не външното да е 22 и да ме убеждават, че разбираш ли нямат никаква разлика. Просто ако ми беше казал, че външното и вътрешното тяло са от различни серии, нямаше да се хабя изобщо да посетя "Меката на климатиците - втора употреба". Но не ти се сърдя, поне видях с очите си, че втората употреба не е за мен. Тогава имах 1500 лева за климатик, сега имам 2500. С остатъка си направих изолацията на гаража. Всяко зло за добро.

А това, че вътрешното тяло е Тошиба, външното Саньо беше в кръга на шегата. И двете тела бяха Тошиба, но от различни модели/серии.

5. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Хубаво де Аруба,ма колко пъти трябва да ни го пишеш това?И тогава,така и така си отишъл-що не взема тези от стената да ти е мирна главата?Е доста струват от тези по пода...

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Дикси, на Арубата очевидно му е необходимо постоянно да си го повтаря за да си вярва, че е направил най-успешната покупка на климатик.

7. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    Хубаво де Аруба,ма колко пъти трябва да ни го пишеш това?И тогава,така и така си отишъл-що не взема тези от стената да ти е мирна главата?Е доста струват от тези по пода...
    Пиша защото, човека твърди, че ми обяснил каква е разликата. Изобщо не ми каза, че са от различни модели, а в магазина се кълнеше, че нямали разлика. Сега твърди друго. По-зле и от ислямистките фанатици.

8.  

9. Member Аватара на ceco.bojkov
    Тук е от
    Apr 2010

Човече окончателни си се объркал показах ти статистиката на електрониките на агрегатите показвам ти и параметрите за да добиеш представа ,че разликата е в максималната отдаваема мощност .
    Разбирам те ,че се шегуваш но не е имало никаква 22-ка с 25-ца и нее имали Санио с Тошиба .
    И престани да говориш глупости ,че някой ти сее клек

10. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Да бе, казах ти, че знам каква е разликата. За тебе и за другите фенове на 100-волта това може да е "Няма никаква разлика". За мен не е така. Имам още 3-4 климатика да купувам. Поне си направих едно гезме и стигнах за себе си до извода, че на 100 волта - само ново. На всички ви желая доброто и само хубави емоции.

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Колеги стига сте хранили тролове.

12. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от rist

Много повече достойнство има в човек, който признавайки по-добрите качества на японските машини, но несъгласен да даде толкова пари за нов японски климатик, решава и си вземе нов европейски модел.
    Е щом това е достойнство според теб-вярно, по добре да не сме такива...

13. Member Аватара на ceco.bojkov
    Тук е от
    Apr 2010

Цитат Първоначално публикувано от rist
    Колко жалка картинка сте, горките. Как само се настройвате срещу човек, който отказва да му изплющят на стената една пожълтяла машина марка "сбирщайн", на различните части на която са се радвали няколко различни японци, които след като са използвали в един разумен срок климатика си, са решили че е време да си купят нов и са изхвърлили стария.

Много повече достойнство има в човек, който признавайки по-добрите качества на японските машини, но несъгласен да даде толкова пари за нов японски климатик, рашава и си вземе нов европейски модел.
    Почети малко тази тема кой пройзводители слагат различни теле https://forum.setcombg.com/index.php...2468.2324.html
    от различни години дрънчащи и прочие .
    ПС. и това ,че климатики е пожълтял само незнам каде го виде...

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2008

5 дни почивка от форума. Явно без наказания няма да се мине. Ти си първия, ако дискусията продължи да се върти около някакъв си ваш, личен и честно казано доста скучен казус... и наказанията ще продължат.

Enjoy the silence.

Ъпдейт:
    При налагане на наказанието се оказа, че имаш и предишно прегрешение през 2008 година.
    Съжалявам, но това автоматично увеличава горните 5 дни на 14.
    Надявам се да са достатъчни за да се успокоиш и за да влезеш в рамките на добрия тон и спазването на тематиката на темите, по които изказваш мнения.

Крис

16. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Следващия пост, който не е свързан с темата "Собственици на климатизатори на 100V" ще доведе до пълно прочистване на мненията, няколко страници назад.
    чл. 3. Избягвайте да пишете извън дискусията ("извън темата" съдържание) в сериозна тема или ако пишете го маркирайте като такова с "//Извън темата" и син цвят. Допускат се до 2 (две) "Извън темата" изказвания, за да не се превръща темата в говорилня.

17. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Реших да пусна темата тук, да не пускам пореден пост във втората употреба.А именно за топ модела на Хитачи RAS-E28V който пак се спомена вчера.А именно ,има ли някой преки впечатления от работата на този модел,а и подобни от върхови серии на хитачи.Като сила на вентилация и степените и,шум от вътрешно и външно тяло,дефрост справяне с -15° и надолу,издръжливост на компресора?Тук във форума няма много собственици май на тази марка,която в Япония си е доста популярна и търсена.Да не забравяме,че Хитачи първи въвеждат PAM контрола през 1997г.при модела RAS-281OHX.

HITACHI RAS-E28V-W
    захранване 100V 50/60Hz
    хладилен агент R410а – 1310g
    Параметри на климатика :
    Охлаждаща мощност: 2.8 (0.5 ~ 3.9) kw
    Консумация: 445 ( 70 ~ 950 ) W
    COP: 6.29 (коефициент – енергийна ефективност)
    Отоплителна мощност: 3.6 (0.5 ~ 7.6) kw
    Консумация: 570 ( 65 ~ 1965 ) W
    COP: 6.32 (коефициент – енергийна ефективност)
    Параметри на климатика при 2°С външна темепература:
    Отоплителна мощност: 5.5 kw
    като климатика разполага с плазмен филтър,аспирация,нанотитаниум покритие на вътр. топлообменник.PAM.

18. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

От 15 месеца имам PDR-ките и чак преди малко установих, че на ДУ имам температурен сензор Ама така ще е, като го ползвам толкова рядко

Причината да се загледам за процепи беше този пост на valen1, а след това проговори и любопитството ми.
    И излиза, че моделите PDR имат този сензор за отчитане на температурата в ДУ. Но дали си комуникират с датчика на вътрешното тяло (като при моделите на Саньо)? Ако си комуникират, трябва да има опция в менюто на ДУ за пускането/спирането му. Как става това, в превода, който имам не пише нищо по въпроса? Ако не си "говорят", защо тогава е сложен въпросният сензор в ДУ, каква роля изпълнява?
    Все въпросчета, на които отговорите им чакам с интерес да прочета

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Собственици на климатици 100V - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1661
    Последно: 05-01-25, 12:00
  2. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  3. Въпрос за климатици 100V
    От kaki във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 51
    Последно: 06-10-13, 11:10
  4. Собственици на климатици
    От Vanquished във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 122
    Последно: 02-02-12, 19:32
  5. Отговори: 2
    Последно: 13-08-11, 00:17

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе