Страница 59 от 116 ПърваПърва ... 949575859606169109 ... ПоследноПоследно
Резултати от 871 до 885 от общо 1727
Like Tree8Одобрявам

Собственици на климатици 100V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re:Собственици на климатици 100V

Цитат Първоначално публикувано от chachoto
    emil2564- Лед или скреж има по питата?
    Размразих го със минаване на студено и 1 кофа топла вода. Сега го гледам че пак започва да се обледява( е още е слабо)
    Според мен си е скреж със лед( има си лед). БАща ми държи климатика на 18гр. а в стаята е 20гр.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Защо си играеш, той сам ще се размрази като има нужда. Нормално е в това време да се заскрежава, и то много, навън е адски влажно и около 0°. Важното е после сам да се разскрежава напълно, а ти не си го изчакал.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Защо си играеш, той сам ще се размрази като има нужда. Нормално е в това време да се заскрежава, и то много, навън е адски влажно и около 0°. Важното е после сам да се разскрежава напълно, а ти не си го изчакал.
    Може и да си прав, ама 2 дена без дефрост.......... при условие че другите клими нормално размразяват и са със сухи пити............ дано си прав. Единствената разлика от другите клими е зададената температура - 18 гр. другите са на 20 или 22. Този път ще чакам.................. и пак ще пиша

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Вдигнете го на 20 да се натовари малко. Той сигурно едва работи.

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Емиле, би трябвало да се радваш, че машината не влиза в дефрост , особено ако и питата не заскрежава прекалено. Днес наблюдавах 19 годишното ми служебно Чофу Серено, което също не влизаше в дефрост докато не го напънах на 30 градуса и питата взе леко за побелява, не можах да го изчакам заради жегата в стаята и го намалих. Питата се стопи и пак не влезе в дефрост. Домашните ми клими също работят различно. В детската и спалнята имам два еднакви Национала, този на детската един два пъти го видях, че се разскрежава, но другия изобщо не е влизал в режим вероятно заради по ниската температура която поддържа.

7. Тук е от
    May 2009

здравейте,
    имам daikin 10-ка в изцяло санирана стая отвън и отвътре. пускнал съм го на 20 градуса и наблюдавам че работи между 3 и 4 минути след което изключва и почива около 9-10 мин. климатика е постояннно включен и ме интересува дали е нормално това време за работа и почивка на климатика ?

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от celicata
    здравейте,
    имам daikin 10-ка в изцяло санирана стая отвън и отвътре. пускнал съм го на 20 градуса и наблюдавам че работи между 3 и 4 минути след което изключва и почива около 9-10 мин. климатика е постояннно включен и ме интересува дали е нормално това време за работа и почивка на климатика ?
    Е па "пусни го" на 25 градуса да видим тогава.

10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    Емиле, би трябвало да се радваш, че машината не влиза в дефрост , особено ако и питата не заскрежава прекалено. Днес наблюдавах 19 годишното ми служебно Чофу Серено, което също не влизаше в дефрост докато не го напънах на 30 градуса и питата взе леко за побелява, не можах да го изчакам заради жегата в стаята и го намалих. Питата се стопи и пак не влезе в дефрост. Домашните ми клими също работят различно. В детската и спалнята имам два еднакви Национала, този на детската един два пъти го видях, че се разскрежава, но другия изобщо не е влизал в режим вероятно заради по ниската температура която поддържа.
    Явно не може да влезе в дефрост, тъй като поддържа без никакви проблеми зададената температура. НО на кооперацията има вече 15 климатика и нито един не е толкова снежен(леден) като този. От 10 години ползвам климатици( е не японски ) и все си мисля че трябваше да дефростне досега. Иначе комфорта от японките е голям. Утре пак ще пиша( да натрупам наблюдения тази нощ)

11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Е па "пусни го" на 25 градуса да видим тогава.
    celicata не е писал колко кв.м. му е стаята . Ако е малка и както казва добре санирана и щом прави такива големи почивки може и на 28 гр да му изключва .
    Аз съм със Шарп 22-ка с 3kw номинал в 12кв. стая , което си е 100w на кубик и до ден днешен не съм го видял да работи повече от 30мини то само при студен старт и зададени 28гр . Дори на 26гр. го слагах вчера при - 2гр. вън и пак ми изключва . Не знам какъв " - " трябва да хване та да го видя да работи като инвертор .

12. Member
    Тук е от
    Apr 2009

Увеличи отопляемия обем за да го видиш да работи като инвертор.

13. Тук е от
    May 2009

стаята е 14 кв и няма смисъл да го вдигам на 25, защото става доста топло а на нас не ни харесва. интересува ме не трябва ли да прави по големи почивки между включванията ? иначе на 25 градуса зададени изкл'чва по същия начин явно много бързо си достига температурата ?

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Защо да прави по-големи почивки, не мога да те разбера. Много странно желание. Нали е инвертор!

16. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Защо да прави по-големи почивки, не мога да те разбера. Много странно желание. Нали е инвертор!
    Дори аз предпочитам да не прави вобще почивки, а да си бачка на ниски обороти, особенно Фуджика, който имам духа приятно топло и е по-тих от другите два "Санчовци". Оностно размразяването-тази година за първи път видях как размразяват и двата, при това без да са побелели питите. Да споделя и следното, което не съм забелязал по-рано. Като къпем малкия надувам климата на 26 градуса /фуджика/, след 7-8-10мин работа започва да размразява без да е заскрежена питата, това трае около 3-4 мин, след това наново започва да бачка. Тъй като това ме изненада, реших да си направя следния експеримент: след такова размразяване му дадох макс 30 градуса и го следях как ще се държи, успях да трая малко над час в статя стана жега, питата тогва едва се бе заскрежила, навън бе -2,-3 климата не размрази ... Как се обяснява това? През изминалите студени дни / в Шумен си беше доста хладно/, климите размразяваха по 1 път на ден, дори пропускаха ....

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

това сигурно е софтуерно зададено .. моя 12ЛСС и той прави нещо подобно .. нощем в хола е оставен на 19° ,като станем го пускаме на 22° ,след малко си пуска едно профилактично размразяване ,кратко .. той има няколко вида размразяване, и после забичва зверски - тия 3° горница не са му проблем за 5-6 минути да ги направи както е около нулата напоследък

18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Продължавам да пиша за Национала от подписа.
    Цяла нощ не е размразявал. Естествено сутринта си беше буца лед. Поддържа зададената температура в стаята от около 21 гр.
    Като го видях каква буца лед е го напънах на 30 гр. Естествено вече не духаше топло а по скоро леко топъл въздух. Вентилатора е на АУТО и не ще да засилва въобще от минимума( то си е и нормално де иначе ще ни обрули як студен полъх)Продължи да натрупва още повече лед.
    След около 2.5 - 3 часа( в стаята не стана много топло) почна да размразява като естествено не можа да размрази напълно положението - остана повече от половината лед. След дефроста осезателно се вдигнаха градусите на изходящия въздух - и вентилатора се повиши почти на МАКС.В момента съм го оставил на 22 гр. и вече 3 часа не размразява.
    Според мен някой датчик се е ошашкал и шашка климатика. Не може от поне 30 климатика (нарочно обиколих квартала) само моя да е ледарник. Сложен е в 12кв.м стая със много добра изолация и ПВЦ дограма. В другите ми две абсолютно подобни стаи климатиците бачкат почти на минимума и даже спират защото явно съм с много добра изолация.А за лед и дума не може да става
    МИТАК ако прочетеш това дай съвет на кого да звънна да помага че идват студове и тогава ................. ще е як ледарник

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Собственици на климатици 100V - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1652
    Последно: 21-09-24, 00:17
  2. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  3. Въпрос за климатици 100V
    От kaki във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 51
    Последно: 06-10-13, 11:10
  4. Собственици на климатици
    От Vanquished във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 122
    Последно: 02-02-12, 19:32
  5. Отговори: 2
    Последно: 13-08-11, 00:17

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе