Страница 26 от 116 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно
Резултати от 376 до 390 от общо 1727
Like Tree8Одобрявам

Собственици на климатици 100V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re: Собственици на климатици 100V

2.  

3. Тук е от
    Aug 2008

корона CSH 255SV инверторен ли е малко инфо.

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

vyrtel, на 18.08. си задал същия въпрос в друга тема...Колегите ти отговориха прекрасно на въпросите ти относно този модел на Corona, но явно ти не четеш....
    Цитат Първоначално публикувано от blue1
    Старичка, от 98 година модел 2,5 на охлаждане, 3,2 на отопление СОР 4,21 със стария фреон. Единственото предимство ако може така да се каже, че е чисто японска и старателно сглобена в Япония
    Цитат Първоначално публикувано от Mmitaka
    моделът е 98 година като старт на пройзводство но конкретния климатик за който питате има маркировка на вътрешното тяло и най-точно може да разберете кога е излезнъл от завода пройзводител , като имате предвид и факта че работи с части на тошиба , може да се разчита от към страна на електроника и компресор ,малко по-шумни са от тошиба ,но както и кариер така и корона са по-евтинки -един варянт да си монтираш компресор на тошиба в къщи за по-малко пари ,е друг въпрос е индивидуално и състояние
    Цитат Първоначално публикувано от vyrtel
    А инверторен ли е
    Цитат Първоначално публикувано от vyrtel
    Има ли шанс да ме топли зимата ще отоплявам стая 15кв едини4на тухла пвц дограма без изолация
    Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    Ще те топли...

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

в друга тема се спомена за замерена консумация на траф на празен ход ,около 40 вата .. мисля че на тия коментари тук им е мястото ,а днес замерих и моя - 0.18А т.е. около 40 вата пак .. разкачах климатика за всеки случай но неговата консумация явно е под 2 вата тъй като не доведе до промяна на показанията на уреда ми( с точност 1мА т.е. 2 вата) ... очаквах като цяло трафа да консумира по малко ,дано под товар му спадне консумацията .. ( някой ден ще го замеря и под товар) .
    Всички тия спекулации че трафа не консумирал и т.н. са глупости .. моя е тороид навит в БГ като на 99% от климите на 100 волта .. че той ако консумира постоянно 40 вата ще е трагедия ,той климатика в режим на поддържане ще е около 200 вата от тях 40 за трафа - 20% ,и 10% от номиналната му консумация от 400 вата ! ако имаш 3 клими на 100 волта месечната им консумация само на трафовете ще е около 12 лв ...

6. Member
    Тук е от
    Jan 2008

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

това дето го разправя за 10-12 вата на празен ход от киловатов траф го забрави ,не може да е истина това са 1% загуби далеч от възможностите на кой да е траф ,най вероятно не го мери правилно а аз съм и ел. техник между другите глупости и ти гарантирам че харчи 40 вата .. вече и да е малко по качествен може да падне на 30 ,но за БГ ми се струва че всички ги навиват на едно и също място

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Как ще замериш консумацията само на трансформатора, когато климатикът работи? Резултатът би бил много интересен и важен!

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

елементарно е ,ще замеря тока и напрежението преди и след него след което лесно се смята ,но има малко окабеляване а моя траф е на 2 метра над терасата ми и го достигам стъпал на стол

11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Alexi, Когато правиш замерването обърни внимание и на следната графика, показана в този документ, от производител на тороидални трансформатори. Показва промяната на ефективността при различно натоварване от номиналното за което е изчислен да работи. В документа, от ляво на графиката е дадена и формулата за пресмятане на тяхната консумация.

12. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Също така трябва да се вземе предвид и спадането ефективността на трансформатора с понижаването на “косинус фи” на товара и взависимост от натоварването приблизително по такава графика:

При инверторните климатици “косинус фи” е към 0,7 - 0,8.

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от Mmitaka
    Алекси нали се сещаш че има траф и траф ,някъде в гараж зглобен или в казънлушкия завод не са едни същи да не говорим за старозагорските не е само до 2 те намотки по 2.5 квадрата, блу 1 имаше същият проблем нека деа коментира след трафа който му дадох дали има разлика
    Ами аз моите съм ги замервал и трите общо консумират 45 вата на час, а този които замених беше заради брума които ме дразнеше. Заводския изглежда по същия начин , но е абсолютно безшумен.

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

а как им мериш консумацията ?

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Ами например на единият климатик максимума е 11,7 ампера на 100 волта , смятам колко ампера трябва да е на 220 волта и разликата е консумацията на трафа. Това съм го правил миналата зима и амперклещите които имам не отчитаха разлика. Не, че няма, но те не са толкова точни и аз смятам, че след като те не я хващат значи не е повече от 30 вата при максимално натоварване. Според мен загубите в качествен траф са далеч по-малки отколкото например ако филтрите са мръсни или външното тяло е монтирано на припек става въпрос за лятото.

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ясно ,под товар е възможно консумацията да е около и под 30 вата ,което на фона на общата консумация ще е приемливо .. трафа има най големи загуби на празен ход .. замери му консумацията при изключен климатик че ми е интересно колко ще е .. аз реших въпроса поставяйки ключ преди трафа и като не ползвам климатика ще го изключвам от там трафа да не бичи излишно

18. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Загубите на празен ход са постоянни и ги има и когато трансформатора работи под товар/това е енергията необходима за създаване на електро - магнитно поле около магнитопровода на трансформатора/ и към тях се добавят загубите под товар.

Тук може да се прочете и по подробно:
    http://www.elpromtrafo.com/energ_tr.html
    "Загубите на празен ход са постоянни по големина през цялото време на експлоатация на трансформатора.Загубите на празен ход са сравнително малки спрямо загубите на късо съединение, но са изключително важна величина за един трансформатор, тъй като те са налице 24 ч. в денонощието, 365 дни в годината и са с постоянна големина, без да е от значение натоварването на трансформатора.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 26 от 116 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Собственици на климатици 100V - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1661
    Последно: 05-01-25, 12:00
  2. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  3. Въпрос за климатици 100V
    От kaki във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 51
    Последно: 06-10-13, 11:10
  4. Собственици на климатици
    От Vanquished във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 122
    Последно: 02-02-12, 19:32
  5. Отговори: 2
    Последно: 13-08-11, 00:17

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе