Страница 36 от 116 ПърваПърва ... 2634353637384686 ... ПоследноПоследно
Резултати от 526 до 540 от общо 1727
Like Tree8Одобрявам

Собственици на климатици 100V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. leovo_
    Guest

Re: Собственици на климатици 100V

Здравейте форумци!
    Относно климатика ми: "Toshiba RAS 2218D". Направи ми впечатление, че не топли както трябва. При минус 2 навън задавам му 30 градуса (за проба), обаче повече от 22 не вдига. Стаята ми 13 кв.м. (32 куб.м.), ПВЦ дограма, вътрешна изолация, западно изложение. С обикновена печка на ток (1,8 кВт) до 1 час температурата си вдига до 25 градуса. Намерих електронен термометър със сонда и измерих температурата на струя близо до решетката на климатика. Средно 35-37 градуса ми отчита уреда. Така ли е при японски хиперинвертори или нещо не е наред с моя климатик? От "Термоклима" Варна го купих на 16 септември. Забелязох още, когато външна пада под -5 от компресора се чува звук като на стържене.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Моделът като цяло е доста скопен. Не знам кой ти го е избирал и какви са ти ги наговорили в Термо-Клима. 2,2 kW номинално на отопление, максимално само 3,9 kW. Безумно леки тела - 7 кг вътрешно и 18,5 кг външно. Просто при ниски температури му пада мощността яко. За сравнение 25-цата същата серия външното е 27 кг. Явно при 22-ката топлообменникът е единичен и малък...

4. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Нима съществува такъв модел домашен климатик сплит система с 18,5 kg. външно тяло продаван в България. Това трябва да е модел предназначен за климатичните условия на Африка. Те инженерите го направили предимно за охлаждане, а пък leovo_ го взел да се топли с него. Българска работа.

Преди 2 дена дадох за пример 9-ка с прекрасни параметри. Сега е ред за обратното - Какъв климатик не трябва да си купувате за отопление.

Японски модел на Toshiba RAS-2218D-W от 2008 г.

Отдавана номинална мощност на охлаждане - 2,2 kW
    Отдавана номинална мощност на отопление - 2,2 kW
    Килограми вътрешно тяло - 7 kg.
    Килограми външно тяло - 18,5 kg.
    COP - 5,87

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Това външно тяло как въобще са го направили 18 кг??? И се води Хиперинвертор.Пълен Хиперташак.При Дайкин 20ка теглото е 34 кг,и ги имам за леки тела уж.
    Valen-случайно да имаш данни за КОПа спрямо външната температура на това "чудо" или да ме насочиш с някой линк?
    Сега ,като се замисля как е правено и се ошашавих: ако ламарините или ПВЦто за корпуса + стойките са 5-6 кг,компресора и той е 5-6 ,още две-три килца за 4пътник,бобина ,платки,радиатори,тръбите около компресора,то колко остават за 15-20 м медна тръба и за ламелите на топлообменника?

6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

До сега не сам срещал подробна сервизна документация или информация на какъвто и да е модел предназначен за японския пазар. Има голяма трудност с езика, дори и да има такава информация ще е на японски. Търсенето и също трябва да става на японски.

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

тоя модел го визирах като много орязан още пролетта ( между другото е модел 08) когато избирах климатик ,но въпреки това мнозина си го закупиха... за стая 13 квадрата е много малък като мощност ,питата му е единична и с много нарядко разположени ламели( твърдението което се прокрадна че е изцяло медна е смехотворно аз съм го разглеждал на живо ) ,така се постига и ниското му тегло ..така високия КОП дължащ се главно на хибридния компресор бързо ще се срине при отрицателни температури,топлоотдаването също

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Относно Toshiba RAS-2218D-W бих искал да обърна внимание, че климатика си е чудесен за условията за които го дават производителите, т.е. в официалният сайт на Тошиба изрично е написано, че моделите от тази серия са основно за ОХЛАЖДАНЕ и с компактен размер при 2*С СОР е 3, все пак половин Япония е в субтропика и на много потребители не им е необходим климатик работещ при -15*С. Този модел не е Дайсейкай както и следващите от серия B не са за нашият географски пояс. Такива модели има и при другите марки както и тези на 220 волта така и при тези на 100 волта.

10. Тук е от
    Jan 2009

Mоля да ми дадете някаква информация за тези два климатика или линк от където да си сваля сервизна документация благодаря ви предварително
    NATIONAL CS-SG25Y-W
    и
    NATIONAL CS-SG25P-W

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

National CS-SG25Y - модел 1999 година, отоплителна мощност 3.6 kW, охлаждаща 2.5 kW. Консумация при отпление 910 W и COP 3.96, при охлаждане 680 W и COP 3.68. На база тези данни, климатика заема 30 място в каталога на eccj за 99 година.
    Nаtional CS-SG25P - модел 1999 година, отоплителна мощност 3.6 kW, охлаждаща 2.5 kW. Консумация при отпление 875 W и COP 4.11, при охлаждане 640 W и COP 3.91. За втората половина на 1999 година, тази машина се нарежда на 32 позиция в горепосочения каталог.

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

За тези машини имам сервизна информация на японски език в ПДФ файл, ако ти се занимава можеш да си я преведеш. Ако желаеш дай ел. поща и ти я пращам.

13. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Някой има ли поглед върху работата на това Фуджицу AS-E25T? Шумно ли са телата, как се държа в изминалите дни и т.н...

14.  

15. Тук е от
    Nov 2008

Ударете едно рамо МОЛЯ! Имам 2 стаи мисля да ги обзаведа с японци размерите са:
    1. 3.5*3.5*2.6м изложения юг, тухла, вътрешна стая, ПВЦ
    2. 3.5*5.7*2.6м същото като горната стая
    Имам бюджет около 3000лв без монтажа ....предпочитам машините да са модели от 2008 или 2007г. Благодаря ВИ!

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

За първата стая ти е необходим климатик с оптимална мощ на отопление от 2,5 кВт, а за втората такъв с мощност от 3,6 кВт. Не знам от кои град си но ако си от Пловдив за този бюджет ще намериш достатъчно предложения.

17. Тук е от
    Jan 2009

Здравейте!
    За една вечер прочетох цялата тема и ми е малко каша в главата
    Въобще не съм си представял, че не е проста работа да си избереш климатик. Лятото си взех Sanyo SAP-ZK25U засега нямам оплаквания безшумен е и топли доволно 20 кв. вътрешна стая с PVC дограма. Листа, който ми дадоха с превода на дистанционното не отговаря на 100%, но не е толкова голям проблем, ако все пак Blue1 или някой друг от спецовете на тая тема има желание да помогне ще бъда благодарен, гледам, че на Alexi е същия, само че както разбрах от 1 негов пост за означенията на буквите моя е от 2007-а, а неговия от 2008-а, но като параметри си отговарят, така че може би и дистанционните са подобни. Номера отзад на моето е RCS-ZP1. Ако трябва ще го снимам да го кача. Мерси предварително!
    Сега на другия въпрос, който е по-важен Трябва да взема за другата стая за отопление климатик, става въпрос за 14 кв. спалня с PVC дограма, 2 външни стени и тавана е плоча последен етаж е от нея страна(над 1-вата стая има още 4 етажа), тухла е не е панел доста е студена зимата и гореща лятото. Ходих до магазина, където взех предната клима като предполагах, че понеже е по-малка стаята ще ми свърши работа по-малък модел от първата клима. Имат налични Sanyo SAP-ZK22U за 1300 лв. Toshiba RAS - 2218AD за 1350 лв. и Mitsubishi MSZ-SV228 за 1400 лв. без монтаж. Първо мислех да взема Toshiba-та понеже ми хареса дизайна, а и там някъде ми е финансовата граница, обаче като поразгледах тук форума реших да прежаля още 50 лева да си взема Mitsubishi-то, общо взето половината сума която ще платя съм я взел назаем
    Обаче днес баща ми говорил с техника, който монтира предната клима и той му казал, че едва ли ще се справи с отоплението Mitsubishi-то 2.2 kW нe стигали и препоръчва същото Sanyo SAP-ZK25U. Вие какво ще ме посъветвате? По-назад в темата видях един линк към varnaklima и какво беше моето учудване да видя там Sanyo произведени в Китай и Toshiba в Тайланд на 100 волта, след като в магазина още лятото, а и сега ме убеждаваха, че всички клими на 100 волта са японски. Така като гледам само Mitsubishi си е японски, а и за разлика от това Sanyo има йонизатор(освен ако не съм го пропуснал покрай йероглифите на дистанционното) и ми се искаше да взема него обаче ако наистина няма да смогне нямам голям избор
    Между другото ако има някой от Русе, който е запознат с фирмите които предлагат клими на 100 волта ще съм му благодарен да сподели с мен къде има друга освен тази срещу корабния техникум, може пък да има някъде по-голям избор
    Дано не съм ви досадил с дългия пост. С нетърпение очаквам отговорите ви, че сега като бяха студовете миналата седмица беше 8 градуса в спалнята не се живее, а с масления радиатор, който имам там много солено ще ми излезе топленето

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Всички клими на 100 В са японски с мисълта,че са правени за яп.пазар,а не че са сглобявани в Япония.Голяма част от 100 В модели са правени в заводи извън Японията,което не пречи по никакъв начин на високото им качество и надеждност.
    А за препоръката на техника-ако той ще монтира и ще дава гаранция за работата си,ще иска да ти препоръча читав климатик с идеята да не го занимаваш с оплаквания и ремонти.От тази гледна точка можеш да му се довериш.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 36 от 116 ПърваПърва ... 2634353637384686 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Собственици на климатици 100V - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1661
    Последно: 05-01-25, 12:00
  2. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  3. Въпрос за климатици 100V
    От kaki във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 51
    Последно: 06-10-13, 11:10
  4. Собственици на климатици
    От Vanquished във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 122
    Последно: 02-02-12, 19:32
  5. Отговори: 2
    Последно: 13-08-11, 00:17

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе