Страница 28 от 116 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно
Резултати от 406 до 420 от общо 1727
Like Tree8Одобрявам

Собственици на климатици 100V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2008

Re: Собственици на климатици 100V

Здравейте попрочетох форума до тук и реших да си взема японец,но не мога да намеря къде се продават хипер инвентори в София.Мислех да си купя ДАЙКИН 25J/GTNS japan,но видях че го има само в Термо Клима Варна,а хич не ми се разкарва до там да не говорим че трябва да се изръся и със 170 лв за бензин.Затова ще ви бада много благодарен ако ме ориентирате за фирми продаващи нови 100 волтови климатици в Софияили до 200км от нея.Интересно ми е да чуя мнението ви за гореспоменатия от мен Дайкиин.Разчитам и на теб blue1.Исках да питам за трафа макар че не разбирам ,ако се развали трафа няма ли да се повреди климатика или има някакви защити.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Защо всички нови японски модели освен, че са с намалено топлоотдаване (изравнено с мощността на охлаждане), са и с по-нисък COP от предходните модели от миналата и по-миналата година?!
    Ако 2007-ма климатик 25-ца е имал 3kW на отопление и COP близък до 6, то новите модели са с 2,5kW и въпреки това по-нисък COP (от порядъка на 5,5-5,7).
    И японците ли са кривнали от правия път...

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

проблема е че намалиха размерите на топлообмениците явно има някакви нови тенденции в тая област .. но машини с големи топлообменници и висок КОП все пак има ,но не са толкова масови като минали години .. КОП над 6 все още е запазен за високия клас ,другите се движат между 5.3-5.7 .. аз за това всемах 25ца макар че 22ка щеше да ми стигне но той е с по малки топлообменници и по нисък КОП така че прежалих още 150 лв

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

22-ките вече ги правят с по-нисък COP от 25-ците? Ще поразгледам добре всички модели за 2007-2008, но не ми харесва накъде вървят нещата.
    А и това с мощностите. Ако за да охлаждаш стая ти трябват 2,5 kW (25-ца), то за да я отопляваш ти трябват повече. Но новите модели имат 2,5 kW топлоотдаване. Т.е. за да я отопляваш, ще всемеш по-мощен, а тогава имаш голям излишък в охлаждаща мощност. Не е добре направено, но не знам какви са им целите.
    Трябва да се правят според помещенията - един климатик да е достатъчен както за охлаждане, така и за отопление на едно и също помещение.

6. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Ммм така за японските клими на 100-110волта. Предложиха ми модел на Тошиба /мн як коп 6 произведен 2002 г/, но нямаше пълни спецификаци, а все пак ме интересува за какво ще давам пари. Драснах е реда до Тошиба за спец на английски език и ето какво ми отговориха :

без коментар.

7. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

mxkolev, незнам какво те притеснява от написаното в писмото за 100 и 200 волтовите японски машини?! Може би това, че не ти гарантират нормална работа от производителя в нашите региони или...?! Твоите писания са ми странни?! Сякаш ще си първия който ще си купува такъв климатик и това така те е стресирало, че направо не знаеш какво да правиш?! Вземи се в ръце и мога да те посъветвам, че няма да сбъркаш с покупката си на японска техника и в това число точно на Тошибата!!!

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008

Здравйте!Преди четири дни ми монтираха нов  Daikin-japan S25ftrs Ururu Sarara-100v.От фирмата която ми монтира климатика ми дадоха превод на дистанционното, но не пълен ,и затова не мога да го изпозвам на 100%.Ако можете помогнете ми.Предварително ви благодаря

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Това са всички (може и да се губи някой модел при Toshiba) модели от последните 2-3 години, произведени в Япония, от марките Mitsubishi, Sanyo, Daikin, Toshiba, Sharp, Fujitsu и Hitachi - общо-взето марките, които се внасят у нас като нови 100 V.
    Извадил съм 25-ците като най-търсени (аз за себе си търся), но от моделите има и други мощности. Просто го споделям, дано помогне на някого
    Формат: Microsoft Excel
    http://deianr.data.bg/Clima/JapanClima.xls

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

deian, аз виждам само модели на Sanyo?!

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Виж долу табчетата - на различни workshets са.

13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Виж долу табчетата - на различни workshets са.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Нещо интересно от Японския център за опазване на енергията:
    http://www.eccj.or.jp/top_runner/pdf...s_apr.2008.pdf

16. Тук е от
    Jun 2008

Здравейте!!! Доста четох на тема климатици и след много главоблъскане се спрях на 100v-ов (поне за сега).Тъй като знам че Дайкин е мерцедеса на климатика съм се спрял на два техни модела -F22 HTNS за 1200лв и F22 JTNS-W(C) за 1250лв (утре ще звънна във фирмите да питам за повече подробности относно монтажа и гаранцията ,защото тези в тези цени предполагам не влиза монтаж). Ако има нещо по-добро за тези пари ще Ви помоля да ме насочите. Другите въпроси ми са свързани с гаранциите, дали покриват евентуален токов удар или проблем в трафа и колко време дават обикновено фирмите.За частите разбрах че са трудно намираеми , но в сайта на една от фирмите от които смятам да купувам пише "Предлагаме сервиз на всички видове климатици и разполагаме с резервни части за тях. Гаранционно и извън гаранционно обслужване. Зареждане с фреон, подмяна не изгорели компресори, профилактика на климатици." , което не знам колко е вярно но все пак успокояващо. Другите ми въпроси ми са свървани с монтажа и по-точно дали е както при климатиците 220v (нивелация ,вакумиране на тръбния път и разстояние от прозорец или врата поне 15 см) или има и други особености.Искам да питам и дали се налага профилактика ,за да им бъде продължена гаранцията и колко би струвала .Благодаря предварително на всички помогнали.

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Независимо какъв е климатика, правилата за монтажа и начина е един и същ. Ако монтажниците са кадърни, няма да имаш проблеми. Колкото до гаранцията - всяка фирма сама определя условията за гаранцията на стоките които продава. Обикновено, фирмите дават една година гаранция на климатиците втора употреба, като тази гаранция може да бъде удължавана до определени години срещу доплащане. А за новите гаранцията е по дълга, но тя също се определя индивидуално от фирмите. резервни части се намират, не се притеснявай за това. Обикновено, ако фирмата е читава, трябва преди да бъде удължена гаранция, климатика да бъде прегледан и проверен от оторизирани техници и след това да бъде оформен нов гаранционен договор. Друг е въпроса, че почти никоя фирма не процедира така. Няма да коментирам гаранциите на фирми които ти дават уж три и повече години, но искат всяка година някакви самозвани техници да идват да ти направят някаква измислена профилактика срещу определена сума и после си бият шута. По добре да имаш една или две години плна гаранция и след това да извикаш наистина хора на които можеш да разчиташ да ти прегледат машината. И ако се наложи да се направи качествена профилактика.

18. Тук е от
    Jun 2008

За гаранцията разбрах ,но другото което ме притеснява е дали съм се спрял на правилните климатици и фирми http://www.megaklima.eu/daikin.html и http://www.dimeli.eu/daikin.html .Забравих да напиша в предния пост ще ползвам климатика за стая 3.70х3.80х2.80 ,или около 35кубика с ПВЦ дограма.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 28 от 116 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Собственици на климатици 100V - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1661
    Последно: 05-01-25, 12:00
  2. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  3. Въпрос за климатици 100V
    От kaki във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 51
    Последно: 06-10-13, 11:10
  4. Собственици на климатици
    От Vanquished във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 122
    Последно: 02-02-12, 19:32
  5. Отговори: 2
    Последно: 13-08-11, 00:17

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе