Страница 27 от 116 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно
Резултати от 391 до 405 от общо 1727
Like Tree8Одобрявам

Собственици на климатици 100V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Re: Собственици на климатици 100V

това са глупости ,трафа си има коефициент на полезно действие който се мени в зависимост от товара

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Коефициентът на полезно действие е отношението на полезната мощност на трансформатора към общата консумираната мощност.
    Например при изключен климатик трасформатора черпи 44 вата ,40 вата са загубите на празен ход , 4 вата черпи климатика :КПД =4 делено на 44 =0,1.
    Например при работещ климатик трасформатора черпи 700 вата , загубите са 40 на празен ход+30 вата в намотките = 70 вата , 630 вата черпи климатика :КПД =630 делено на 700 =0,9.

4. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Alexi, кога ще направиш точни измервания за да се тури точка на спора?
    Вземи 2 мултицета които мерят променлив ток и измери едновременно входящия и изходящия ток на трансформатора.С трети мултицет измери входящото и изходящото напрежение и ще смятаме.
    Още по добре ще е да се направят няколко измервания при различно натоварване.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

И аз с нетърпение очаквам това измерване. После трябва да го черпим Алекси.
    Но от това, което съм учил и аз... загубите на празен ход не се добавят към загубите при натоварване. Но това не ми е силната страна, няма да упорствам, че съм прав.

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ее ти като оня ударник дето косял трева с 2те ръце по 1 коса и накрая му завряли една и отзад да коси още по бързо .. това замерване не е толкова елементарно първо щото масовите уреди са до 10А а това е малко за някои проби и после както споменах трафа е на много неудобно място .. имам и амперклещи ,но ми трябва подготовка

7. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Но от това, което съм учил и аз... загубите на празен ход не се добавят към загубите при натоварване. Но това не ми е силната страна, няма да упорствам, че съм прав.
    deian,събират се всички загуби,това представляват:

Където Р2 е полезната мощност, а Р1 е общата консумирана на входа на трансформатора.
    Можеш да прочетеш тук:
    http://ets.ifmo.ru/tolmachev/et2/lec2/text.htm

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ами те ако са 40 Вата на празен ход и още колко други... може ли да има едно 50-60 вата загуби в трансформатора при работа на климатика?

10. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Ами може!А ако трансформатора е гаражно изпълнение може и да са повече.

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Всяка година се подхваща един и същи спор. Сред гаражните трафове също има качествено изпълнение. Аз съм правил замерване на три трафа които бяха гаражни. Замервал съм ги общо защото е по-удобно и грешката ще е по-малка, трите за час дадоха 45 вата консумация, кои колко е точно не ме интересува. Климатиците също не се използват постоянно точно за това и аз съм поставил прекъсвачи преди трафовете. В крайна сметка при СОР 5 и при цената за която съм купил машините и за периода през които ги ползвам загубите от трафа са незначителни. Освен това една климатична машина не е само СОР има още фактори които са от значение.

12. Novice
    Тук е от
    Sep 2008

Здравейте , аз съм нов в сферата на климатиците. Преди 3 дена, наще купиха Mitsubishi MSZ-SV288-W-IN 100v внос от Япония. Имаме проблеми с дистанционото, ако може някой да ми разясни функциите на копчетата и дисплея. Имам превод на бутоните от фирмата, която монтира климатика, но е недостатъчно да се ориентирам. Ето ви снимка на дистанционото:

Също така има едно копче на вътрешното тяло, за което нямам никаква информация за какво служи.Ето снимка и на него:

Благодаря предварително. Ето ви е-мейл за връзка andon.stoichkov@gmail.com

13. leovo_
    Guest

Здравейте!
    Отскоро монтираха ми климатик: "Toshiba RAS 2218AD" от фирмата "Термо клима" (Варна). Дадоха ми превод на копчета но той явно не е достатъчен за да мога да го ползвам на все 100%. Освен това, нямам никаква информация относно два бутона, които трябва да се натискат през отвори с клечка за зъби. Сякаш лявото е за установка на заводските настройки. Дясно - когато го натискам, на дисплея се изписват нули и с копчета за температурата мога да ги променя чак до 33. Най-интересното обаче, че промяната става сякаш по 16-ричната система (00-01...0А-0В-0С...). За какво служи?
    Май, има най-различни трикове с комбинации на бутони, не ги знам.
    Економичен режим - само за охлаждане? За таймер нищо не разбирам.
    Намерих в интернет информация за моя климатик: http://www.daiseikai.com/newdownload...2218-3618d.pdf , ама аз все нямам време да науча японски.
    Много ще съм ви благодарен, ако ме помогнете.

[img width=800 height=600]http://i.data.bg/08/09/20/1162861_orig.jpg[/img]

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Момчета, колко от вас са навивали трансформатори? Ток на празен ход от 180мА (около 40W) при киловатов трансформатор си е много добро постижение даже. И това с трите уреда - двата да мерят тока, третия напреженията е излишно. Най лесно става с електромер , пък и ще е най достоверно.

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от espace
    Момчета, колко от вас са навивали трансформатори? Ток на празен ход от 180мА (около 40W) при киловатов трансформатор си е много добро постижение даже. И това с трите уреда - двата да мерят тока, третия напреженията е излишно. Най лесно става с електромер , пък и ще е най достоверно.
    40W загуби на празен ход са си много добро постижение. Но това са само загубите в трафа. И ако пресметнем изхарчената енергия за един месец, тя е около 30KWh - грубо около 5лв загуби. Към това трябва да се прибавят и загубите в електрониката, която е в "дежурен режим" при неработещ климатик. За това решението на blue1 с прекъсвач преди трафа е добро. Проблема е, че преди пускане на климатика този прекъсвач трябва да се включи ръчно.

17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Имам амперклещи които отчитат минимум 100mA. Два от трафовете ми са на един захранващ кабел, поставям клещите и те не отчитат нищо като ги държа по -дълго от време на време просветват 100mA. Когато включа прекъсвача за секунда показва 200 mA и след това отново показва нула, според моите изчисления консумацията на двата трафа в покои е най-много 22 вата. Другият експеримент които правя е с електромера, изключвам от ел. таблото всички предпазители и оставям включен единствено този които захранва кръга на климатиците. Броя за десет минути оборотите на електромера и изчислявам за час. За три климатика с три трафа консумацията излиза 45 вата на час. Извода ми е, че трафа на големият ми климатик има консумация около 23 вата на час, а на малките трафовете общо са 22 вата. Същият опит съм го правил преди време само с електромера за период от 24 часа. Трафове не съм навивал и с формулите за изчисления не съм много добре, но показанията на електромера са ми напълно достатъчни все пак по тях аз плащам електричеството.

18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    Имам амперклещи които отчитат минимум 100mA. Два от трафовете ми са на един захранващ кабел, поставям клещите и те не отчитат нищо като ги държа по -дълго от време на време просветват 100mA. Когато включа прекъсвача за секунда показва 200 mA и след това отново показва нула, според моите изчисления консумацията на двата трафа в покои е най-много 22 вата. Другият експеримент които правя е с електромера, изключвам от ел. таблото всички предпазители и оставям включен единствено този които захранва кръга на климатиците. Броя за десет минути оборотите на електромера и изчислявам за час. За три климатика с три трафа консумацията излиза 45 вата на час. Извода ми е, че трафа на големият ми климатик има консумация около 23 вата на час, а на малките трафовете общо са 22 вата. Същият опит съм го правил преди време само с електромера за период от 24 часа. Трафове не съм навивал и с формулите за изчисления не съм много добре, но показанията на електромера са ми напълно достатъчни все пак по тях аз плащам електричеството.
    Ами какво повече може да каже човек - хубави трансформатори, ниска консумация на празен ход. Щом си го мерил и с електромер това е важното. Все пак се плаща по неговите показания.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 27 от 116 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Собственици на климатици 100V - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1661
    Последно: 05-01-25, 12:00
  2. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  3. Въпрос за климатици 100V
    От kaki във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 51
    Последно: 06-10-13, 11:10
  4. Собственици на климатици
    От Vanquished във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 122
    Последно: 02-02-12, 19:32
  5. Отговори: 2
    Последно: 13-08-11, 00:17

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе