blue1, трябва да се коригирам, понеже говорех наизуст, относно децибелите. Тази статия визирах: "снижаването на нивото на шума с 10 dB означава намаляване наполовина, с 20 dB – 100 пъти, а 30 dB вече означават намаляване 1000 пъти. Същевременно човешкото ухо долавя разлика в силата на звука от 3 dB." - тук: http://www.newteck.bg/doitself/artic...article_id=519
Но иначе като пусна белгиеца на отопление, което мининум е 26 децибела, а в другата стая японеца на охлаждане с минимун 25 децибела, е трудно да се направи разлика. Проблемът е, че спалнята ми е много тиха и всеки най-малък шум изглежда, докато човек се опитва да заспи, прекалено силен.
И още една подробност: сравнявам F22 HTNS и FTXS25D тук, в София, и цената им е една и съща. Иначе ми е много добре известно, че в Пловдив човек може да намери много по-изгодни оферти за японски машини.
Аз самият се зарибих за японска машина, след като се поразходих в Пловдив и видях за какво става дума.
А също така, нито искам, нито ще рекламирам някоя марка, аз съм просто потребител и ако видя и чуя някоя машина, каквато и да е, която задоволява моите критерии, веднага ще я призная.