Страница 16 от 116 ПърваПърва ... 614151617182666 ... ПоследноПоследно
Резултати от 226 до 240 от общо 1727
Like Tree8Одобрявам

Собственици на климатици 100V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Re: Собственици на климатици 100V

blue1, трябва да се коригирам, понеже говорех наизуст, относно децибелите. Тази статия визирах: "снижаването на нивото на шума с 10 dB означава намаляване наполовина, с 20 dB – 100 пъти, а 30 dB вече означават намаляване 1000 пъти. Същевременно човешкото ухо долавя разлика в силата на звука от 3 dB." - тук: http://www.newteck.bg/doitself/artic...article_id=519
    Но иначе като пусна белгиеца на отопление, което мининум е 26 децибела, а в другата стая японеца на охлаждане с минимун 25 децибела, е трудно да се направи разлика. Проблемът е, че спалнята ми е много тиха и всеки най-малък шум изглежда, докато човек се опитва да заспи, прекалено силен.
    И още една подробност: сравнявам F22 HTNS и FTXS25D тук, в София, и цената им е една и съща. Иначе ми е много добре известно, че в Пловдив човек може да намери много по-изгодни оферти за японски машини.
    Аз самият се зарибих за японска машина, след като се поразходих в Пловдив и видях за какво става дума.
    А също така, нито искам, нито ще рекламирам някоя марка, аз съм просто потребител и ако видя и чуя някоя машина, каквато и да е, която задоволява моите критерии, веднага ще я призная.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от Suren
    Като гледам и на сайта на Драмакс инфото за моя климатика е пълна измишльотина: http://dramaxclima.com/index.php?pag...mart&Itemid=52
    Реалните параметри са съвсем различни.

Относно копчето за дезинфекция на този климатик /по средата под това за регулиране +/- на темп/ вижте че пише 2 нещо си
    Ако го задържите за повече от 2 сек се включва третата лампичка на вътр. тяло и издава звук както и на дистанционното светва нужната индикация. На моята книжка пишеше, че копчето е неактивно за този модел, но е напълно възможно да не е вярно
    Няма копче което да не е активно при този модел, за да не стават грешки качи снимка на дистанционното за да обсъдим функциите.

4. Member
    Тук е от
    Oct 2001

Дистанционното е 1:1 като това, което ти си дал като снимка и което Mmitaka e описал на БГ, освен че модела е ARC446A3 вместо ARC446A1.

Така че явно фирмата-изпълнител е отново в грешка. Не ме учудва...

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от kraska
    А кой ти е казал че не го знаех преди да го купя климатика???????????????
    Направил съм си труда , не бързай да съдиш преди да знаеш.Всички имаме Google.
    Дори от упътването бях превел набързо някои неща от японски.
    Казвам си раздразнението защото на българските сайтове не може да се вярва и всичко търся в нета. Айде със здраве.
    последно оплакваш ли се или се хвалиш ? темата с неверните данни е разисквана многократно...

6. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Искам да помоля съфорумците за Owner manuals за Daikin AN22FNS-W и National CS-H254A защото в руските сайтове искат регистрации ,а с японския ми е леко мрачно.Не ,че нещо не ми е ясно ,но винаги може да се научи нещо интересно!
    Благодаря!

7. Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    последно оплакваш ли се или се хвалиш ? темата с неверните данни е разисквана многократно...
    2 in 1
    Досега не съм срещал подобна тема и го пиша като предупреждение за незнаещите, като същевременно споделям впечатления. Още да разаснявам ли по важния ти въпрос по темата?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Ако разгледаме немския сайт на Дайкин - http://www.klimastudio.de/klimastudi...Split_2008.pdf -
    се оказва, че всички модели на Дайкин са до 22 децибела. В това отношение не се различават от Саньо. Но ако погледнем и външното тяло, има една малка разлика в полза на Дайкин. Саньо външно тяло до 49 децибела, Дайкин - 43 децибела. Също така посоченият Саньо в сайта има коп 5,00, а белгийският FTXR 28 E - 5,14. Не знам дали посочените модели Дайкин ги има в България, но от сайта изглежда, че трябва коренно да променим представите си за белгийските Дайкин.
    Въпросът е дали технически е възможно по-малък шум от 22 децибела? Защото това си е само леката струйка въздух, без примес на други шумове. Ако тази струйка се намали още повече, за да се постигне по-голям ефект на тишина, то тогава едва ли ще е възможно да се поддържа зададената температура в стаята. Ето защо ми се струва, че подобни реклами като шум от 18 или 19 децибела са малко несериозни. Естествено, ако някой предостави достоверна информация за противното, толкова по-добре. Освен това посочените ниски нива са само за охлаждане, при отопление се вдига нивото на шум с 2-3 децибела. При моя белгиец (до 35 кв.м. ; до 25 кв м. машините са до 22 децибела) на охлаждане 23, на отопление - 26 децибела, но разликата за слуха е осезаема. При 23 децибела е нещо като вентилатор на лаптоп, 26 децибела вече се забелязват.
    п.п. Японските сайтове не можах да ги преведа и разгледам и за тях нямам коментар

10. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Забравих да добавя, че тестовете за шум на вътрешно и на външно тяло се правят от един метър разстояние, което си е написано в сайта.

11. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Шума на вътрешните тела на почти всички инвертори на General-Fujitsu и Mitsubishi Electric са на охлаждане и на отопление по 21 дори 20 децибела.Нищо не се чува но потвърждавам че е малко неефективно при отопление в големи студове/поради малкия дебит въздух/.

12. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Умишлено пропуснах да спомена марката мицубиши. Ето защо: миналата зима не можах да спя от шума на външното тяло на едно General-Fujitsu от съседите от долния етаж - него само една осака от горния етаж успя да го заглуши, но този дует отгоре и отдолу беше шумовият ад на моя живот през изминалата зима. Тук при нас баровците имат последни модели мицубишита (не японските) - на тези по офисите и ниските етажи, които не бяха се превърнали в ледени блокове през януарските студове, човек можеше да тества ушите си колко време ще издържат преди да оглушеят. Следващата зима каня невярващите да погледаме и послушаме.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Причините за шум на външното тяло при много студено ,влажно и мъгливо време са други и важат за всички климатици/с изключение на тези които са монтирани на завет или вътре в неостъклена тераса/:
    1.Натрупване на лед по перката на външния вентилатор и оттам дебалансиране и вибрации.
    2.Замръзване на отводнителния отвор на външното тяло и оттам натрупване на лед по дъното на тавата ,замръзване на тампоните на компресора на някои климатици и повече вибрации,стъргане на перката по леда при някои климатици.
    Значение има при достигането на колко градуса на външното тяло спира размразяването.Колкото по висока е тази температура толкова по рядко се случват горните случаи.Конвенционалните се заледяват по бързо в сравнение с инверторите.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Съгласен съм напълно с тези доводи, но при същите условия белгиецът си работеше на нощен режим външно тяло от 43 децибела, тоест чуваше се както и сега - само от много близко разстояние съвсем леко, или по-скоро не можеше да се чуе, ако работеха климатиците на съседите. А в момента има още едво ново фуджицу на един магазин в комплекса, което си шуми с характерния си звук на реактивен самолет - разбира се малко преувеличавам силата на звука, но сравнението със самолет е характерно за тази марка и съм виждал същото описание на този звук и от други съфорумци.
    Много съм любопитен как ще се държи японският ми дайкин зимата, но трябва да допълня една подробност, която открих случайно. Когато достигне зададена температура, спира, но когато застанах под него, действително не беше спрял, а продължаваше съвсем леко да духа. Това полъхване е абсолютно безшумно. може би този режим има нещо общо с рекламите от 18 и 19 децибела. И ако например помещението е идеално изолирано, почти запечатано, този режим би могъл да продължава примерно 90 % от времето, а може би и повече. При белгиеца не съм забелязал такова нещо.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2005

При General-Fujitsu причината е друга .Те имат много голяма максимална мощност- бързо затоплят и охлаждат на високи обороти и след това утихват.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от saissais
    ...
    Много съм любопитен как ще се държи японският ми дайкин зимата, но трябва да допълня една подробност, която открих случайно. Когато достигне зададена температура, спира, но когато застанах под него, действително не беше спрял, а продължаваше съвсем леко да духа. Това полъхване е абсолютно безшумно. може би този режим има нещо общо с рекламите от 18 и 19 децибела. И ако например помещението е идеално изолирано, почти запечатано, този режим би могъл да продължава примерно 90 % от времето, а може би и повече. При белгиеца не съм забелязал такова нещо.
    Това полъхване не топли обаче Влиза в този режим докато не падне леко температурата и не трябва пак да задуха топло.

18. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Хрумна ми идея как реално бихме могли да намалим шума от вътрешното тяло с няколко децибела.
    Гледам японеца как отвътре е облицован с вата, която поглъща част от шума. А какво ли ще стане, ако вътрешното тяло няма пряк допир с твърда повърхност, тоест със стената? Ако отзад му се залепят от онези ватирани лепенки, които се слагат под столове и маси, за да не драскат паркета и да не стържат? Ако се сложат две една върху друга, разстоянието между климатика и стената ще е около 5-6 милиметра. Тоест вече нямаме контакт с твърда повърхност. Всеки може да направи следния експеримент: от музикален магазин може да си купи камертон и да пробва вкъщи. Допре ли някаква твърда повърхност, тя ще започне да вибрира и звучи. Ако стената е с гипскартон, музикалният ефект ще е най-голям. Единствено теракотът в къщи не звучи. Отделно е важно стаята дали има например мокет или е с дървен паркет, дали има повече мека мебел или твърда. Тоест опираме до монтажа - залепваме ли директно климатика за стената, той става доста по-шумен. Същият климатик при други условия ще се държи напълно различно.
    Понеже технически съм слаб, бих искал да попитам за подобен експеримент дали може монтиран климатик да се отдалечи от стената около 5 милиметра, за да се поставят тези ватички, без да остане в ръцете ми или да го събирам от земята, или е нужно техническо лице?
    Иначе съм 100 % сигурен, че експериментът ще е сполучлив и от моя страна мога да го докажа чисто практически. Имам малко аудиостудио вкъщи и мога да направя запис преди и след експеримента за желаещите. Със съответната програма може да се види и точната разлика в децибели.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 16 от 116 ПърваПърва ... 614151617182666 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Собственици на климатици 100V - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1661
    Последно: 05-01-25, 12:00
  2. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  3. Въпрос за климатици 100V
    От kaki във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 51
    Последно: 06-10-13, 11:10
  4. Собственици на климатици
    От Vanquished във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 122
    Последно: 02-02-12, 19:32
  5. Отговори: 2
    Последно: 13-08-11, 00:17

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе