идеята я написах по горе .. ако климатика ти е на бушон 10А той ще отпада при по високи консумации .. с тоя бутон ограничаваш пиковия ток
идеята я написах по горе .. ако климатика ти е на бушон 10А той ще отпада при по високи консумации .. с тоя бутон ограничаваш пиковия ток
National Panasonic CS-X259A - модел за 2009 г.
Отопление 2.8(0.6~6.2)kW Консумация 430(75~1450)W
Охлаждане 2.5(0.6~3.5)kW Консумация 400(75~795)W
COP 6,51
EER 6,25
APF 6.6
Mitsubishi Electric MSZ-ZW259 - модел за 2009 г.
Отопление 2.8(0.6~6.2)kW Консумация 490(90~1485)W
Охлаждане 2.5(0.6~3.5)kW Консумация 460(90~840)W
COP 5,71
EER 5,43
APF 6,4
Все още ли някой мисли, че Panasonic не правят добри модели Този не бих го отказал, но не знам дали го има в БГ и на каква цена.
ПС: обновил съм списъка с нови 100-волтови климатици (25-ци), до момента присъстват всички от последните няколко години.
http://deianr.data.bg/Clima/JapanClima.xls
тоя национал модела от 06 година се продаваше 2ра употреба за смешни пари
Абсолютно, от месец топли хола и едната спалня на мой приятел. Една 40 и една 25 от 2006 за точна 2100 лева с монтажа. Дизайна е малко по различен но машините са невероятни.
Двата ли за 2100 с монтажа? Леле, къде ги намирате тези модели!
в Пловдив има .. ама по нашия край от тоя век нищо не изпада ...
Аз мисля, че не е до изпадане, а до алчност. От старите модели печалбата е огромна, а при тези които са на по 2,3,4 години колкото и да са нови и запазени все пак са ползвани и не могат да ги продават на цената на новите. Още повече, че в магазина има и богат асортимента на чисто нови японски модели на сносни цени. А машинките които са до 3-4 години все пак не са взети от Япония за без пари , като тези които са на по 10-12 години. Разбира се цитираните от мен горе два климатика са на тази цена след проговори за отстъпка тъй като не са първите които приятеля си купува от същата фирма.
Някои може ли да ми каже има ли значение как ще се скачи фазата и нулата на несиметричния японски щепсел кьм трафа-100в-0в.На щепсела единия пин е г-образен и на него пише N.Тои фаза или 0 е по японския стандарт.Предварително благодаря.
На моя „Г“ образния край е буквата„W“. на него е фазата.Първоначално публикувано от boy
Здравейте, прочетох доста в форума информация, която е много ценна не само за мен а изобщо. Имам все пак няколко питания относно машините на 100волта. Направи ми впечатление следното: в повечето по-горни теми когато някой иска съвет за климатик да кажем за стая 13-14м2 му се препоръчва машина с номинална мощност 3-3.2КВ, машина на 220волта, или подобен японски събрат, чиито номинална мощност е около 2.2-2.5Кв. или за по голяма стая около 20м2 препоръките обикновено са около 3.6-4кв срещу 2.8-3.2Кв за японска машина. "Япоснските машини били по-ефективни" - ОК, но за определено количество обем е необходимо съответното количество мощност... Защо така се получава, защо се препоръчват различни по мощност машини за едни и също помещение и това става от хора, които както се казва " са вещи в занаята"?
няма такова нещо .. препоръчваната мощност трябва да е еднаква
Здравейте!Двоумя се между два климатика: National CS-228TB и Sanyo DS-22T.Саниото е с повече екстри и е малко по скъп.Не знам дали ще ми трябват тия екстри,а в същото време цената не ми е проблем.Искам да разбера кой от двата е по-добър!Чувал съм много добри неща за National,но за Sanyo почти нищо.Някой може ли да ми даде съвет?Трябва ми най-вече климатика да е тих,защото е за спалня (11кв)!Благодаря!javascript:void(0);