Напълно си прав... Но по скоро трябва да си го превеждаш като оптимална температурна разлика - Получава се комфорт при който разликата между външната и вътрешната температура не те дразни и не ти причинява дискомфорт.
Напълно си прав... Но по скоро трябва да си го превеждаш като оптимална температурна разлика - Получава се комфорт при който разликата между външната и вътрешната температура не те дразни и не ти причинява дискомфорт.
--> Aleksandris
Благодаря, прав си за точността на превода, но понсеже климатика е при майка ми, която е на
70 и отгоре лазарника, а и техниката не и е най-силната страна, предппочетох този вариант,
с цел да го разбере и запомни по-добре.![]()
mimuza, да е жива и здрава майка ти и още много години да се отоплява на това климатиче!
Имам дилема при избора на 100в. климатик.Колебая се между митсуб. MSZ-ZXV-28T и Фуджицу Нокрия 2006 AS-Z28R.Втория ме устроива малко повече като номинал на отопление - 3.6кв срещу 3.2 на Митсуб.Нокриите като че ли са рядкост и ви моля да споделите преценката си.
boy избора е много труден между точно тези модели и двата са почти с еднакви показатели и куп екстри. До голяма степен препоръката е субективна, но вземи Мицубишито.
Моля помогнете! трябва ми превод за дистанционно на SHARP AY S 22 XC
Предварително благодаря !
Искам да попитам за степента на вентилация, тъй като освен 5-те степени има и два други режима ,които незнам какви са(предполагам че единия е нощен режим). Искам също да се похваля че от 15 дни съм горд собственик на F22 JTNSПървоначално публикувано от Aleksandars
Уж имам превод, ама някой неща незнам кога и защо да използвам! 1-Самодезинфекция с йони-когато пусна климатика се пуска и тя,след някое и друго време угасва? Когато клим.не работи когато натисна копчето на дис."Самод. с йони" климатика отваря жалузите и започва да духа хладно но иначе не стартира компресора! 2- Ултра виолетовия дезинфектор когато го активирам при работещ клим. намаля скороста на вентилатора-тои си работи на AUTO-когато го изкл.си повишава пак оборотите! Кво става незнам! Кога се използва и колко? Имам SANYO DK28U. Как се качват тука снимки,че нещо се грешка ми изписва?
--> chorbaka
Моето дистанционно (на модел S22GTPS) много прилича с твоето и има почти същите бутони.
Режимите на вентилатора са :
自動 Автоматично ; しずか тих режим, както и степените от 1 до 5 (от 微 - най-слабо до 強 най-силно)
А нощният режим би трябвало да е от бутона на който ти пише Авто-студено. Не съм 100% сигурен за това,
не съм пробвал до сега тази функция при мен. Климатика го имам от една седмица.![]()
Thanks to mimuza успях да спретна следното преводче.....
Александрас благодаря ти за твоята версия.....има леки неточности в нея обаче
Пускам го на английски, всеки да си го тълкува както иска... за мен е перфектно ясно хехе....
[img width=568 height=600]http://i.data.bg/08/11/05/1230617_orig.jpg[/img]
Ако се загледате в глифите може да си помогнете и за други дистанционни..![]()
За да видите голямата картинка - десен бутон, пропъртис, копирате линка и в отделен броузър си я пускате
Новоста която скоро видях в документацията на по-мощните японски машини работещи на 200 волта е толеранса им на работа в мрежи до 250 волта. Фирмата която ги продава в Пловдив монтира тези машини без траф. За съжаление това са машини с номинална охлаждаща мощност 4 киловата.
Хора, вчера в Русе видях на един блок монтиран климатик Beaver! Това е японската марка на MHI. Странното е, че беше без траф. Старичък беше... Да не би да е имало бобри и за европейския пазар или просто този е 200-волтов и включен директно към нашата мрежа?
И при нас старите на 200 волта , но само определени модели такива с толеранс ги закачат директно.
Ясно, просто не бях виждал Beaver-и в България.
сега аз не знам как да започна купих си mitsubishi msz-sv288 /хииперинвертор/климатик към който нямам упътване за ампеража тъй като има два режима на работа на 15 ампера и 17,5 ако някой знае нещо по темата да пише .