Саньото е доста тих ,за национала нищо не мога да кажа откъм тишина инак и 2та са горе долу на едно ниво ,Саньото има аспирация
Саньото е доста тих ,за национала нищо не мога да кажа откъм тишина инак и 2та са горе долу на едно ниво ,Саньото има аспирация
Някой ще изясни ли набързо какво представлява този стандарт за енергоспестяване за 2010 г в Япония?
По-точно не ми е ясно защо климатици с един и същ или по-нисък APF го изпълняват, а с по-висок не.
SRK22SI APF 6.3 95%
Пример: http://www.beaver.jp/product/room/series_si.html#si08
А други климатици с по-нисък или същия APF го изпълняват.
MSZ-ZXV228 APF 6.3 108%
Пример: http://www.mitsubishielectric.co.jp/...ail/index.html
Надявам се това да ти свърши работа http://www.eccj.or.jp/eng/e3202energy_saving.html ако не си го преведеш, свиркай да помагам...
Мерси, това съм го гледал. По-скоро ми е интересно как изчисляват дали отговаря на критериите за 2010 и какви са точно те.
Някой може ли да ми каже как работи Sanyo SAP-D28U с влажността? Гледам, че има сензор за влажност във вътрешното тяло. Има и обезвлажаване - предполагам е като DRY на европейските модели. Може ли климатик да топли и да обезвлажава едновременно?
И за какво е режима с тениската на дисплея? Води се Laundry Operation с превода от Гугъл. Той може ли да се ползва заедно с отопление?
тениската е режим за сушене на дрехи ,не може да се ползва с друг режим .. датчика за влажност не знам как си го ползва , и моя има
Някой може ли да каже къде във В. Търново човек може да намери 100 волтови нови климатици или в друг град но да правят монтаж в Търново.
Интересувам се дали има японски клими които не са инверторни или инверторни но да не духат постоянно(четох някъде из форума но не мога да го намеря)
от новите няма неинверторни ,забранени са със закон
Здравейте,
Може ли някой да даде малко по-вече инфо относно тип на компресора, технически
параметри и други по-подробни технически и сервизни данни и характеристики при
по-ниски температури за DAIKIN S22GTPS
Прегледах японския сайт на DAIKIN, но ако някой има по-подробна инфармация за
този модел ще съм му благодарен.
Относно експлоатацията му (въпреки че по сметки е на ръба и имам съмнения за проблеми с отоплението)
засега съм доволен - помещение 16 кв.м. (кухня-всекидневна - има и други източници на топлина -
готварска печка, хладилник, телевизор, микровълнова) ; с южно изложение, PVC-дограма (1,7 кв.м.),
вътрешна топлоизолацция , панел ; разход за за 25 дни (04.12.2008 до 29-12-2008) - 620h - 100 kWh.
Начин на експлоатация - постоянно включен от 10.11.2008 г. на 21-22 гр., нощем на 18-19 гр., режим Аuto
на вентилатора.
Не съм измервал точната температура в помещението, но не се чувства да е студено, а напротив - приятна
постоянна топлина през целия ден, в общи линии нормален комфорт за помещението, дори и за възрастен човек..
Местоположние - гр. Русе, върешен апартамент, панел, сраавнително добра изолация, период на отчитане -
04 до 29.12.2008 г., измерване с Peaktech 9024 .
2.2 (0.9 - 3.1) kW охлаждане при консумация 445 (235 - 705) W. EER 4,94.
2.5 (0.9 - 4.4) kW отопление при консумация 445 (90 - 1150) W. COP 5,62.
Но това сигурно си го знаеш. Консумацията е страхотна.
10-x deian
С теб си писахме когато го слагах. Благодаря за отзивостта. желая много здраве, успехи и късмет през новата 2009 г.
Дори и аз малко съм приятно изненадан (при само 2,5 kW отоплителна мощност) от тези резултати от експлоатацията му
(да не прозвучи като хвалба), но това ми е първият климатик. Дори се усъмних малко в показанията на уреда, но от друга
страна пък си давам сметка че помещението е с добра изолация, PVC-дограма, вътрешно е, а и експлоатацията на
климатика мисля че също е в насока към минимални енерго-разходи без значителни компромиси относно комфорта.
Засега няма проблеми и относно замръзвания (вече има нощни температури до към -10 гр), майка ми каза че го е
чула няколко пъти да бълбука (сигурно си е правил Defrost), така че засега машината е С У П Е Р за това помещение
според мен.
Вече и аз гордо мога да се отбележа в темата!
Sanyo SAP-D28U от миналия ден. Първи впечатления - страхотни! Много изпипани тела, красиво дистанционно с много възможности, UV лампа, която се включва сама периодично или ръчно, пречистване на въздуха и т.н.
Като му закача електромера, ще видим