Намаля ампеража, намаля и мощността. Удобство което можеш да използваш в преходните сезони, когато още на вън не е много студено и за да не включва и изключва компресора и да работи като конвенционален намаляваш ампеража.
Намаля ампеража, намаля и мощността. Удобство което можеш да използваш в преходните сезони, когато още на вън не е много студено и за да не включва и изключва компресора и да работи като конвенционален намаляваш ампеража.
Можеш да го ползваш и на двата режима, охлаждане и отопляне. Но както ти написах по-горе това е удобно само за преходните сезони или ако машината е преоразмерена. Като намалиш ампеража се намаля и максималната изходна мощност и по този начин компресора не се изключва толкова често при малки температурни разлики каквито са през есента или пролетта. Надявам се да си ме разбрал.
PS Забележката е точна и грешката е поправена.
минималната изходна мощност не се намаля ,само максималната
-normalno li e mitsubishi msz-sv288 dokato napravi zadadednte gradusi da raboti po tiho a sled tova kogato veche samo podirja tempereturata chuvam motora na vinshoto tyalo po silno/kogato motora se vklyuchva mejdy intervalite na rabota pochivka/ blagodarya .i znachi li che prez zimata tyrabva da go polzvam za otoplenie na rejim 17.5 amp a prez ostanaloto vreme i sezoni na 15.0 amp
Ами случва се това, че понеже още е топло и сигурно ти е големичък или поне е оразмерен за по-ниски температури започва да включва и изключва, а като включи обикновено тръгва на по-високи обороти, отколкото ако поддържа.
medicalmedical първо ще те помоля да пишеш на български език. По принцип когато се смята мощността необходима за отопление на едно помещение се взима предвид най-ниската възможна външна температура, т.е. машината трябва да има такава мощност , че да може когато вън стане -10*С да успява да топли и поддържа температурата в стаята. Обаче когато времето е така меко като сега, но все пак е некомфортно хладно в стаята и ти си пуснеш климатика той бързо достига желаната температура и тъй като топлозагубите са все още твърде ниски и за най-слабата отдавана мощност компресора изключва. Когато му намалиш обаче ампеража ти все едно имаш машина с по -малък капацитет която има по-ниска отдавана мощност и следователно ще работи по-дълго за да поддържа температурата. Инверторните машини са най-икономични ако не спират защото при всяко стартиране на компресора изразходват повече енергия, е не съвсем като конвенционалните но все пак.
Блу ,намаляш само пиковия ампераж с цел ако имаш други големи консуматори да не ти отпада защитата ... правил съм замервания на Саньото и тоя бутон по никакъв начин не влияе на работата му ако консумира по малко от 8 А ( моя бутон е 8->15 А)
mitsubishi msz-sv288-това , което ми казваш сега е че трябва да го ползвам винаги в режим 17,5 така ли е ? а също и при спад на температурите този шум на външното тяло ще намалее ли защото аз опитах при по нисък апераж с тази цел но шумът е един и същ/15?
Е че те 8А на 100-волтова машина са 800 Вата. Малък климатик кога ще ти харчи 800 Вата, особено 100-волтов инвертор. Малко не разбирам смисъла от този бутон.
15А значи ли, че максималното потребление на твоя е 1500 Вата? Т.е. като ограничиш ампеража, ти можеш единствено да намалиш максималната му консумация/отдаване.
ЕДИТ: 1030 вата максимални ,странното е че го дават 15->8 за моделите 22-45 то при мене няма как да вдигне 15А
Алекси всъщност си прав, по моята логика само при първоначално пускане ще има по-дълга работа и след това ще стане пак същата история с изключването.
А каква е цялата идея на този бутон? Може ли да се прочете нещо от японските сайтове защо е направен?
Почти съм убеден, че в този сайт има тема и за ампеража, но лично аз нямам време да се ровя. http://www.eakon.jp/