Гаранция франция то фирмата като изчезне или модела го няма след 1 година ще го топли гаранцията.
Гаранция франция то фирмата като изчезне или модела го няма след 1 година ще го топли гаранцията.
мисля че фирмата сменя климатика докато е в гаранция ако не може да го поправи.. все пак там за взети на по доста по ниски цени а някой може би и без пари
имам наблюдения отскоро на 3 4 такива клими( тошиба и фуджитсу) през последните дни нямаха проблеми. на един комшия идва фирмата да му размразява мидеята.
Интересува ме Sanyo SAP-DX28R, коя година е модел? някой може ли да намери някъв сървис мануал. в бг сайтовете му дават коп 6.31. а как се държи в минусови темп.. изглежда ще се превежда през гогъл стига да добарам точния документ.
Hacked модела е от 2006 година, СОР му е 5.9 макар, че 28 по японският стандарт на отопление е само 3.6 (3.6kW (0.1 to 7.6kW), power consumption: 575 W (50 to 1900W)) при положени, че всички други марки 28 имат оптимална мощност 4.2 квч. Новите модели са по странен начин скопени. Иначе инструкцията я има само на японски ПДФ файл който не можеш да го копираш за да го преведеш. По добре си харесай на друг производител.
blue от 3 месеца чета почти постоянно и вече не знам какво да си взема. мисля че тези клими на 100 волта няма да минат през програма енергийна ефективност нали? ще се бъркам от джоба, но не искам да давам пари за машина която е била хит през 2000 година в Япония и след 5 години да я пуснат на европейския пазар. Утре ще се свържа с някоя фирма вносител (www.dimeli.eu)да видя как стои въпроса със сервиза на тези хай теч устройства.
blue за дайкин F25 GTSS можеш ли да ми кажеш нещо? искам климатика да има минимално потребление на ток около 100 вата. около 4 кв номинална мисля че ще са достатъчни - изолирам се отсякъде
Mitsubishi MSZ-ZXV28Т в тоя сайт го дават 6.4 коп ..
роизводство: Япония - Mitsubishi Heavy Industry
Вносител: Димели ЕООД
Модел: MSZ-ZXV28Т
Тип: Инверторен ( ХИПЕР ИНВЕРТОР )
Охладителна мощност: 0.3 - 4.0 kW
Отоплителна мощност: 0.3 - 7.6 kW
Cop: 6.40
Енергиен клас: АAA
Фреон: R-410А
Шум: 21dB
Цена: Няма в наличност.
Подходящ за помещение: до 48кв.м
Нормален режим на работа при: -20 градуса
Разход на електроенергия:
студено:400вата/средно(55до950)вата.
топло:465вата/средно(55до1960)вата.
Топ модел на мицубиши снабден с най-новите технологии.
това вярна информация ли е?
как го дават за 48 кв по скоро куб м!!!
hacked рекламираният в момента Дайсейка ІІІ на Тошиба за Европа е бил хит още през 99 година в Япония, смятай за какво става въпрос. Иначе аз съм върл фен на японските машини и за да те предпазя ще ти кажа, че Димели първо не са вносители и второ са некоректни в представянето на моделите, не видях от къде си но в Пловдив повечето модели мога да ти помогна да ги вземеш на по-ниски цени от единственият им вносител за България. За програмата за енергийна ефективност забрави, няма да стане вече пробвахме. Пловдивската фирма която ги внася е единствената която поддържа сервиза на тези машини не зависимо от коя друга са продадени. За 8 години от както ги внасят се справят успешно със сервезирането на новата техника, макар, че за сега не съм чул за сериозен дефект. Иначе японските модели са наистина върхът в технически характеристики и качество в сравнение с европейските.
БЪДЕТЕ РАЗУМНИ И НЕ КУПУВАЙТЕ КЛИМАТИЦИ ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА ЯПОНСКИЯ ПАЗАР, КОИТО РАБОТЯТ НА НАПРЕЖЕНИЕ 110 V /ВОЛТА/ И ЧЕСТОТА 60 Hz /ХЕРЦА/ НЕЗАВИСИМО ДАЛИ СА НОВИ ИЛИ ВТОРА УПОТРЕБА. НИКОЙ ЯПОНСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ НЕ Е ОТОРИЗИРАЛ (ДАЛ ПРАВА И СЪГЛАСИЕ В ПИСМЕН ВИД И ДОГОВОР) НА ВЪПРОСНИТЕ ВНОСИТЕЛИ ДА ПРОДАВАТ,МОНТИРАТ И СЕРВИЗИРАТ ТЕЗИ КЛИМАТИЦИ !!!
след като фирмата вносител се оправя с гаранцията какво те интересува дали производителя ги е оторизирал ? вече доста годинки ги продават ,като напоследък и аз се навивам да боцна една 22ка за детската - за 1600 лв с монтажа има клими с коп около 6
blue1 аз съм от Пловдив кажи ми коя е тази фирма единствен вносител на нови клими 100v търся и аз да купя.
Първоначално публикувано от bobovo
bobovo преди да беше написал мнението си с големи букви да беше почел малко. В Япония напрежението е 100 волта, а честотата е 50/60 херца. А пък за правата дето не били дадени на кой ли му пука.
Бил Гейтс да ти е давал права да ползваш бозите му?!
И аз да се присъединя, че съм от Пловдив и да питам за тази фирмаПървоначално публикувано от ben tarp
Да се включа и аз към тая тема.Така... Имам нов /беше нов/ климатик SANYO SAP-EX 22R. От преди близо две години. Перфектна машина. Ефективност - огромна -помещение 39 квадрата-никакъв проблем. Разход на електроенергия - мечта. Преди имах GENERAL ELEKTRIC също инвертор - разлика в парите за тока -ДВА ПЪТИ. Единствения проблем - упътване и дистанционно на японски. Има хиляди екстри - UV лампа, плазма?, въздухопроводи, кислород генератор?, влагонезнамкаквоси - така ги пише в рекламата- неизползваеми, защото не знаеш как да ги пуснеш. И все пак ТВЪРДО ЗА!!!
А ако някой може да помогне с manuals'а ---- ще черпя!!!!!!
39 квадрата с 22-ка? Сериозно ли? Да не е 39 кубика?
Иначе хубава машинка
39 КВАДРАТА - Всекидневна, с южно изложение и външна изолация.