Страница 58 от 116 ПърваПърва ... 848565758596068108 ... ПоследноПоследно
Резултати от 856 до 870 от общо 1727
Like Tree8Одобрявам

Собственици на климатици 100V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Re:Собственици на климатици 100V

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    ОК,само че данните в независимите източници почти ВИНАГИ се разминват с тези на производителите,с които тук цитирате и правите умозаключения.И разминаването винаги е в отрицателна ( разбирай влошаване) насока.
    Ами не си прав, ей това е линк към сайта на ECCJ и визира наградената серия на Тошиба от Министъра на търговията и промишлеността на Япония и данните на машините са същите каквито ги дава производителя http://www.eccj.or.jp/vanguard/commende-09b.html
    Става въпрос отново за 1998 година. В този сайт има доста информация за постиженията на японските фирми в областта на климатичната техника и наградите които са получили и защо са ги получили. А ето ти и линк към руски сайт които публикува статия на JARN в която се вижда, че тошибата от 98 година има 4.5 киловата мощност при -15*C, а в предният линк може да и видиш характеристиките. В същата статия има информация и за други марки , конкуренти на Тошиба. http://www.mir-klimata.com/archive/n...3/Такива модели като цитираните в статията са твърде малко и на много висока цена в България в момента. Но не забравяй, че в Япония те со от 98-99 година. Какъв е смисъла да спорим?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Ако ми позволите... от ясно по-ясно посочих два модела и поставих въпрос. А относно APF ще кажа, че е една измислица, която е въведена като опит за обективизиране на реалните възможности на климатика, но е твърде изкуствена и необективна. По форума скоро се появи някакъв SCOP, което било сезонен КОП. С други думи подобно на АПФ. Само, че аз питам кое му е обективното на това нещо? Какви сезони, какви годишни глупости?
    За какви сезони става въпрос - годишен ли, отоплителен ли? Ако е отоплителен, то в БГ той може да е от 3 до 7 месеца. Така е и на други места в света. Е, тогава как са оценили какъв е СКОП и АПФ? За кой сезон или за коя точно година?
    А има и друго нещо... как знаете какъв е АПФ, за който и да било нашенски климатик, като няма никакви данни?
    Японските таблички сочат, че не винаги висок КОП = на висок АПФ.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

И аз поставих въпрос, и то в отговор на твое питане, но ти се измъкна. Хайде, коментирай:
    10SAVP-E - Европа, 2007 г. най-висок клас.
    http://www.toshiba-aircon.co.uk/pdf/..._daiseikai.pdf
    RAS-251SDR - Япония, 2007 г. най-висок клас.
    http://www.daiseikai.com/product/200...s_251sdr_j.htm

После ще ти кажа още нещо, но искам да го изкоментираш това.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Отговорих ти, Дейане и пак ти отговарям: не мога да го преведа пустото. С преводача ми излизат само някакви чиртички и квадратчета. А за Тошибата от 2009 срещу японка от 2010 какво ще кажеш?

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ето ти го преведеното:
    http://translate.google.com/translat...tm&sl=ja&tl=en
    Чакам коментар и после ще ти направя обстойно сравнение на това, което желаеш, по параметри. Обещавам.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Да, сега го видях. Та... при номинал 3.2- КОП 5.08 срещу номинал 2.8 с КОП 6.67. Чувствителна разлика, която би била малко по-малка ако можеще да се сравнят абсолютно еднакви характеристики, но това е друга тема. Идентични шумови показатели. Това, което виждам е, че няма чак такава огромна бездна, каквато твърдите.

Ето още една космическа разлика: FD25 /2008г./ при отдадени 3.5кВ има КОП 5.25 срещу японския от 2010 г.MSZ-ZW250 с
    номинал 2.8 и КОП 5.6. Яко!

По-рано, когато знаех твърде малко за климатиците се бях впечатлил от твърденията точно в тази тема. И естествено потърсих японски климатици да ги видя. Ами какво да ти кажа-същата работа като всеки друг качествен климатик за Европа и нищо извънземно. Хората са доволни, но си има и дефекти, и пукащи пластмаси, и съвсем регулярни сметки за ток, и шум и пр.
    Не бих си купил 100-волтов климатик, освен ако не ме впечатли с много ниска цена.
    Ивайло Колев одобрява това.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Естествено, че е така. Това не е някаква космическа технология.
    Отговорът е много прост - при класните машини, каквито се опитахме да сравним сега, разликите не са чак толкова големи. Но говорим само за няколко модела за Европа - SKVP-E, PKVP-E серии на Тошиба, FD-VA серия на ME, ZIX серия на MHI, може би донякъде и Daikin FTXS-G и FTXR-E и дотам всичко приключва.
    А базовите ни модели за Европа какви са - масово са с параметри, по-лоши от на японски от преди 10 години. За Европа няма базов модел с COP>5. За Япония пък няма базов модел с COP <5. Тук е оснонвата разлика. Там са приели едни нива, под които по закон не трябва да се пада и производителите го спазват, защото иначе никой няма да им купи стоката. Японците са луди на тема енергийна ефективност. Всяка следваща година си поставят цели за енергоспестяване и гледат да ги следват. Има едни проценти, които дават при климатиците си - на колко процента е изпълнен плана за енергийна ефективност. Често тези проценти са НАД 100% (символично казано - надминали са препоръчителната норма).
    А за Европа какво става - това:

Японците биха се смяли на тези изисквания. Но те са такива. Тогава защо да се напъват, като и климатик с COP 3.61 е "клас А".

Ако искаш да хванем да сравним базовите модели за Япония с базовите тук на една и съща марка. Разликата е ОГРОМНА.
    Кога, например, Panasonic ще пуснат за Европа нещо, което поне малко да се доближава до това:
    http://ctlg.panasonic.jp/product/spe...&hb=CS-HX250CS
    COP 6.59. APF 7.1 - за Европа не съществува такъв модел изобщо. И да имаш пари, не можеш да си го купиш. Това е.
    За Европа напоследък излязоха няколко хубави машинки, но това е по-скоро прецедент, глас в пустинята... докато в Япония такива машини излизат в продължение на 10 и повече години постоянно, и хората не ги смятат за нещо ненормално и не се дивят пред тях. На това му се вика СТАНДАРТ.

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Аз пък никога не бих си купил европейски модел климатик докато има фирми който внасят и предлагат японски машини. И това за липсата на разлика в качеството на изработката го разправяй на старата ми шапка- специално съм разглеждал европейският урусара на Дайкин и японският модел, оставям на страна разликата от единица в СОР, липсата на някой екстри, осезаемо по-тихата работа на японската машина, НО и пластмасата е различна. И тъй като темата, не знам за кой път повтарям е за СОБСТВЕНИЦИ НА КЛИМАТИЦИ НА 100V бих препоръчал споровете да се водят поне от хора които имат японски модел климатик.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2008

защо никога не би си купил европейски , че какво им е лошото , за цената си са супер

12. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Това сме го говорили и друг път, но все пак не мога да не възкликна: що се отнася до стандарт никой не може да се сравнява с Европа и по-специално някои страни в нея. Което логично повдига въпроса "защо".
    По усилията си в посока енергоспестяване няколко държави в света са водещи, а Япония е просто една от тях. Но не е непременно първа. Дори не е първа в областта на електроенергийната ефективност. Защо тогава се наблюдават такива разлики в климатичната точно техника. Защо други сфери на производството не изпреварват по този начин. И да има примери са нищожни и предимствата траят не повече от година.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Според мен Японското е по здраво като цяло виж параметрите са си ваша работа и ваш проблем , незнам какво се дъвчете тука ,хората са истинските реалисти , но европейските модели са здрави и качествени също примерно мидея глори оная 2000 година е уникален климатик имам приятел от 9 години с нея и е баня в магазина му осаките онези дето клапата се превърташе какво ще микажете за тях Аде бе ела да те заведа на гости да видиш мидея стара как топли за 60 лева ток , просто старото е по-здрави и апонското по-икономично тва е от части всички имате право ноне накланяйте веазните защото всек изтъква само + совете

а - счетатататататататат

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от Mmitaka
    защо никога не би си купил европейски , че какво им е лошото , за цената си са супер
    ако цената обаче не е най съществения показател климите за Европа на 90% отпадат от кръгозора на евентуалния купувач който иска висококласна машина - тиха ,надеждна и икономична

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Че те високия клас за Европа са си определено скъпи. Ей на, европейската 10PAVP-E е 2300 лв FD-то и то е към 2000 лв.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Здравейте съфорумци.
    Дойде време(натрупах малко стаж с японките) и аз да понапиша нещо.
    Имам следните клими( то те са и в подписа)
    Mitsubishi MSZ-SFX28HEG-W 2бр., Mitsubishi MSZ-J22P-W,
    Fujitsu AS-E226H, National CS-H226A
    Големите Митсубишита работят в режим топло и автоматична скорост на вентилатора. Размразяват си нормално - питите са сухи поддържат температура 23гр. прекрасни са.
    Малкото Митсубиши го бях сложил на средна скорост на вентилатора и за 2 дни не видях дефрост. понатрупа скреж и лед. Сложих го на автоматична скорост на вентилатора и вече виждам дефрост поддържа температурата 23гр. и е ОК.
    При Фуджика е същото като Малкото Митсубиши. - ОК.
    Национала също понатрупа лед след като баща ми от 20 дни го е оставил на нах ниска скорост на вентилатора. Зададох му автоматична скорост на вснтилатора ама неможа да размрази нормално - но иначе си топли. От 5 те посочени клими 4 са със сухи пити , а Национала преди малко го ресетнах и очаквам резултати. После пак ще пиша.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

emil2564- Лед или скреж има по питата?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Собственици на климатици 100V - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1661
    Последно: 05-01-25, 12:00
  2. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  3. Въпрос за климатици 100V
    От kaki във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 51
    Последно: 06-10-13, 11:10
  4. Собственици на климатици
    От Vanquished във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 122
    Последно: 02-02-12, 19:32
  5. Отговори: 2
    Последно: 13-08-11, 00:17

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе