Привет на всички тук . Преди 4 години си взех 2 Мицубишита на 100 V и ми служиха вярно ......допреди месец , когато по-големия MSZ-V406S-W (номера на вътрешното тяло ) здаде багажа и не пожела да затопля , първоначално на моменти , впоследствие завинаги . Дойдоха от фирмата която го купих и така един месец диагнози и вероятности докато днес ми казаха че е за смяна на компресор , като такъв нямат и може би няма и да имат . Доста се порових в този форум и така и не открих сервизи в БГ за такива аутсайдери извън Варна . Бих бил благодарен за всякаква информация , даже не зная и дали си струва да инвестирам в него . Ако написаното не е за тази тема , моля да бъда извинен . Поздрави
Пиши на Aleksandars, може да има възможност да ти помогне.
Само информативно нови ли бяха тези модели на 100V? Тези техници казаха ли каква може да е причината довела до повреда на компресора?
Ако климатиците са нови и компресорите им са заминали след 2 години, каква е гаранцията, че ако се сменят няма и другите да си заминат. Повтарям питането защо компресорите са дефектирали, защото без отговора на този въпрос е безсмислено да се продължава инвестирането в тях.
Не бяха нови , купих ги втора употреба ,а модела е 1996 г. и съм пред голяма дилема дали да сложа силикон на стара баба или абитурентка Дайкин
Утре отивам да си го прибера от сервиза и може би ще имам малко повече яснота за проблема която ще споделя веднага .
Климатик на 14години....си е за пенсия, ако е работил и при по-сурови условия angel.
quatro забрави го това мицубиши,ако му е заминал компресора.Ще ти искат от 300лв. нагоре,ако въобще намерят или ще е подобен,от друг модел,и пак няма да е нов-демонтаж,монтаж,зареждане с фреон,профилактики и цената ще ти дойде на 70-80% от тази на климата,и пак ще имаш доста възрастна машина,която може да те изненада всеки момент.Не,че и мойто саньо е 13годишно,но за сега държи-ако не смятаме,че ТРВ "хвърли" лятото.
Бихте ли сложили снимки на траф-а, искам да видя колко е голям и какво представлява. Също така и каде е монтиран. Благодаря
Ето ти няколко снимки показващи каъде се монтира въпросния трансформатор - обикновенно до външното тяло или зад него, но така че е на удобно място за обслужване.
[img width=450 height=600]http://lh6.ggpht.com/_VoLvEZjf-4k/TQMKuxTf_ZI/AAAAAAAAAvw/eSd_272xV7k/s640/Fujitsu%20AS361PENK%20%283%29.jpg[/img]
Също така има случай и на друг монтаж, но оределно това се налага заради специфичността на ситуацията (примерно при опасност от кражба....)
Бях го сложил в терасата,а климата отвън,а и имам наблизо контакт,та никви кабельоци нямаше в стаята.
Здравейте,
Миналата зима си взех климатик CORONA CSH-B229G, заради който техниците от Термо Клима идваха общо 4 пъти вече (инсталация; смяна на панела на вътрешното тяло; ремонт на течащо в стаята вътрешно тяло; смяна на вътрешното тяло, което явно беше изпускано от високо преди да ми го монтират). Дойде и тази зима и започна да става студено. Появи се следният странен проблем. Климатикът е настроен на 18-19°С обикновено. Работи си нормално до един момент, в който решава да се размразява (не че има нещо за размразяване по топлообменника отвън). След няколко минути отново започва да духа топъл въздух. Дотук нищо необичайно. Хубаво, но не спира да духа топло. Температурата в стаята става над 20°С дори при настроена 18°С. От дистанционното намалявам до минимума от 17°С, но климатикът не спира да топли. Увеличавам до максимум, пак намалявам, но без успех. Когато сменя режима на какъв да е различен от отопляващ, топленето спира. Връщам го пак в режим на отопление и си работи нормално до следващото размразяване, когато всичко се повтаря от начало. Няколко пъти опитвах и с рестартиране (от единствения бутон на вътрешното тяло и ресет на дистанционното), но и това не помогна. Тази сутрин спрях и тока от предпазителя (климатикът е вързан директно в разклонителна кутия) и сега чакам да видя дали това ще има някакъв ефект. Някой от вас има ли идея на какво може да се дължи това странно поведение на климатика? Няма никакви необичайни индикации от светодиодите или дистанционното.
Друго, което ми е чудно е дали е наред нивото на фреона и дали е вакуумирана системата като хората? Външното тяло май винаги върти вентилатора на едни и същи обороти и компресора го чувам все по един и същ начин. Това не ми правеше впечатление до скоро, но си сложих втори климатик Fujitsu General ASYB09LDC Plasma в другата стая и неговото външно тяло променя шума на компресора и оборотите на вентилатора в доста голям диапазон в зависимост от натовареността. Освен това CORONA-та миналата зима размразяваше при температури от порядъка на -5°С и надолу, докато тази зима го прави и при такива около и над 0°С. Може би техниците не са направили нещата добре при смяната на вътрешното тяло в началото на това лято.
Ще видя как ще се държи машината днес след пълното рестартиране и май ще търся техниците да ми идват на пето посещение.
Възможно е в англоритъма му на работа да е зададено след дефрост да работи определено време без да изключва. Изчакай го, не бързай да правиш нищо.
Относно вакумирането-дали е направено като хората,могат да кажат единствено монтажниците които са го правили.