Страница 82 от 116 ПърваПърва ... 3272808182838492 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,216 до 1,230 от общо 1727
Like Tree8Одобрявам

Собственици на климатици 100V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2009

Re:Собственици на климатици 100V

Честно казано изобщо не съм сигурен, че са го вакуумирали, а какво остава за това дали е направено качествено. Ама като нищо не разбирах тогава, не знаех всичко за което трябва да следя да не оплескат от бързане да тръгнат за следващия обект.

Алгоритъмът не ми се вярва да държи в режим на непрекъснато отопление повече от половин час след размразяване. Още повече, че съм го ползвал и миналата зима този климатик и не помня да се е държал по подобен начин. За момента май работи нормално след пълното спиране на тока, но не знам дали е влизал в режим на размразяване, че съм на работа и няма как да го наблюдавам. Казаха ми от вкъщи, че спира и тръгва от време на време и поддържа зададената температура, значи работи нормално. Надявам се проблемът да е само от токов удар или някакъв пик в мрежата, който да е объркал работата, че вече просто не ми се поглежда към сервиза. Уж трансформаторът трябва да го пази от пикове, но и той не всемогъщ.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

остави го след дефрост да поработи и ще видиш че ще си влезе в зададените градуси .. ако при зададени 18 прави 20 не е болка за умиране и минава за нормално

4. Тук е от
    Dec 2009

Въпросът е, че по принцип си държи температурата точно или с разлика от 1°С, но в описаната ситуация минаваше с 3-4°С над зададеното и пак не спираше. При смяна от режим на отопление със задание 18°С в автоматичен режим (при него температурата е 24°С), климатикът спираше да топли и вдигаше жалузите максимално нагоре, което ме навежда на мисълта, че се готви да охлажда. Значи определено е минал доста над зададените 18°С.

Засега работи нормално, но май още не съм го чул да влиза в режим за размразяване, така че още не е ясно дали се е оправил след спиране на захранването. Дано е така. Ако ли не, ще ми се наложи пак да се обърна към сервиза, което не ми се харесва.

Лека вечер на всички.

5. Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от quatro
    Утре отивам да си го прибера от сервиза и може би ще имам малко повече яснота за проблема която ще споделя веднага .
    компресора не уплътнявал добре (шибъра в ексцентрика), което води до пргряване на пари и повишаване на налягането над 30 Атм., тръгвал мн. добре но след 10-ина мин . когато се форсира се случвало това и с две думи мога да го ползвам само лятото ...

6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Нещо не мога да разбера логиката.

До колкото разбрах тъй като има лоша компресия поради недобро уплътняване това водело до повишаване на налягането и температурата.

7. Тук е от
    Dec 2010

Да , поне доколкото разбрах това е причината ...

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

Здравейте,имам Sanyo SAR SX22R вчера както си работи влезе в дефрост и след това започна да набира при което изведнъж замириса на стопен кабел и докато се усетя да го спра и даде на късо и загасна.Окъси на кабелите които излизат от трафа и влизат в вътр.тяло-двужилен бял.Трафа е изправен-проверен.Въпроса е какви може да са последствията и дали си си заслужава да се ремонтира - не е в гаранция.

10. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Да, заслужава си. Как провери трафа?

11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

Свалих от другия климатик и ги размених

12. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Явно нещо е окъсило и ти изгоряло предполагам захранването. И по принцип от вътрешното тяло трябва да излиза не двоен кабел ,а троен. Тоест, при теб не са замасили климатизатора, респективно и трансформатора. Щом са използвали фабричния двоен кабел до трафа.

13. KFC
    KFC е офлайн

Тук е от
    Apr 2008

Здравейте !
    Интерисува ме за какви е черният бутон на вътрешното тяло, след като се вдигне предният панел на климатик
    Mitsubishi Electric MSZ-ZXV 28 Т .

14.  

15. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Този бутон е с три позиции - 応急冷房 - 応急暖房 - 停止 При първата позиция, можеш да пуснеш климатизатора на режим охлаждане без дистанционно управление, като се поддържа 24°С температура и максимална скорост на вентилатора. След 30 минути, скороста намалява на средна степен. При следващия символ положението е същото но за режим отопление. При третия символ, тези възможности са изключени.

16. KFC
    KFC е офлайн

Тук е от
    Apr 2008

Много благодаря за информацията

17. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Коя година е тази машина SHARP AY-P28SC?

18. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от mxkolev
    Коя година е тази машина SHARP AY-P28SC?
    2003г.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 82 от 116 ПърваПърва ... 3272808182838492 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Собственици на климатици 100V - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1661
    Последно: 05-01-25, 12:00
  2. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  3. Въпрос за климатици 100V
    От kaki във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 51
    Последно: 06-10-13, 11:10
  4. Собственици на климатици
    От Vanquished във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 122
    Последно: 02-02-12, 19:32
  5. Отговори: 2
    Последно: 13-08-11, 00:17

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе