Значи скачайте на Осаките тогава
Осаката при -20... ще бъде снежен човек, трябва нея да топлят.
Нищо, нека пробват тия които не вярват. Те вносителите на това разчитат.
Едва ли? На един продаден климатик над 1500 лв. се продават сигурно 30 Мидеи, Осаки, Нео, Санг, Crown, и т.н. Начало имат, край нямат.
Еми лека полека хората разбират, че скъпото винаги излиза по-евтино или поне почти винаги. Иначе продажбите на евтините марки, винаги ще вървят, както и продажбите на големите вериги и хората ще им вярват, докато не се разочароват от тях. Аз се радвам, че колегата dragozow послуша и вместо да вземе някой измислен китайски, взе хубав японски, макар и втора ръка и за няколко дни успя поне на слух да установи каква е разликата, след зимата сигурно и други ще открие, нищо че някой хора ги наричат "изхвърлени" и хвалят великите Мидеи и тнПървоначално публикувано от aruba_man
Съгласен съм. И според мен е по-добър вариант Дайкин втора употреба, вместо Мидея. Мисълта ми беше, че колкото и да говорят, че са боклуци, продават се много.
А, честито
Аз също заложих на един нов и сигурен и един втора употреба за подкрепа и наистина - това е решението
Прочетох в инструкциите на MSZ-ZXV-289 , че максималния му ток е 20ампера , а знам че ми сложиха трансформатор 18ампера , трябва ли да се притеснявам и да си търся по-мощен траф?
20 ампера по 100 волта прави 2000 вата.Този климатик кога ще консумира 2000 вата точно никога. Остави 18 ампера трафа няма страшно.
И за 300лв. може да ползваш стига да знаеш какво/бешало време/. Имам 3бр. завършващи на FA2/май бяха на 22/ и бачкат като сейко.Имам и дет само сака, ама е мислих само за хлад. Има момент да им поставиш нагревател на липсващата тръба най-долу. Имам и още 4-ри стари класики, дето сегашните бих казал са ЛЯ на отопление. Кога си видял при новите да има осезаема разлика на топло/студено при сегашнита като предназначение за какво се ползват предимно,а и зимите са по-тежки от летата.Първоначално публикувано от aruba_man
От отдела на саморазредните калъфи си беха закупили Осака/ки едната я оправяха 3 пъти но и мина гаранцията,втората се запали като факел - ( енергото били виновни ) третата все още замръзва на балкона отсреща
Идеята ми е в тази тема да пишем впечатленията си от моделите на марката, които са на 100V, а понякога и на 200V .
Ще помоля модераторите да присъединят темата за аспирация на Тошиба.
...Е, определено ако исках щях да пусна мнението си в тази тема, а не в отделна.
Все пак ти благодаря КРИС за отделеното внимание!
Още една придобивка Toshiba RAS-285 PDR, 2002 година
охлаждане 2.8 кВт (0.5 до 3.9)
отопление 4.0 кВт (0.5 до 8.1) при -15*С максималната отоплителна мощност е 4.9 кВт, при 2*С е 5.9 кВт СОР 5.88
Плазмен филтър, йонизатор, монитор за чистотата на въздуха и други глезотии.
Любопитното е, че машината е монтирана във вилата ни която е на 1500 м. височина, зимата температурите падат много, даже в момента вали сняг.
[img width=800 height=600]http://img829.imageshack.us/img829/1460/toshibaras285pdr1studen.jpg[/img]
[img width=727 height=600]http://img829.imageshack.us/img829/6750/toshibaras285pdr5studen.jpg[/img]
Хубавец, па и млад на години, а и какъв монтаж само .
Убеден съм, че надморската височина и студената зима няма да го уплашат.
Честито!