Значи скачайте на Осаките тогава![]()
Осаката при -20... ще бъде снежен човек, трябва нея да топлят.![]()
Нищо, нека пробват тия които не вярват. Те вносителите на това разчитат.
Едва ли? На един продаден климатик над 1500 лв. се продават сигурно 30 Мидеи, Осаки, Нео, Санг, Crown, и т.н. Начало имат, край нямат.
Еми лека полека хората разбират, че скъпото винаги излиза по-евтино или поне почти винаги. Иначе продажбите на евтините марки, винаги ще вървят, както и продажбите на големите вериги и хората ще им вярват, докато не се разочароват от тях. Аз се радвам, че колегата dragozow послуша и вместо да вземе някой измислен китайски, взе хубав японски, макар и втора ръка и за няколко дни успя поне на слух да установи каква е разликата, след зимата сигурно и други ще открие, нищо че някой хора ги наричат "изхвърлени" и хвалят великите Мидеи и тнПървоначално публикувано от aruba_man
![]()
Съгласен съм. И според мен е по-добър вариант Дайкин втора употреба, вместо Мидея. Мисълта ми беше, че колкото и да говорят, че са боклуци, продават се много.![]()
А, честито![]()
Аз също заложих на един нов и сигурен и един втора употреба за подкрепа и наистина - това е решението![]()
Прочетох в инструкциите на MSZ-ZXV-289 , че максималния му ток е 20ампера , а знам че ми сложиха трансформатор 18ампера , трябва ли да се притеснявам и да си търся по-мощен траф?
20 ампера по 100 волта прави 2000 вата.Този климатик кога ще консумира 2000 вата точно никога. Остави 18 ампера трафа няма страшно.
И за 300лв. може да ползваш стига да знаеш какво/бешало време/. Имам 3бр. завършващи на FA2/май бяха на 22/ и бачкат като сейко.Имам и дет само сака, ама е мислих само за хлад. Има момент да им поставиш нагревател на липсващата тръба най-долу. Имам и още 4-ри стари класики, дето сегашните бих казал са ЛЯ на отопление. Кога си видял при новите да има осезаема разлика на топло/студено при сегашнита като предназначение за какво се ползват предимно,а и зимите са по-тежки от летата.Първоначално публикувано от aruba_man
От отдела на саморазредните калъфи си беха закупили Осака/ки едната я оправяха 3 пъти но и мина гаранцията,втората се запали като факел - ( енергото били виновни ) третата все още замръзва на балкона отсреща
Идеята ми е в тази тема да пишем впечатленията си от моделите на марката, които са на 100V, а понякога и на 200V.
Ще помоля модераторите да присъединят темата за аспирация на Тошиба.
...Е, определено ако исках щях да пусна мнението си в тази тема, а не в отделна.
Все пак ти благодаря КРИС за отделеното внимание!
Още една придобивка Toshiba RAS-285 PDR, 2002 година
охлаждане 2.8 кВт (0.5 до 3.9)
отопление 4.0 кВт (0.5 до 8.1) при -15*С максималната отоплителна мощност е 4.9 кВт, при 2*С е 5.9 кВт СОР 5.88
Плазмен филтър, йонизатор, монитор за чистотата на въздуха и други глезотии.
Любопитното е, че машината е монтирана във вилата ни която е на 1500 м. височина, зимата температурите падат много, даже в момента вали сняг.
[img width=800 height=600]http://img829.imageshack.us/img829/1460/toshibaras285pdr1studen.jpg[/img]
[img width=727 height=600]http://img829.imageshack.us/img829/6750/toshibaras285pdr5studen.jpg[/img]
Хубавец, па и млад на години, а и какъв монтаж само.
Убеден съм, че надморската височина и студената зима няма да го уплашат.
Честито!![]()