На място си е - във вътрешното тяло.
На място си е - във вътрешното тяло.
От 2-3 дни имам един проблем с моя климатик FUJI RSA 12LCC, а имаме 2 такива, значи моя от както беше станало адския студ външното тяло започна адски да бучи, а ми е точно под прозореца, а аз спя там.Много бучи, вибрации големи има чак на леглото го усещам малко.Какво е станало нещо е замръзнало ли, какво да правя, гледам отвора, от който изтича конденза е замръзнал малко го поразчистих, но...
Моят е на такова място, че си вали върху него. А на майка ми и баща ми се пада на завет и не може да го вали дъжд сняг.
Ето сега когато започне вън да намаля оборотите и се чува адското бучене, после като ги вдига пак се чува и като набере се чува, но е малко по-тихо.
Какво да правя?
Този пост е редактиран от avenger; 02-01-17 в 23:21.
Шишенцето с топлата водичка при спрян климатик и после си провери нивелацията.
В тавата на климатика внимателно от ниско, най-лесно отзад или отстрани покрай топлообменника.
Май не ми се рискувам сега като е на 20 градуса не се чува такъв шум ама пак ми се струва че некав се тормози бучи леко, но вътрешното спира и тръгва сигурно щот е направило температурата(макар че като гледам като му задам примерно 22 градуса и понякое време спре а термометара не е качвал повече от 18) и във вътрешното тяло се чувят некви шумове все едно нещо минава през него!
Това, което чуваш вътре, е от фреона - чуваш го при тръгване и спиране на компресора.
Сега като спря да размразява излезнах вън да видя дали изкарва конденза, изкарва го, но не от отвора ами доста от страни то има лед и там и си тече!
---------------------
deian дай един скайп ако можеш, че тука много бавно се разбираме!
Имам едно запитване климатиците ми са Фуджи РС12 и преди седмица както си стоях климатика си спря да си размразява и по едно време го гледам се е изключил гледам дистанционото спряно е нема цифри все едно съм го изключил от там, вчера и другия климатик по същият начин спря.
Това някаква защита ли е какво е ? По един път се е случвало на двата климатика но по различно време!
първо си смени батериите на дистанционното
Какво общо имат батериите на дистанционното? То стоеше така все едно съм го изключил от там, нямаше ги градусите само си показваше часа.
Когато се изтощят батериите, дистанционното се рестартира и е възможно да предава сигнал
няма значение дали е инвертор или не.зимата е наи добре да не се изключва.защото може и да не тръгне.
вентилатора на автомат