Почисти си филтритеПървоначално публикувано от KING-T
Почисти си филтритеПървоначално публикувано от KING-T
Филтрите са чисти.Проблема с градусите се оправи като пуснах вентилатора на средна степен.За сега всичко е ок.Благодаря на всички за отговорите.
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg376741Първоначално публикувано от yzo03
Какво ще стане ако глътнеш 400 грама ракия за 4 часа или за 24 часа
Само напъвате компресорите духа по слилно не е комфортно по лесно ще заскрежава.
Даже и да не е инвертор пак е хубаво да си работи постоянно особенно ако падне под 0 градуса.
Здравей те, от днес имам 2 инверторни климатика fuji rsa 12lgc и искам да попитам:
1.Оставил съм го на авто и на 20 градуса, трябва ли вентилатора да е на high за да е икономичен?
2.Имам бутон Economy, когато съм на работа и ме няма в нас него ли да активирам или да го правя на 18 градуса и каква му е точно функцията, от името се разбира че е икономична , но каква температура държи и в книжката ми на ЕN пише нешо за 70%, но икономия ли е или работи на 70% климатика?
3.На колко време да му пускам Coil Dry?
4.Аз не мисля да ги изключвам цяла зима, но когато майка ми чисти постяно и до сега винаги сутрин се отваря и то за дълго да се проветрява независимо че вън може и да е -15 градуса какво да правя?
а) да го спирам на цяло
б) или да проветряваме за около 10мин на пуснати климатици?
1. Правилно. Климатика по-добре от теб знае, как трябва да работи.
2. Забрави го този бутон.
3. Веднъж/месечно през лятото, само ако се ползва интензивно за охлаждане.
4. Намалявай го на макс, и проветрявай. Не го спирай.
С останалото съм съгласен, но за Coil Dry - след всяко охлаждане според мен. Не бива да остава влага и да се въдят гадинки. Но зимата тази функция не се ползва.
Значи на авто вентилатора ще ми е най-икономично?
А какво всъщност е въпросната функция на Economy?
кога да използвам бутона Heat 10 градуса когато ме няма за дни от нас, или когато съм на работа?
До сега с една духалка тя гори мн ток а и топли на краката например, тоя климатик си е пуснат от 19:00 на 20 градуса и ся си стоя съвсем спокоино по пижама даже ми е топло, разликата е очевадна!
И от този бутон няма да видиш особенна полза. Но това му е смисъла - ако те няма за седмица-две. И ако успееш да активираш функцията, разбира се.Първоначално публикувано от Xperia
Ама:Първоначално публикувано от Kasap
1. тази функция работи само за 48 часа от момента на активирането й(след това пише вупътването и страницата на Булклима, че климатика се изключва сам) и
2. може да се активира ако температурата в стаята е под 10 градуса-ако не го изключваш се губи всякакъв смисъл от това копче.
Извинявам се за неточността. Отрекох го като безмислено заради точка 2, та не съм се вживявал в подробностите и съм пропуснал точка 1.
На тоя модел климатик fuji rsa 12lgc къде се намира датчика за вътрешната температура, питам защото чух, че имало такива на които датчика е в дистанционното!
Не е такъв случая.Първоначално публикувано от Xperia
Тези, които имат в дистанционното, имат и във вътрешното тяло. Просто този в дистанционното е бонус за по-голяма прецизност на температурата в стаята.
И в крайна сметка от "не е такъв случая" и от другото мнение не можах да разбера къде аджеба е моя датчик?